Dagens dubbel: Kunden har inte alltid rätt till rätt rätt

Max, Kristianstad

En kvinna (~25) står och lämnar sin beställning vid kassan.
Kvinnan: …och så vill jag ha en lyxshake också.
Mannen bakom kassan: Självklart, vilken smak?
Kvinnan: Jordgubb.
Mannen: Tyvärr kan vi inte erbjuda jordgubb idag. Inte blåbär heller. Bara choklad.
Kvinnan: Jaha, ja då får jag väl ta choklad då.
Mannen: Absolut, något annat?
Kvinnan suckar djupt, betalar för sin mat och går därifrån.

Cred: Anders

Hamburgerbar, Västervik

Kvinna (~25) ska beställa mat, och säger: En vegeburgare, men du får inte lägga den på stekplattan där du steker kött.
Biträdet: Nej, det är klart jag lägger den i fritösen. Tror du jag är dum, eller? Jag har faktiskt jobbat här i fyra år.
Kunden går tyst därifrån.

Cred: Alice

34 thoughts on “Dagens dubbel: Kunden har inte alltid rätt till rätt rätt

  1. Emelie says:

    Sista svaret är ju riktigt drygt, haha. ”Vi steker inte vegburgaren, vi friterar den” och så ett leende på det :)

  2. Baronen says:

    Varför frågar man om vilken smak någon vill ha om man bara kan erbjuda en smak?

    1. Jonas says:

      Det skulle kunna vara att det knappades in och biträdet först då ser via systemet att de andra är slut.

      1. maria says:

        Eller en rutinsak; han brukar fråga om smak och tänker därför inte på det innan han gör det :P

  3. Maria says:

    Varför fråga vilken smak om dem bara har en? hahaha

  4. Ubbelubb says:

    #2 Baronen & #3 Maria: Det kan bara Henry Ford svara å.

  5. Frida says:

    Inte steka den där de steker kött – varför inte? Är hon allergisk mot kött, eller tror hon att hon då automatiskt blir ansvarig för en kossas död? (Köper/äter själv inte slaktat kött, bara vilt, men sådär löjlig är jag inte.)

    1. SpeLinnea says:

      Frida: Det finns fler orsaker att inte vilja äta kött än att man är allergisk. Det är inte löjligt. Det är däremot trångsynt att inte försöka förstå varför. En person är inte löjlig för att den har andra etiska val än du.

      MEN VARFÖR ÄTA PÅ MAX DÅ OM MAN ÄR VEG?
      För ibland vill vegetarianer också ha snabbmat. ICA, Coop och andra stora matkedjor säljer också kött. Finns det vegetariska alternativ så varför inte?

    2. Tilda says:

      alltså, visst det kanske inte låter så farligt för dig som köttätare, men för någon som varit vegetarian i många år och kanske HATAR smaken av kött så är det inte så himla mysigt att känna just den smaken.
      Det är rent ut sagt skitäckligt.

      1. M says:

        Finns det ens något på Max som faktiskt smakar riktigt kött?

      2. Yuki Spackle says:

        Nej. Bara plast. Jag brukar vara rätt o-intolerant mot skräpmat men efter en halv MAX-burgare så brukar jag tappa matlusten. Och oftast frukosten med.

      3. Kairi says:

        O-intolerant?

    3. Peter says:

      Ärligt talat förstår jag inte riktigt hur en kan prata om hur andra är fåniga när en själv gör någon slags skillnad på ”slaktat kött” och ”vilt”. (Förutsatt att ”vilt” här är djur som dödats av jägare och inte är roadkill.) Tror du att du är mindre ansvarig för att vilda djur dör än kossor?

      1. maria says:

        Ofta är det djurhållningsprocessen och föderiet som folk är kritiska mot, och också hur djuren slaktas, inte det faktum att djuren dör ;)

    4. L says:

      Vad som är löjligt, är folk som förlöjligar andra genom att göra sig löjliga över vad.. främmande människor äter.

