Det är i alla fall inte långt till ett skratt

Ica Maxi Stormarknad, Jönköping

En kvinna ~50 har fått alla sina varor inslagna i kassan och lämnar fram en värdekupong till kassören.
Kassören: Tyvärr, den här kupongen gäller bara på ICA Nära.
Kvinnan (ser frågande ut och svarar till slut): Men jag bor ju nära här.

Cred: Fredrik

0 reaktioner på ”Det är i alla fall inte långt till ett skratt

 1. Alicia skriver:

  Helt logiskt, såklart.

 2. Mel skriver:

  ICA Nära ligger alltid långt borta.

 3. Josefine skriver:

  Vilket lurendrejeri! De kan ju inte först ge ut värdekuponger till en närliggande ICA-butik och sedan säga att de inte gäller.

 4. Ina skriver:

  Haha, inte lätt att förstå alltid ;)

 5. Anahita skriver:

  hahahaaahahahahahahaahhaha!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. M skriver:

  Suck, hatar kunder som vägrar förstå saker, fast man har förklarat vad som gäller tusen gånger….

 7. Georgios skriver:

  hahahha bra sagt av henne! dock så föredrar ja coop =) kanske för man jobbar där..men det har ej med saken att göra :)) NI personer bakom Tjuvlyssnat.se, TACK för många skratt! /Georgios

 8. Bea skriver:

  Nära skjuter ingen hare, eller i det här fallet, ingen ICA butik.

 9. Johan skriver:

  Hade kassören varit professionell hade hon accepterat kupongen och sedan vidarebefordrat till sin arbetsgivare att de måste bli tydligare med kupongerna. Sniket av Ica-butiken att tjafsa om ett par kronor hit eller dit. Det är inte direkt så att de svenska Ica-butikerna går dåligt ekonomiskt, om det vore så skulle inte ägarna kunna ta ut sina miljonlöner. Men om matbutiksägare i dagens Sverige tycker att det är ok att sälja härsket kött till kunderna så kanske man inte ska bli förvånad över detta beteende.

  Av en tillfällighet läser jag samtidigt som detta att en Ica-handlare som tyckte det härskna köttet var för dyrt för att ha till köttfärs har varit i Upplands Väsby:
  http://www.svd.se/stockholm/nyheter/artikel_1356601.svd

 10. TheWitchKing skriver:

  Där var det då inte helt möblerat på vinden =)

 11. TheWitchKing skriver:

  Johan: Kanske går ICA ekonomiskt dåligt eftersom ägarna tar ut så stora löner?

 12. Nordh skriver:

  Johan: Hur kan det vara Ica Maxi som ska bli tydligare med kupongerna när det är en kupong som är utfärdad av Ica Nära?

  Eller rättare sagt, varför ska Ica Maxi betala OM Ica Näras kuponger är otydliga?
  Även om de är inom samma kedja är de i allra högsta grad konkurrenter.

 13. Happymealungen skriver:

  Min lokala butik är bäst, den tar alla kuponger oavsätt vilken mataffärskedja den är från. Söt tant förresten.

 14. Kurg_ skriver:

  antagligen så bodde hon närmre konsum och eller ett annat ica och då kunde inte denna butik ta emot en kupong som endast är för grannarna till butiken. (antar att det är en slags ersättning för att ica-butiker drar till sig en massa människor och det lätt kan bli jobbigt att bo nära, med tanke på allt ljud från alla dessa kundvagnar etc)

  Jag bodde en gång nästan precis en ica butik och det var väldigt jobbigt. man hade liksom inget privatliv kändes det som.

 15. Diana skriver:

  bäst

 16. Leffe skriver:

  @johan om man resonerar så för varje kund som vill använda en felaktig kupong eller som bara saknar en krona etc etc så blir det rätt mycket pengar till slut. Kassören agerar helt korrekt, han kanske tycker det är fel och kan ju säga det till sina chefer men tills dess att de ändrar sig har inte han någon rätt att ge bort företagets pengar. Eller tycker du kanske att kassören även har rätt att ta 10kr mindre per vara bara för att han tycker att de tar ut för mycket? Det skulle ju bli anarki om alla anställda på alla företag fick göra precis vad de tyckte var rätt oavsett företagets regler.
  Sen sa är det helt fel att säga att de svenska ica-butikerna går bra ekonomiskt. Visst går koncernen bra, men varje butik(vissa butiker har samma ägare) är ett eget företag så bara för att koncernen drar in miljoner betyder det ju inte att butiken i fråga går bra.

