De gav i alla fall staden en sportslig chans

Knutpunkten, Helsingborg

Det är två timmar innan skånederbyt mellan Malmö och Helsingborg och ut från ett tåg kommer 100 Malmösupportrar som letar sig upp på huvudplan på Knutpunkten.
Malmösupportrarna (vrålar i våldsam, samljudande kör): HATA, HATA, HATA HELSINGBORG!
Samtidigt sitter en tjej ~16 och hennes vänner på McDonalds precis bredvid platsen för allsången. Hela lokalen tystnar tills det att klackens ekande sakta försvinner ut mot gatan.
Tjejen (bryter tystnaden vid sitt bord): Om de nu hatar Helsingborg så mycket, varför åker de då hit?

Cred: Hänninen

0 reaktioner på ”De gav i alla fall staden en sportslig chans

 1. Ekan skriver:

  Ganska dum fråga, de är där för att hejja fram och sjunga för sitt lag.
  Man följer sitt lag överallt, även fast det leder till att man måste åka till någon bondhåla.

 2. Skumtomte skriver:

  Hehe, kung!

 3. klara skriver:

  tråkig tjuvlyssning, jag frågar mig det varenda gång! hatiska idioter

 4. Osmo skriver:

  #13 (a): ”ok skit i klockslaget nu, hon lär inte ha suttit där sex på morgonen, för på landsbygden har man inte öppet så tidigt slash sent nånstans”

  Helsingborg = stad. Stad = inte landsbygd.

 5. Osmo skriver:

  #34 (z):
  ”Måste få fråga en sak till er som kallar personerna för ”dårar”, ”idioter” och har ”svårt för supporters”.
  Är det inte tråkigt att inte kunna visa villkorlslös kärlek? Att vara stel och tråkig är inga bra egenskaper. Måste vara väldigt tråkigt för era respektive.”

  Om du tycker att det här var ett exempel på kärlek har du nog missförstått något.

 6. Bitten skriver:

  Fotboll är en trevlig sport som förenar. ;-)

 7. karo skriver:

  Var det möjligtivis det som hände sen man pratade om på nyheterna igår kväll?

 8. Fredrik skriver:

  …för att hata? ;)

 9. Jo. skriver:

  En samljudande kör? Det var värst. Helt unikt verkligen.

 10. Ylva skriver:

  hon har en poäng ;)

 11. deathcab skriver:

  jag vill föda jurgs barn.

 12. Shahin skriver:

  Utan hat, ingen kärlek. Frågan är mest om maff-arna var så många som hela 100 pers.

  För övrigt, jämför gärna oss som lägger ner tid och pengar på att följa vårt lag med religiösa terrorister, politiskt våld och nationalistiska idéer. Det visar verkligen att kvällstidningarna lyckats med att få vanligt folk att tro att fotbollssupportrar (alla som säger ett knyst utanför och på arenan, vill säga) är potentiella samhällsomstörtare som borde låsas in på livstid.

  Så länge vi stöttar vårt lag och ibland sjunger hata-ramsor, låt oss vara. När vi går ihop och vill införa ett annat politiskt system, kritisera oss. Inse dessutom att det är möjligt att känna villkorslös kärlek till sitt lag utan att för den sakens skull vilja sparka ner varenda mupp som närmar sig i en (för min del) ljusblå tröja.

  Em, vi älskar inte spelarna, vi älskar klubben. Spelarna är allt som oftast pengasökande horor idag.

 13. HIF skriver:

  Klart att dom hatar våran stad, dom visste ju vad som väntade!

  4 – 2!

 14. doktoraronsson skriver:

  Hörrudu Shahin, om spelarna är horor, vilka är då torskar?

 15. 8 skriver:

  själv såg jag när malmö-fansen hoppade på tåget på Malmö C mot Helsingborg, och fyllde en hel vagn, där de hoppade så hela vagnen skakade och skrek i megafoner. glad att jag inte skulle med det tåget.

 16. Vrik skriver:

  De sa nog inte ”hata”. Jag är rätt övertygad om att det var en 100-mannaraid som, i brist på mages, alla hade använt sina Hearthstones för att ta sig hem till Helsingborg. ”Heartha, heartha, heartha Helsingborg!”

 17. Mattias skriver:

  Så EN 16-årig tjej har cirka fem gånger högre hjärnkapacitet än 100 Malmösupportrar?

  Häftigt.

 18. Ed skriver:

  #62: Vem kan anklaga dem för att vilja ha en karriär? Hade jag varit fotbollsspelare hade jag sannerligen inte önskat att jag spelat i Allsvenskan, det är ju rena rama knatteligan ju(jämfört med de flesta europeiska ligor). Fotbollsspelare här ju dessutom en relativt kort karriär (varar ju sällan efter 35 års ålder eller så).

