Make My Jurg

Jaha, så var man på andra sidan staketet kan man väl säga. Känner mig nästan lite smutsig sådär. Göran (tänk glassbil så förstår ni nog) klagade på min rubrik, sa att den inte betydde något.
– Klart den gör, sa jag. Det är engelska.
– Det ser jag väl men vad betyder det då, sa Göran.
– Gör min Jurg…

Han är bra dum ibland, Göran. Men han har varit med om en del förstås. För ett tag sen fick the Jurg en liten livskris (läs: lätt förkylning), och funderade på att byta ut trampbilen mot en MC. Jurgs kära mor var inte glad.
-Kan du inte sitta hemma på en stol med en hjälm och låtsas att du kör MC? var hennes briljanta idé.
– Jag kan sitta på MC:n och låtsas att jag har hjälm, sa jag.
– Jaha men jag tänker inte köra runt dig i rullstol sen i alla fall.
– Rullstol, vad ska jag med det till, jag ska ju ha en motorcykel?

Så där kan det hålla på. Det blev ingen MC. Jag frisknade till, och blev mig själv igen. Men sen i parken tyckte jag att en anka sa ”LOL” till mig, då blev jag rädd. Men man ska inte hänga upp sig på småsaker.

Jag är ju inte van att skriva så här utan att ha en lyssning att gå efter, så jag bestämde mig tillslut att svänga ihop en film. Två problem fanns. Jag klarar max av MS Paint. Göran säger att jag är efterbliven. Då gråter jag tills han svimmar. Nä vänta, tills JAG svimmar. Göran skrattar. Jävla Göran. Det andra problemet är att jag inte direkt har tid att sitta och göra massa bilder. Men något blev det i alla fall, och ni får ha överseende med produktionen. /Jurg

Ps. Jag kanske kan få rekommendera detta band till folket: Two or three guns

40 reaktioner på ”Make My Jurg

 1. Joråsåatt skriver:

  Bland det mest brillianta jag läst och sett :)
  Bra jobbat!

 2. H skriver:

  Blå text mot svart bakgrund fungerar inte! Hade du seriöst tänkt att man skulle sitta två centimeter från skärmen eller?

 3. Emmaah skriver:

  Jag förstår dig, jag har också IQ-paint hahah, bra film btw ;D

 4. Eriabe skriver:

  Man ser typ ingenting av filmen för texten och allt är så litet!

 5. äni skriver:

  jag tycker en summering av dejten som lottades ut skulle vara rätt fint som ett blogginlägg.

 6. Armon (jurg-fan) skriver:

  Äntligen, ÄNTLIGEN är dagen här!!!

 7. Träsk skriver:

  Där har vi en hjärna jag skulle vilja kika runt i en timma!

  Today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration … that we are all one consciousness experiencing itself subjectively. There’s no such thing as death, life is only a dream, and we’re the imagination of ourselves. Here’s Tom with the weather.

 8. Ketake skriver:

  Vaf? Ja roligt var det ju iaf^^

 9. PiVo skriver:

  Jodå, man såg helt okej! Och som jag skrattade! Riktig tjuvlyssnat-humor. =)

 10. Sofia skriver:

  The Jurg for president! Åh, jag ska bara torka tårarna lite. Så fint. Så härligt. ”Det här är väl ingen chat?”.. Bloopers.. hahahahahahahaha… gud, jag är kär.

 11. Aviendha skriver:

  Kanonbra! :D Älskade filmen, även fast texten var lite svår att läsa. xD :D

 12. Miste skriver:

  äh, happymealungens blogg-inlägg var ju bättre :-(

 13. jurg skriver:

  jag tänkte förstås att man skulle titta på filmen i helskärm, annars blir det jäkla plottrigt. och jag varnade er. H: jag hade seriöst tänkt att du skulle sitta 3 cm från skärmen. sorry, jag räknade fel på en centimeter. ni andra: tack tack! skoj att få skriva lite

 14. Happymealungen skriver:

  #12 Miste: Tack men, eh.. nej.
  Jurgen är ju ett cineastiskt underbarn. Fast Glorias inlägg blir självklart höjdpunkten.

 15. Marie (inte den marie) skriver:

  Jag älskar dig :’D

 16. En annan David skriver:

  Feeeeejk!

 17. Nosen skriver:

  Härligt! Det här piggade upp den här kvällen! :)

 18. vitlöken kurra skriver:

  det är ju förstås trevligt med blogg-inlägg från jurgen, men personligen knaprar jag hellre på en potatis. bara det inte är filmjölk i den, förstås.
  ser fram emot ett inlägg från göran, någon gång framöver. verkar vara en klok kvinna det där.

  allt från mig. hårdrock, prisa gud.

 19. Diana skriver:

  Det var väl… kul… … … …

 20. ia skriver:

  underbart!!!

 21. Alexander skriver:

  Helt underbart! :)

 22. jurg skriver:

  5 äni: jag håller med. förutom att dejten inte blivit av. emmie sitter och trycker nere i göteborg vad jag hört.

 23. Maf skriver:

  Det var roligt visst men jag skulle kunna göra ett mycket roligare inlägg.

 24. Damon skriver:

  Maf: Upp till bevis?! Jag inbjuder dig till att gästblogga…Detta gäller även andra som har något kul att dela med sig! mejla till tjuvlyssnat @ feber . se

 25. jorå skriver:

  JURG ÄR GRYMMAST!

 26. Angel skriver:

  *applåder*

 27. Anna skriver:

  Asså var faan hr Damon tagit vägen? tjuvlyssnarna anropar!!!! han är ju så jävla skön men ja har inte sett honom göra rubrik lr skriva här på evigheter. Kom tillbaaaaka

 28. Sister skriver:

  Haha bra jobbat.

 29. wantingmemories skriver:

  hahaha, jurg, du borde fan skaffa en egen blogg.

 30. Lollo skriver:

  haha. jag skrattade. bra att sitta inne i klassrummet och skratta högt, kände jag sen.
  jag hade lite svårt att läsa texten. även i helskärm. men det var roligt ändå.

 31. jurg skriver:

  29: haha är inte säker på att någon direkt skulle läsa den. jag tror jag trivs bättre häääär, där jag kan ha det lugnt och sköööönt, dock ej lukta på några blommor.

 32. Sockret skriver:

  Hahaha.. Du är inte riktigkt klok! Är Göran månne din mentalskötare?

 33. wantingmemories skriver:

  31 – jag tror att många skulle läsa den. och sedan knalla ut i världen lite mer förvirrade, men mycket mer glada, än innan.

 34. Ellinor skriver:

  Jurg truly captured the spirit of Tjuvlyssnat! Well done! *applause*

 35. Kamilla skriver:

  Sällan läser man så fina texter. Jag vet inte, det har att göra med ditt sätt att skriva och lägga in dialoger. Om du har en egen blogg bör jag leta och titta upp den, och har du ingen borde du göra en.

  Man känner sig faktiskt lite varm i magen av att läsa det, och det är ingen dålig känsla. Den har en härlig flow på det hela, och med mer ord kan jag nog inte beskriva det. Fantastiskt, kan jag kanske använda, men det träffar inte heller riktigt rätt.

  Tack för detta inlägg. Bättre än detta kan det inte bli.

  /Kamilla

 36. jurg skriver:

  kamilla: tackar! det är roligt att skriva, men jag håller mig mest till kommentarer på andras tjuvlyssningar. Har aldrig orkat skaffa en blogg, men det finns ju dem som tyckt att jag ska fixa en. Vi får väl se helt enkelt.

 37. jurg skriver:

  så skriver jag fel på de och dem. typiskt. jag skyller på narkotika. nä vänta, det är ingen bra ursäkt när jag tänker efter. En säl tvingade mig, får det bli.

 38. Kamilla skriver:

  Blame the säl.

 39. Skala skriver:

  ÄLSKAr att det var snusse som ringde:D

 40. Lilla E skriver:

  Är jag den enda som inte tycker jurg är ett dugg rolig?
  No offence… Alla har väl olika typ av humor. Men här verkar ALLA ha jurg-humor. Är jag den enda som inte har det? Fast tar han narkotika gillar jag honom ändå :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>