 17. Niklas skriver:

  #14 Kurg: ICA Nära är ICA:s minsta butiker, oftast placerade i bostadsområden eller i byar på landet. ICA har numera fyra olika koncept för sina butiker; Nära, Supermarket, Kvantum och Maxi.

 18. Vänsterhäntas Dag skriver:

  Nära skjuter ingen ICA.

 19. ET skriver:

  Det är många gånger inte möjligt att ens scanna kuponger från andra butiker, eftersom dessa inte ligger inne i systemet. (Varför skulle kuponger som inte gäller läggas in ens ??)

  Dessutom så är det inte särskilt lätt för en anställd att gå till chefen och klaga, för många gånger skiter de blanka f-n i vad de anställda tycker. Det är extremt mycket effektivare ifall en kund ringer upp chefen för Ica Nära och säger att de borde bli tydligare.

  Det är inte min uppgift som kassörska att få skäll från chefer för att jag har tagit en kupong som inte gäller. Hade man som kassörska skullat ta allt det, då hade du inte haft någon som jobbat som kassörska kvar!

 20. Samara skriver:

  Jag har aldrig ens hört talas om nåt ica Nära, här har vi Maxi, Supermarket och Kvantum.
  Vad betyder Kvantum förresten ??

 21. Martina skriver:

  hahaha, vilken söt tant :D

 22. Niklas skriver:

  #20, ICA Nära är ganska små butiker och ligger nära där människor bor. Finns ofta i bostadsområden i större städer. Dessutom är många gamla lanthandlar ICA Nära nu för tiden.

 23. Niklas skriver:

  #21, en kvinna runt 50 är väl knappast tant?

 24. vea skriver:

  Man är tant när man är över 50 .. iaf enligt mig. Sorry alla tanter :p

 25. Mary skriver:

  #24 Tsss – håller med Niklas :)

 26. Atombomb skriver:

  Jag börjar bli grymt trött på allt tjat om en kvinna i den och den åldern är en tant, så jag har ett förslag: varför inte kalla alla kvinnor, oavsett ålder, tant? Eller när vi ändå är igång, ALLA människor överhuvudtaget kan heta tanter. Så slipper vi allt jäkla gnäll.

 27. Oxido skriver:

  Kvantum betyder mängd, tex kvantum satis, i tillräcklig mängd/lagom.

  Om massor av kunder behöver få kupongerna förklarade för sig, är det inte kundernas fel utan den som gett ut kupongerna som inte gjort dem tydliga nog.

 28. Emelie skriver:

  …och sen är det ju faktiskt så att varje enskild ICA-butik har en egen ägare till skillnad från t ex coop… Så om man är på MAXI ska ju inte den butiken behöva lägga ut pengar för en annan ägares räkning…

 29. Jullan skriver:

  Det värsta är att jag inte har några som helst problem att tro på den där. De flesta medleålders, men just medelålders kvinnor är bland det mest trögtänkta som finns på denna jord.

  Jobbar i ett serviceyrke själv och måste dagligen visa folk vägen och ofta måste man prata med medelålders kvinnor som dagisbarn för att de ska begripa.

 30. Niklas skriver:

  # 29, Dessutom brukar medelålders kvinnor vara de otrevligaste man har att göra med. De verkar spara alla sina aggressioner hemifrån tills de träffar någon i servicesektorn som de kan ta ut dem på.

 31. Jojjo skriver:

  Svinrolig!! Och förresten #9 Johan, såna som dig skulle man låsa in i ett litet trångt rum där ni kunde gå runt i era cykelhjälmar, viftandes med era pekpinnar, med 20 st olika böcker (med titlar som ”att uppfostra vuxna människor” ”rätt ska va rätt” osv) nerstoppade i en miljövänlig och ekologisk liten tygkasse och bara tillrättavisa varandra i all oändlig framtid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>