  Dessutom, kan man inte få hata laget man håller på lite då och då? Precis som kärlek till någon annan aldrig är perfekt så kan väl kärlek till ett ”objekt” (om man nu skall referera till ett fotbollslag så) också vara det?

 19. Shahin skriver:

  doktoraronsson: ja, det är väl klubbarna i så fall? Jag la inte nåt värde i ”hor”-namnet, mest ett konstaterande att majoriteten av dagens spelare tänker mer på pengar och mindre på klubbkänsla.

  Ed: karriär kan man väl ha utan att gå till rivalklubben? Gör man det inser man inte hur mycket ett fotbollslag betyder för vissa människors liv och den som på det viset visar sån enorm respektlöshet förtjänar inte att bli visad respekt (läs Järdler, Stefanidis och Roland Nilsson i malmö). Dessutom är vi HIF, vi är störst, bäst och vackrast. Vem fan vill spela i Milan, Real Madrid eller Liverpool när man varannan vecka kan få springa in på Olympia i världens vackraste röda tröja?

  Bytar du från SonyEricsson till Nokia har du inte ett par tusen SE-supportrar som tar illa upp. Bytar du från HIF till malmö har du det. Så, nu behöver folk som anser att fotbollsspelare är ett vanligt yrke inte ta upp det.

  Min poäng är: klart de som har fotbollen som yrke ska få byta klubbar, ingen kräver heller att alla ska ha samma klubbkänsla som supportrarna. Men de kan väl respektera våra känslor? Vi betalar deras löner, för helvete.

  Hata HIF går inte, däremot kan man vara otroligt irriterad, sur, besviken och arg på spelare, klubbledning, tränare, supportrar, you name it. Men klubbmärket kan inte få någon skit.

 20. Julia skriver:

  32: Jag tycker det är fel att gå omkring och skrika att man hatar en hel stad. Det vet jag. Du ska inte prata om saker som du inte tror att jag vet, för det vet jag. Ellerva? Isånafall är det ju lika dumt att försvara dem för att de skriker att de hatar en stad som de förmodligen inte vet mycket om.
  Hur vet jag det? Tja, hur vet du att jag inte vet något om det?

 21. Roland skriver:

  Detta är humor!

 22. Daggelito skriver:

  Vad är det egentligen ”bytar” och ”bytat” är för något? Jag fick alltid lära mig byta, bytt, bytt i skolan i alla fall…. ni skåningar är för roliga :I

 23. Jonten skriver:

  Om man kan känna medkänsla för folk som sparkar på en liten boll på en plan och får betalt för det. Kan man inte då känna sorg för folk i krig och svält?

  Jag har aldrig tyckt att detta går ihop…

 24. doktoraronsson skriver:

  Njaae Shahin… Håller inte med dig där. Svaret jag hade tänkt mig var förstås supportrarna. Klubbarna är nog snarare att anse som hallickar.

 25. Fredrik skriver:

  #72 Då har du gått i fel skola minsann!

 26. Klas-Kristian skriver:

  Jonten (#73): Varför skulle det ena utesluta det andra? Konstigt argument.

 27. Johan A skriver:

  Ingen som har en tanke på att det kanske är LAGET Helsingborg dom hatar och inte staden?

  Hursomhelst är det väl ett ypperligt tillfälle att uttrycka sina tankar om vad man gillar/inte gillar just där antagonisterna befinner sig.. Blir lite starkare reaktioner på det viset. Smart va?

  Ta det inte så j-vla allvarligt. Fotboll innebär passionerade känslor i stora skaror människor. Ibland hatar man, ibland älskar man -och det är roligt att göra både och så länge det inte går helt till överdrift (läs: våld).

 28. Cykel skriver:

  Åh, jag blir så arg på den här tjuvlyssningen för den påminner mig om hur dum jag och mina vänner kan framställas för ingenting. Flickan är säkert jätteintelligent, egentligen!

 29. Amanda B skriver:

  Haha bra att MALMÖ säger så.. då var det mer rätt när GÖTEBORG skrek ut samma sak när de spelade ihär i sommras. Förmodade iallafall att det då hade med filmen ”Hata Göteborg” (som utspelas/är från helsingborg)

 30. nea skriver:

  Jag håller med tjejen! Så jävla löjligt!

 31. louise skriver:

  HAHAHAHHA omg jag var också på knutan då skulle hem från skolan så bara hör man alla huliganer ;o fan läskigt!

 32. Deus skriver:

  Word!!

 33. Sabbe skriver:

  sa själv exakt samma sak som tjejen när jag trängdes med de högljudda huliganerna på tåget från Malmö. Varför inte bara heja på sitt lag istället? Eller är det inte tillräckligt bra för det?

 34. Emma Silfver skriver:

  Hahahah! Lotta! Så smart är du!

 35. Psychoria skriver:

  Fotboll är bara ett substitut för folk som som inte vågar sluta på sina skitjobb eller åka till balkan och kriga på riktigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>