Det blev årets fest!

Regionaltåg Stockholm – Eskilstuna

Kvinna ~20 (säger upprört till man ~20): Men så klart du måste fira din födelsedag. Det är ju liksom en grej som inte händer varje år.

4 reaktioner på ”Det blev årets fest!

 1. Andersson skriver:

  Fyller han år 29 februari stämmer det ju. Kanske inte så troligt dock, då skulle de diskutera hans födelsedag ett och ett halvt år i förväg.

  1. Micke skriver:

   Nä, det stämmer inte alls då. Fram tills år 2000 så var det den 24:e februari på ett skottår som var skottdagen. Så hade han fyllt år den 29:e februari så hade han firat sin födelsedag den 28:e februari alla år utom skottår eftersom den 29:e februari på skottår är samma dag som 28:e på ett icke-skottår.

   De som var födda den 24:e februari på ett skottår innan år 2000 har dock bara fått fira födelsedag vart fjärde år. Och deras födelsedag är numera flyttad till den 29:e februari vart fjärde år.

 2. Alexandra skriver:

  Micke: 28:e februari eller första mars, om det tvistar de lärda…

 3. Johan skriver:

  Jag har haft en klasskamrat som var född den 29:e februari och jag kan intyga att hans betende i regel definitivt inte antydde att han fyllde år varje år. ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>