This is fucking riksdagen – not elevrådet!

Som några av er kanske känner till har jag försökt att få ut cookies (inte chocolate-chip) från några riksdagsledamöter, för ett projekt som en bekant har startat. Först vägrade chefen på avdelningen att lämna ut filerna, med hänvisning till att cookies inte var offentliga handlingar. Sen när jag smackat upp två regeringsrättsdomar i hennes face, kom hon på att det riksdagsledamöter inte står under en myndighet, så jag kunde ändå inte få ut filerna.

Då kom det fram att vissa ledamöter sitter som ordförande i utskotten och att deras filer går att få ut, om de fanns på datorer i deras rum. Dagen efter, idag, hör hon av sig och säger att cookiesen sparas på personliga konton och att det inte går att särskilja dem.

Jag försöker argumentera att cookiesen ändå kanske finns på vissa datorer om de kollar. Då säger hon att cookiesen inte finns! Hon vet inte riktigt vad en cookie är för något, och menar att de inte sparas! Tålamodet börjar tryta hos mig. Jag ber att få tala med någon på IT-avdelningen, men hon vägrar och säger att beslutet redan är fattat. -Hur ska jag kunna överklaga beslutet om jag inte får prata med någon datakunnig? försöker jag. Hon säger att jag kan prata med förvaltningsjuristen, och jag förstår direkt att det här kommer bli en lååång process, jurister kan knappt skillnaden mellan data och datorer.

-Kan du mejla mig allt du har sagt på telefon, så att jag har det skriftligt? avslutar jag trött. Hon säger att jag kan få ett brev om beslutet. Men kan jag få ett kort mejl också? Hon är helt tyst. -Hur menar du? frågar hon. Du tar och svarar på mitt mejl som jag skickade dig. Du vet vad ett mejl är va? Hon skrattar. -Ja, det vet jag.

Även om hennes skratt mer är åt det blåsta slaget, känns det som ett hån. Jag planerar att bygga BOMBER och tillsammans med KINESISKA SPIONER attackera riksdagshuset. Det stället kan inte vara på riktigt ändå….

46 reaktioner på ”This is fucking riksdagen – not elevrådet!

 1. Damon skriver:

  Det förra inlägget är borta, jag vill inte att utomstående ska kunna se vad folk diskuterade om uppbyggnaden av Avlyssnat.se. Ge gärna lite feedback innan vi går live (troligen imorgon bitti)…

 2. jurg skriver:

  jag mailar dig om lite laghjälp senare idag

 3. Olof skriver:

  Det låter riktigt fult av henne. Om dem är oskyldiga har dem väl inget att frukta?

  Jäkligt bra design av sidan cred till Andreas. Jag vet inte om ett parlament defieneras som en myndighet, men det borde göra det.

 4. CliffBarnes skriver:

  Men… Det är nästan som att dom inte vill bli övervakade!
  *gasp*

  Jag hoppas att du inte ger upp Damon. Det vore en stor seger att lyckas få ut den här informationen. Med domarna i ryggen så borde det gå, bara man vet vilka den är applicerbar på och får prata med rätt person.

 5. CliffBarnes skriver:

  Förresten, vadå ”personliga konton”? Om dom sitter på en myndighetsdator och surfar på arbetstiden så jobbar dom.

  Ifall de skulle ha två inloggningar på samma dator, tex en för privat och en yrkesbruk, så går det fortfarande att få ut informationen.

 6. Birger skriver:

  Vilken otroligt töntig sak ägna sig åt. Klipp dig och skaffa ett jobb och låt politikerna jobba med sitt i fred.

 7. Olof skriver:

  Jag tänkte att man borde skapa FRÖ, Folkets Radio Övervakning. Men det är bara en idé.

 8. Libban skriver:

  Looks great! Go go Lillasyster! Får nästan lite LOTR känsla när ringens sällskap bildas ”you´ve got my bow, and my axe” etc. ^^ Damon du har mina ögon och öron, plus eventuella mobiltricks. :P Måste bara få full tillgång till min kropp igen först. :)

 9. jurg skriver:

  jag tänkte att olof 3 borde hålla sig till att använda ”dom” istället.

 10. Olof skriver:

  Du har nog rätt jurg, jag bör göra det.

 11. Marcus skriver:

  Det vore askul om du lyckades! Jag kommer helt klart stödja ditt förslag :)

 12. Adam I skriver:

  Alltså Damon är på högvarv nu….akta så du inte skär bara…

  Det är askul att läsa vad du gör för oss!

 13. ligist skriver:

  Haha.. Gillar verkligen Birger. Om han bara kunde skaffa sig ett vettigt arbete utöver frisör kunde hans inlägg nästan varit roligt :-) FRA stinker enligt alla.. hmmm.. Förutom frisörer dådå haha

 14. Zero skriver:

  Lite Eyes Only-stuk på det här. Ni som såg Dark Angel vet vad jag menar. Jag stödjer det här till 110%.

 15. Ergilwen skriver:

  Underbart Damon!

 16. TheWitchKing skriver:

  Libban: På tal om det..Drina och Diana, vad hände med ringen? Vem hade den?

 17. bimbo skriver:

  @ 16 TWK. Ja, det fick vi ju faktiskt aldrig reda på.

 18. Drina skriver:

  #16 TWK: Jurg tog ringen så vi fick aldrig leka klart.

