Allt är relativt, även åldern

McDonalds Södermalm, Stockholm

En kvinna ~70 och hennes barnbarn, en flicka ~8 och en pojke ~3, har precis fått sin mat till bordet.
Flickan (när hon fått sin hamburgare): Ingen ost sa jag ju! Fattar du inget?!
Kvinnan: Men ta bort osten då, hur svårt kan det vara?
Flickan (mumlar): Du är ju helt knäpp.
Kvinnan (argt): Sluta säga sådär, jag är minst 100 år äldre än dig och klokare.
Flickan: Mm, men du beter dig som en treåring.

39 reaktioner på ”Allt är relativt, även åldern

 1. Långben skriver:

  Hade jag varit mormor/farmor hade hennes burgare landat i soporna på 3 sekunder. Sen hade hon fått äta pölsa tills hon bad om ursäkt.

 2. KK skriver:

  Naaaaw barn är så underbara, de är alltid så oskyldiga och ärliga.

 3. Snusmumriken skriver:

  Jag avskyr barn.

 4. bbb skriver:

  Jag också….

 5. Emelie skriver:

  HAHAHA.

  Alltså, har det blivit ost på burgaren är den förstörd. That’s it.

 6. Surgubben skriver:

  Ungar idag … när jag var liten var jag otroligt glad om jag fick hamburgare alls, något som vanligtvis inte hände mer än en eller två gånger per år, och vanligtvis i samband med ett biobesök med hela familjen.

  Alltså en mycket speciell händelse som inte inträffade särskilt ofta.

  Alla andra dagar blev det kokt potatis och riktig mat.

  Dagens ungar är inte bara extremt bortskämda, de är dessutom rent otacksamma och förstår över huvud taget inte hur bra de har det.

 7. Ellen skriver:

  hahaha barn är bra

 8. Quiss skriver:

  ”…100 år äldre än DU” ska det väl ändå vara? än är ingen preposition…

 9. Maria F skriver:

  På en burgare smälter ju osten på köttet och är inte så lätt att ta bort. Om jag hade fått fel burgare på donken så skulle jag bara gå byta den till den i kassan, jag skulle inte sitta och skrapa ost med fingrarna. Om de sa åt mig att skrapa bort osten så skulle jag också tycka att de var knäppa. Och om de sa att de hade rätt för att de var 100 år äldre så skulle jag tycka att de räknade och argumenterade dåligt.

 10. EnMatilda skriver:

  #7 ja det är ju jättebra om alla är som du och kastar fullt ätbar mat så att vi slösar på den mat som finns medan andra svälter. Heja!

 11. Bolan skriver:

  Skitunge.

 12. Amish! skriver:

  Så.. bara jag som reagerar på att tjuvlyssnaren skrev in fel ålder? Om flickan var 3, och tanten var iaf 100 år äldre så är tanten knappast bara 70 :p

 13. @Amish skriver:

  Har du hört talas om att vara ironisk?

 14. Victor skriver:

  #8 EnMatilda
  Sluta låtsas att du på något sätt hjälper svältande barn genom att inte kasta mat.
  Enda riktiga sättet att hjälpa är att donera till välgörenhet.

  Sen kan folk sitta hemma och svulla i sig mat och säga ”tänk på barnen i afrika” och slicka tallriken ren..
  ”tänk på barnen i afrika, seså ät nu upp din sista fiskpinne..” Men, kan vi inte skicka den till afrika då?
  ”Nej nej, det är inte så det funkar, meningen är att du inte ska slösa, därför tar jag afrika som exempel för att du ska få skuldkänslor och äta upp maten.”

 15. Jossan skriver:

  Hemsk unge!

 16. J skriver:

  You go girl, visa gamlingarna vem som är yngst! :D

 17. maria skriver:

  Det kanske är fel att dömma folk efter endast en överhörd konversation, men jag gör det i alla fall: den där ungen borde skickas till afrika. Där har de knappast ost på sina mcdonaldshamburgare.

 18. Derpelina skriver:

  Det är därför det borde vara lagligt med barnaga i uppfostringssyfte. Ungjävel.

 19. Wildheart skriver:

  Så går det när man låter en treåring beställa…

 20. Natalie skriver:

  Skitunge

 21. Sofus skriver:

  Jag kan komma på hur många maträtter och olika ätbara saker som helst som jag inte äter. Betalar man för maten på ett ställe har man rätt att få just det man har beställt därmed basta! Jag är 29 år och tänker fortsätta vara kräsen med mat.

 22. Psychoria skriver:

  Felet som görs är att man går in på McD överhuvudtaget.

 23. Tatl skriver:

  Ungen kanske är allergisk mot nåt som McDonald’s använder i sin ost!

 24. Maria F skriver:

  @Maria. Jo, de har faktiskt ost på burgarna på donken i Afrika med. http://mcdonalds.co.za/content/food.php
  @EnMatilda Om jag har beställt och betalat för en viss produkt så är det den jag vill ha, inte något annat. McDonalds slänger massor av burgare varje dag, så om jag ber att få den mat som jag faktiskt har beställt istället för den som jag inte beställt gör det faktiskt ingen större skillnad. Särskilt inte för de svältande. Sen tror jag att du också slösar och slänger en hel del mat.

 25. Sonia skriver:

  Flickan kanske är laktosintolerant?

