Brickebackens studentbostadsområde, Örebro
En tjej och en kille ~20 går ut i solen för att fika vid gårdens bord och bänkar.
Tjejen (tuggandes på en smörgås): Du, vad är leverpastej gjort av egentligen?
Killen: Lever, såklart! Vad trodde du?
Tjejen: Jaha… nä jag trodde att det bara hette leverpastej, att det var ett namn liksom… Men vad är lever då?
Killen: Hehe, det är ju det där organet som vi har i oss, du vet, som renar kroppen när man druckit alkohol och så.
Tjejen (upprört): Är leverpastej gjort på människor?
Killen: Det här samtalet borde ha spelats in…
Cred: Anneth Larsson
Ingredienserna i leverpastej är i princip identiska med dem i kattmat :)
Pröva att göra leverpastej sjalva, det ar riktigt gory.
Leverpastej är ju lite konstig mix. Men pannkakor då? Först tar man bröstmjölk från ett annat däggdjur än vår egen art och blandar det med foster från ett kräldjur och lite mjöl och salt, för att steka upp till tunna skivor som vi äter med fet vispad bröstmjölk från ovan nämnda däggdjur och sylt.
Foster från vilket kräldjur?
Det är inte alltid så lätt att veta.. vad är leverpastej gjort av egentligen? :)
Det var sånt man inte visste när man var 8, 20 då vet man ju mkt bättre. måste varit en riktigt blondie…
Men precis, människor är att ta i lite, fast å andra sidan – killen var ju inte såå duktig på att förklara… ;P
Haha asg brickebacken tjuvlyssning haha undrar vem som satt å smög i buskarna där ;)
hehe ingen annan som tänker på en viss kändis-kommentar ”Is this chicken, what I have, or is this fish?” när hon äter tonfisksallad ”I know it’s tuna, but it says Chicken of the Sea.”
53 # David: Kör du med pannkakor på befruktade ödleägg? Intressant, hur smakar det? Måste inte äggen vispas rätt hårt då? Personligen brukar jag använda obefruktade ägg ifrån fågeldjuret Gallus Gallus Domesticus. Om man vill kan man även kalla det för hönsmens.
#58 Anders
jag brukar iaf kalla det hönsmens.
#37 Johan varför ska vi inte likna USA när vi är deras femtioförsta stat, oftast mer amerikaniserade än amerikanerna själva.
Dvs dumheten slår alla rekord.
hahaha leverpastej urk!
#58 Anders:
Haha ja men hönsmens då. Det blev ju ännu roligare.
Haha, o min tiid. det var roligt. Tycker det är ganska roligt att människor som äter leverpastej SLUTAR äta det när de får reda på att det verkligen består av lever. De har liksom redan fått i sig det? Och de dog inte?
Annars kan man göra som min kompis som slutade äta leverpastej när hon insåg att det svarta i den var svamp. Lever var helt ok, men fy hundan för svampen :P
Nu mera knaprar nr 19 bara på levande varelser? bevare mig väl!.. :O
Oxido: Det ör inte anjovis i något nuförtiden för att det är för dyrt. Till och med Janssons frestelse har sill med anjovisarom.
”Hönsmens” var ungefär lika bra biologikunnande som den här tjejens. Hört talas om ägglossning?
Meli: det svarta ska vara tryffel, som är en svamp, men är förstås bara färgade champinjoner i de affärer vi dödliga har råd att handla i.
Kommer ihåg att de finns någon barnbok som jag läste när jag var liten om en gubbe som gjorde världensgodaste leverpastej men så fick han slut på ingridienser så då började han göra leverpastej av sina strumpor, sina sopor och sin klocka istället. Dock blev inte hans kunder så glada X)
(För övrigt hatar jag leverpastej vare sej den är död eller levande och i leverpastejens fall är de svårt att avgöra)
Mmm… döda grejer.
haha :)
#66 Michelin: Olssons pastejer FTW!
Leverpastej är gott.
SOYLENT GREEN IS PEOPLE?!?!?!?!?!
finns så mycket personer man bara vill lära vätiga saker :P
#65 Bussola : Fårticka, inte champinjon.
Jag börjar undra vilken utbildning de går.. Känns som det kommer bli en del missade tentor där..
65 # Bussola: Vad är då menstration? Jo, nämligen ägglossning av ett obefruktat ägg.
Intressant förresten den som pratade om att sluta äta leverpastej p.g.a. av svampen eftersom svampen i leverpastej ska vara tryffel (vilket numera är väldigt sällsynt) som är en svamp som nästa inet smakar nånting…
Hönsmens är väldigt gott. Särskilt med stenbitsmens på. Jag ska äta en hel del av det i påsk.
Anders:
En menstruation är en bortstötning av livmoderslemhinnan och blodrester och sker ca 2 veckor efter ägglossning (ovulering) om de inte har fångat upp ett befruktat ägg. Själva ägget löses upp inne i kroppen om det inte befruktats, och åker alltså inte ut med mensen.
Hos hönor sker ägglossning varje dag. Äggulorna som bildas kommer ut som ägg oavsett om de har befruktats eller ej. Äggvitorna och skalet bildas på vägen ut. Det är inga bortstötta slemhinnor eller blod.
Bussola har faktiskt helt rätt. Men hönsens lossning av obefruktade ägg motsvarar ändå på något vis däggdjurens menstruation. Så ”hönsmens” är inte helt fel.
Sen jag fick reda på att mat också är uppbyggt av materia som allt annat började jag äta allt.
Vad är väl en fin biff om inte förädlat gräs?
Killen har helt rätt – han borde ha spelat in samtalet! Ingen kommer ju att tro honom.
Har varit i en liknande situation och ingen trodde att någon kunde vara så korkad, som den jag talade med.
Grankotten represent!
Hahahaha! De va de värsta! Vakna med en filt i örat! ;-)
Han måste ju förklara bättre XD
”Det här samtalet borde ha spelats in…” det näst bästa, det hamnade HÄR istället! c:
Hoppas hon inte går någon naturvetenskaplig linje.. i så fall kan ju inte örebro universitet vara mycket att ha!
kommer då osökt att tänka på
http://www.tjuvlyssnat.se/norra-sverige/det-ar-sana-har-kommentarer-man-lever-for#comments
men omg hur korkad får man bli xD
VhD: NEJ!!! Det enda islänningar INTE äter av fåret är just hjärnan. Förmodligen pga föregångare till galna kosjukan. Testiklar, ögon, tarmar, lever, njurar, lungor, ja allt men INTE hjärnan.