 19. jurg skriver:

  19: drina. om ni verkligen vill leka kan vi väl köra klassikern 2 girls 1 jurg

 20. Drina skriver:

  #19 jurg: Kommer jurgen vara riktig eller av plast?

 21. bimbo skriver:

  euw. Kinky!

 22. Isflak skriver:

  Minsann, hela 19 inlägg innan 2 girls 2 cup kom upp. Vi bättrar oss!

 23. Isflak skriver:

  Annars så kan vi ju leka den gamla hederliga leken ”Var är integriteten?” istället…

 24. Diana skriver:

  Hellu, ringen är nedsmält. Diana vill inte leka 2 girl 1 jurg, Diana är ute skärgården (Diana hittade en laptop under en klippa) och återkommer på lördag. På söndag lovar jag att ta en tripp till riksdagen, om jag orkar. Tyvärr har min mobilkamera endast 0,2 megapixel. Den som lyckas lista ut vilken mobilmodell jag har får min båge.

 25. Libban skriver:

  Oh, då har vi nog samma usla gamla modell Diana, men jag säger inget för då är det ju fusk (dessutom kommer jag aldrig ihåg vad modellen heter ju ^^). För att bli en bättre spion ska jag dock skaffa ny alldeles strax. ;)

 26. Adam I skriver:

  SonyEricson T230!

  Now that’s a game worthy ”Vem kan raggningsrepliken”.

  Så Diana, vad för båge är det vi talar om, en sån där av ost, en sån där av pil, eller vad är der för båge?

  Isflak (#23), den leken är ju såååå ute. Fråga bara personalen på FRA och mupparna i den där byggnaden på Helgeandsholmen i Sthlm……va hettere…..va hettereeeeh…..dårhuset ja. Fråga dom hur ute den leken är.

 27. Drina skriver:

  #22 Isflak: Man skulle kunna säga att det är som en otroligt snuskig version av Godwins lag.. Eller kanske snarare en systerlag? Oundvikligt är det uppenbarligen iaf.

  Btw, jag är sjukt impad av de alster du visade upp. Bra jobbat!

 28. Isflak skriver:

  Ett alster är det bara än så länge. Men tack!

 29. Mås skriver:

  Jobba på vi måste visa hur obehagligt det är när någon rotar i det som är privat, även om vi inte har nåt att dölja.

 30. Satans Jävlar skriver:

  Cookies är arbetsdokument = inte offentlig handling.

  Snipp snapp slut, så kan du lägga ner.

 31. Damon skriver:

  Satans jävlar: WWWrong! http://www.journalisten.se/artikel/284/regeringsraetten-cookies-offentliga-handlingar
  Cookies ÄR offentliga handlingar. Dra tillbaks till helvetet nu ^_^

 32. Happymealungen skriver:

  Diana & Libban: Damon kan intyga att jag har sämst kamera i hela världen. Damon: Har du prövat att mejla tidningarna om att riksdagen vägrar lämna ut offentliga handlingar? Någon kanske nappar och skriver en liten artikel, kanske till och med en lite upprörd artikel.

 33. Adam I skriver:

  HMU, gav faktiskt ett riktigt bra förslag där. Fast Damon, säg det först till hon surmänniskan innan du ringer till pressen. Vrenskas hon då, jag då ska du ju bara köra på för fullt. PÅ DOM JÄVLARNA BARA!!!

 34. Diana skriver:

  Hej gott folk, jag är tillbaka, men var är NI? Drina???

 35. Isflak skriver:

  Jag hörde att det tisslades och tasslades om något 2 girls 1 jurg. Kanske är det dom håller på med.

 36. Drina skriver:

  #34 Diana: Drina (aka Rantamäki) har ett nytt bloggprojekt på gång tillsammans med en kompis, det håller mig upptagen. Den här helgen är jag till exempel tvåbarnsmorsa..

  http://klartduvagar.blogg.se

 37. Liffon skriver:

  Att döma av förra bloggposten (eller forumtråden som det verkar) behövs ett forum eller ännu hellre en IRC-kanal. Eller båda. Båda blir bra. (och så måste jag tillägga att FRA-förslaget är rätt befängt)

 38. Kicki skriver:

  Go Damon! Jag hejar på dig. Och hjälp, om vi ringer till våran regering och får så jäkla dålig responds, hur ska vi då kunna lita på att de ska kunna ta hand om våran stad? Eller hallå, hela vårat land! Helt sjukt.

 39. ankakanka skriver:

  Damon
  Du har på tok för mycket fritid. Du kanske skulle göra något åt det.

 40. Damon skriver:

  ankanka: Hålla koll på två sajter, jobba på ett mobilföretag, samtidigt som jag försöker ta lite universitetspoäng och banna trollkommentarer? Hmm, du kanske har rätt…

  Just det, forum!! Jag har glömt bort helt, måste prata med Andreas, brb!

 41. bimbo skriver:

  Jag som trodde det var tre sajter nu. I sinom tid får du din examen!

 42. Jacob D skriver:

  Svensk byråkrati for you ;)

 43. Adam I skriver:

  Diana, var är min båge!!!

 44. Melissa skriver:

  Oj oj oj… ibland så blir man ju bara så trött. Suck.

 45. bimbo skriver:

  Och ett halvår senare är det ingen som längre bryr sig om FRA?
  Nehej

 46. Emeric skriver:

  Ska jag lyckas bli sist här nu?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>