  Amish och @Amish-diskussionen är rätt intressant. Amish hajar ironi men blir anklagad för att inte göra det av @Amish som inte fattar poängen.

 26. orkide skriver:

  uppkäftig dagisunge

 27. Surgubben skriver:

  Jag tror ju inte att det är McDonalds som gjorde fel i det här fallet. Förmodligen är det mormorn som gjort beställningen i kassan (kanske medan ungjäveln letade upp ett bord, plockade fyra nävar saltpåsar och hällde ketchup över hela bänken) och glömt att beställa hamburgaren utan ost som ungjäveln hade sagt till mormorn att hon ville ha.

  Så visst, mormorn kanske gjorde ett misstag, men jag kan lova att om jag när jag var liten någonsin sagt ”Ingen ost sa jag ju! Fattar du inget?!” till mina morföräldrar hade jag fått däng på en gång och så hade det inte blivit några mer hamburgare med dem, någonsin, oavsett vem som gjort fel.

 28. Martin skriver:

  Afrika är en kontinent inget land! Skicka det til Afrika är på tok för oprecist, Elfenbenskusten eller Marocko – stor skillnad! Skärpning!

 29. Nuclearbeer skriver:

  Alla ni som säger hon är en skitunge och ska kastas till afrika och bla bla bla bla…. Har man sagt till någon annan att beställa nåt förväntar man sig oxå få det! I detta fall är det garanterat kvinna~70 som helt enkelt har struntat i att barnet ville ha utan ost och tänkt nåt i stil med ”det får hon tåla” eller liknande. Helt rätt av ungen som inte accepterade att hennes beställning gick in genom ena örat och ut genom det andra.

 30. J skriver:

  Ännu en diskussion som urartar med en massa människor som går i taket och förfasar sig över dagens ungdom. Tagga ned och var lite rädda om blodtrycket istället! Det krävs inte mycket för att den här sidans läsare ska explodera av ilska över den ena eller andra småsaken. Livet är för kort för det, coola ned er lite!

 31. Emma Hå skriver:

  Om jag nu mot all förmodan skulle nedlåta mig till att beställa en hamburgare på McDonalds skulle jag åtminstone förvänta mig att få den skit jag betalar för, inte skit med annan skit på som jag inte kan äta.

  //Emma Hå

 32. 4pussycats skriver:

  Till alla som tror att vi bara klagar på en ”skitunge”: Det gör vi inte! Däremot har en del av oss synpunkter på ohyfsat beteende från nämnda ”skitunge”.

 33. mimla skriver:

  Ungen var inte 3 hon var 8 år..

 34. Johan skriver:

  ”En kvinna ~70 och hennes barnbarn, en flicka ~8 och en pojke ~3, har precis fått sin mat till bordet.”

  … sen när började McD med att servera maten vid bordet???

 35. Rikard skriver:

  19: Tvivlar på att hon betalat…

 36. Engla skriver:

  Det kanske är så att ungen fick fel mat och mormodern har missat detta eller struntat i det (vilket jag inte tror). Det handlar om själva tonen – ett barn ska lära sig att inte tilltala en annan människa, oavsett ålder, på det sättet. Otroligt ohyfsat språk – om min unge talar till mig på det sättet så ångrar han sig på direkten, det kan jag säga. (Nej, jag slår inte mina barn). Förstår inte hur vissa kna försvara ungen genom att säga ”Vadå, hon hade ju beställt utan ost” – skitsnack! Det handlar inte om hamburgaren, utan om hennes ton. (

 37. Engla skriver:

  Det kanske är så att ungen fick fel mat och mormodern har missat detta eller struntat i det (vilket jag inte tror). Det handlar om själva tonen – ett barn ska lära sig att inte tilltala en annan människa, oavsett ålder, på det sättet. Otroligt ohyfsat språk – om min unge talar till mig på det sättet så ångrar han sig på direkten, det kan jag säga. (Nej, jag slår inte mina barn). Förstår inte hur vissa kna försvara ungen genom att säga ”Vadå, hon hade ju beställt utan ost” – skitsnack! Det handlar inte om hamburgaren, utan om hennes ton. (

 38. magnacarta skriver:

  Wow vad många som klagar på att hon inte ville ha osten. Jag vet då flertalet vuxna som är precis lika löjliga, om inte löjligare, än barn vad gäller mat. Själv käkar jag allt som är bra för en, för föda är bara föda, näring, och vi behöver det. McD räknar jag dock inte om näring…

  Hur som helst tycker jag det muppiga i hela den tjuvlyssningen ligger i hur hon pratar till sin mormor! Jävla skitunge för det.. Skulle aldrig tala till min mormor sådär, hon skulle fan få en hjärtattack och dö.. Svär inte ens framför henne… RESPEKT FOR THE ELDERS, så är det bara :)

 39. Mengele skriver:

  Klart det är farmor/mormorn som är störd, hon har ju inte ens koll på att barnbarnet inte äter ost på burgaren, hon skall käka upp den själv och beställa en ny och be barnet om ursäkt. Vad fan skaffade hon barn för? Hon får väl räkna med barnbarn, fast hon utgår väl ifrån att dagis skall sköta barnbarnen. Respekt förtjänar man, genom kärlek. Hade hon istället sagt: jag vet att du inte vill ha ost, så blir barnet stolt över sin mormor/farmor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>