  6. Freja says:

    Frida:
    Hade du velat äta något som legat bredvid/på en mördad människas kropp? :)

    1. Victor says:

      Nu är det ju inte kannibalism socialt accepterat på samma sätt som att äta döda djur.
      Och majoriteten av vegetarianer har ändå ätit kött innan dom blev vegetarianer.

      1. Mari says:

        Att man någon gång ätit kött innan man blev vegetarian är inte relevant överhuvudtaget. Jag har ätit kött innan, äter inte nu längre och har inte gjort på länge. För mig är det inte fräscht med rester från döda djur längre, och de resterna är absolut ingenting jag vill ha i min mat. Det känns inte fräscht helt enkelt.

      2. Peter says:

        Med andra ord så skulle du vilja äta människor, bara det vore socialt accepterat? Eller va?
        Det har – tro det eller ej – ingen som helst relevans. Precis som det fanns människor emot slavhandel på tiden slavhandel var fine and dandy. Och ja, kanske trots att de växte upp i en familj som hade slavar.
        Och ja, majoriteten har ätit kött innan dessa blev vegetarianer. Men dels är majoriteten inte alla (seriöst) och dels är det ju fortfarande så irrelevant.

  7. littlepuppy88 says:

    jag tycker att det verkarsom att kassörskorna inte formulerat sig tiptop

  8. sandra says:

    vilken otrevlig biträde,man får aldrig vara dum mot en kund! så jävla dryg f*tta hade sagt till chefen om jag var kunden…..

    1. Matilda says:

      Jag tvivlar på att det var hennes könsorgan som tog beställningen…

      1. Hans says:

        Trumvirvel på den! Ska jag börja köra med.

      2. Bix says:

        Instämmer på den trumvirveln och lägger till ett gitarrsolo.

        Och varför ska man hela tiden springa till chefen och skvallra hela tiden? Räcker det inte med att påpeka att man tycker sig ha blivit lite otrevligt bemött TILL den personen det gäller? Dessa gnälla-till-högsta-chefen-och-skriva-arga-insändare-för-minsta-lilla gör ju knappast världen bättre.

      3. Isabella says:

        tummen upp!

  9. Andy says:

    Garanterar att biträdet i den andra lyssningen stekte vegeburgaren mitt bland köttet bara för att jävlas med kunden.

    1. Maria F says:

      Det verkar ju rätt meningslöst att steka den öht eftersom den presumtiva kunden vände och gick därifrån utan att köpa nåt.

  10. Micke says:

    @Freja
    Nu är det ju eventuellt lite rester efter ett djur vi pratar om så det är ju lite skillnad. Det är ju som att fråga om du själv vill umgås med mördare?

    Ny rubrik till tjuvlyssning 1: ”Vad Ford det lov att vara?”

  11. Gösta Stark says:

    Micke, jag tror jag förstår hur Freja menar: Hon menar att det för vissa vegetarianer kan kännas lika äckligt och motbjudande att äta något som legat på ”rester efter ett djur” som det känns för vanligt folk att äta sånt som legat på rester efter en människa.

    1. Matilda says:

      Plus att är man emot att äta djur, av etiska eller religiösa skäl, villman ju inte äta NÅGOT kött. Oavsett hur lite det är.

      1. Victor says:

        Blir svårt då det osar döda partiklar från djur i luften på de flesta resturanger..

      2. Peter says:

        Det är troligen betydligt mindre mängd partiklar från döda djur i luften än vad det är på stekplattan? Det jag kan tänka mig är liksom matos och det är ju rätt mycket flyktiga aromämnen.
        Och än en gång, med det resonemanget så skulle alla kunna käka saker som stekts där människor tillagats pga ”omg kroppar förmultnar och partiklar kommer ut i luften”.

  12. Kålle says:

    Men lägg av nu, låt folk äta det de vill och låta bli att äta det de inte vill. Det skadar väl inte någon som äter kött om någon annan väljer att inte göra det?

  13. Ubbelubb says:

    I-landsproblemen når nya MAX-nivåer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *