Den ultimata självinsikten

Busskur, Fjugesta

Två äldre damer ~75 står och diskuterar vilken dag det är, varav den kommer fram till att det är onsdag.
Dam 1: Man borde göra som Alma, hon kollar vilken dag det är på tidningen när den kommer på morgonen.
Dam 2: Jaha, ja det är ju smart.
Dam 1: Vet du vad hon gör mer?
Dam 2: Nää?
Dam 1: Hon betalar bara för tidningarna en gång i kvartalet, ifall hon skulle dö!
Båda börjar skratta.

24 reaktioner på ”Den ultimata självinsikten

 1. Hannibal Hayes skriver:

  Ja, lösnummer är väl inte att tänka på.

 2. Yote skriver:

  Självinsikt is the shit ^^

 3. Floatpooper skriver:

  Kvartalssamtal.

 4. Carl T skriver:

  Nu fattar jag inte. Betalar hon för tidningen kvartalsvis i stället för månadsvis? Det verkar inte så smart om man tänker dö snart. Eller betalar hon var tredje månadsfaktura? Det verkar inte vara en hållbar lösning om hon vill fortsätta få tidningen. Eller vad menas?

 5. S skriver:

  Äldre damer runt 75? Pigga nyblivna pensionärer menar ni väl? Deras väninna måste vara mycket äldre eftersom hon börjat tänka på döden redan! 75 är ingen ålder, då tror jag att jag sadlat om från förskollärare till gatsopare… eller kiropraktor kanske… eller frissör… eller… ja världen står liksom med sin öppna famn och väntar på ungdomarna i 55-60 års åldern när de väljer en ny bana i livet :)

 6. Wildheart skriver:

  Av samma anledning som jag aldrig tankar fullt…
  Eller köper balar med dasspapper.

 7. Enmatilda skriver:

  Carl T: Fjugesta ligger i Örebro län, vilket innebär att Nerikes Allehanda är dagstidningen. Den betalas vanligen per år, vilket innebär att kvartalsvis är var tredje månad, istället för var tolfte.

 8. Andreas skriver:

  Alma borde inte heller börja se på en ny såpopera.

 9. Carl T skriver:

  @Enmatilda: Ååh. Det förklarar saken, åtminstone mestadels. NA erbjuder tydligen årsprenumeration för 2580 kr, månadsbetalning för 2700 kr/år eller prenumeration i 2, 4 eller 6 månader för 3450, 3285 resp. 3080 kr/år. Skillnaden i pris mellan månadsvis och årsvis betalning motsvarar en effektiv ränta på runt 13%, men det är ändå bra mycket bättre än övriga alternativ och kanske acceptabelt med tanke på risken att prenumeranten dör, tröttnar eller flyttar.

  Själv skulle jag nog ändå i första hand flyttat från Fjugesta.

 10. Burg skriver:

  Finns det verkligen nån som betalar för tidningar nuförtiden?

 11. Violen skriver:

  OT för denna tjuvlyssning. Jag vet att Anahita har gjort rubiker rätt länge, men när började du? Jag måste ha missat pressmeddelandet, och vad hände med Elin? Gör Damon aldrig några nu för tiden?

  Anahita är bra, men tjuvlyssnat är ändå inte riktigt som förr, folk säger kanske inte lika dumma saker som guldåren typ 2007, 2008 :-)

 12. StoreBror skriver:

  Och köper inte heller gröna bananer…

 13. sis skriver:

  Så Alma har ingen Almanacka då?! ,-)

 14. sis skriver:

  Så Alma har ingen Almanacka då?!

 15. sis skriver:

  ALMAnacka hade ju passat bra…..;-)

 16. Carl T skriver:

  Nackar ni Alma så slutar hon garanterat läsa tidningen.

 17. J skriver:

  Jag brukar inte vara så noga med vad jag skriver här, för jag kan ju lika gärna gå och dö innan jag ens hunnit logga ut =/

  Sen blir jag alltid lika glad nästa gång jag kommer tillbaka hit och kan fortsätta skriva! :D

 18. snorkfröken skriver:

  Jag gör själv samma sak faktiskt. För ett par år sen var jag med om en olycka och dog nästan, och det enda jag kunde tänka när jag låg där var ”jaha, och jag tankade på mobilen IGÅR, det är 75 spänn RÄTT ner i sjön.”

  Det var förfärligt.

 19. Floatpooper skriver:

  Självsvält.
  Såja, nu behövs det inga fler kommentarer här, skingra er, inget att se här.

 20. Floatpooper skriver:

  MakaBert äter pasta

 21. Till Carl skriver:

  Men förstår du inte? Betalar hon kvartalvis (bakåt i tiden), och hon dör, så får hon ju tiden gratis mot om hon betalat varje dag. Tror det är så gamlingarna menar. Sen kanske man kan göra en besparing rent ekonomiskt också, men det var nog inte undermeningen här.

 22. Wormgirl skriver:

  Men åååh, kan folk sluta skriva VARAV när de menar VARPÅ? Varav= av de som fanns. Alltså till exempel: ”Jag såg 10 bilar, varav två var blå”. Inte ”Jag såg 10 bilar varav jag gick hem”. Dumma, dumma, dumma!

 23. Wilma skriver:

  Jag jobbar vid kundservicen på ett tidningshus, och det är rätt ofta vi får höra att kunden inte vill betala för hela året på en gång ifall de skulle dö. Ibland vill kunden veta om de kan få pengarna tillbaka ifall det nu skulle gå så illa… Visst kan de få pengarna tillbaka men jag vet inte om de har så mycket använding för dem! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>