"Eller jag menar shut up… eller vänta"

Torget, Karlstad

Tjej 1: Jag tycker det är så fånigt att använda engelska uttryck. Vi bor liksom i Sverige.
Tjej 2: Ah jo.
Tjej 1: Så totally lame alltså.
Tjej 2 tittar förvånat på tjej 1.
Tjej 1 (inser sitt misstag och säger surt): Käften.

Cred: Annie

0 reaktioner på ”"Eller jag menar shut up… eller vänta"

 1. Jessi skriver:

  JOGR: Jag är 16 år, och med tanke på att du börjar snacka om min barndom som något som skedde för flera sekel sedan antar jag att du är äldre än vad jag är. Således bör du kunna engelska bättre än vad jag kan. Jag citerar SLem: ”Uttrycker du dig som en idiot får du finna dig i att bli betraktad som en sådan”. :)

 2. JOGR skriver:

  Så här blir man bedömd efter hur man stavar och inte efter vad budskapet är? jag är ingen stavnings Hitler som många andra här. Från och med nu tänker jag bara skriva på Elit.

 3. Caroline skriver:

  Emji! (#25-27) Du ringar in det så underbart! LOL!

 4. wantingmemories skriver:

  #47 – jo, men man brukar väl inte säga att man utövar abstinens om man väljer att leva utan sex? Ordet används ändå inte riktigt på samma sätt, vad jag vet.

 5. Mattias II skriver:

  #39 Osmo: Håller med, men lärde mig för ett tag sedan något nytt om ”freestyle” (ni som inte var med på 80-talet kan sluta läsa nu): Bland annat i Australien gick Sonys Walkman också under namnet ”freestyle”, så den engelspråkiga kopplingen mellan ordet och musik finns faktiskt, det är inte bara ett ‘svenskt’ uttryck.

  För jag antar det var det du syftade på?

 6. Jessi skriver:

  JOGR: Budskapet förstörs rätt snabbt om stavningen eller grammatiken är dålig.

 7. jurg skriver:

  43 live ‘n kicking: välj tid och plats så dyker jag upp!

 8. Jag er soet. Klika på mej skriver:

  Jag anser att alla i Sverige ska börja prata engelska helt och hållet. Och inte vilken engelska som helst utan Cockney rhym slang!

 9. Luna skriver:

  FAAN i helvete vad alla jävlar svär hela tiden :-)

 10. JOGR skriver:

  Jessie det är insidan som räknas ;)

 11. Ugglan skriver:

  Ta gärna in utländska uttryck í vårt språk, det piggar bara upp lite och omväxling förnöjer, men jag har svårt för vissa totalt ologiska blandningar av språk, som när man kommer in på ett café och kan beställa ”choklad cake med vispad cream och chopped hasselnötter” (just denna kombination är uppdiktad, men jag har sett en liknande, lika underlig som jag inte minns nu).

 12. Jessi skriver:

  JOGR: Har aldrig trott på det ”ordspråket”, jag vet att ingen skulle gå fram till en riktigt ful människa för att ragga i hopp om att insidan var bättre. :)

 13. Osmo skriver:

  (#52) JOGR: Det heter ”stavningshitler” eller ”stavnings-Hitler”, inte ”stavnings Hitler”. Stavfel är en sak, men särskrivning är det nackskott på!

 14. jurg skriver:

  ikväll har jurg haft tråkigt. han kommer befinna sig på trappan till konserthuset i sthlm mellan 14.30-15-30 imorgn, så kom dit så fikar vi, har det tråkigt och allt annat som hör till!! jag är seriös, full och tröttt, men meriöst. lovar

 15. K. skriver:

  Denna MÅSTE vara påhittad, den var inte ens rolig?

 16. Elisabeth skriver:

  Blev det nåt mellan live’n kickin och jurg? Jag vill veta.. är förresten ganska avundssjuk på live’n kicking i sådana fall…jag vill också hångla med Jurg..

 17. HaHaHaa skriver:

  Hallå?? Är inte detta ett forum, inte en ”hacka-på-varandra” sida? Skit i hur andras grammatik och stavning är, please!!!

  (Jag skiter blankt i om ni kommer hacka på mig nu, kommer ändå inte kolla in detta inlägg mer.)

 18. MIRJAM skriver:

  hahah , KUUUL , ¨så där kan jag också vara ibland :)

 19. Ponnyhäst skriver:

  jag stör mig på folk som inte kan använda punkt och stor bokstav

 20. Beetlejuice skriver:

  särstavning är fan det jobbigaste som finns! stavfel och grammatiska fel B E H Ö V E R inte betyda att hela meningen går förlorad, men särstavning kan faktiskt förstöra mer än de flesta tror, speciellt de som inte fattar varför man inte ska särstava…

  det troligen vanligaste exemplet:en brunhårig sjuksköterska eller en brun hårig sjuk sköterska. jag vet vilken jag vill träffa på sjukhuset i alla fall!

  en personlig favorit är den vid kaffeautomaten, där Kaffe kostar 10 kr, och På tår kostar det 5 kr.
  Underligt egentligen, att det bara kostar hälften så mycket att få kaffet på tårna…

  PS: ja, man skriver ut siffror under tretton med bokstäver, men jag ville förtydliga med siffror eftersom det var priser det rörde sig om, jämför i mataffären någon gång. DS.

 21. Malin skriver:

  Rolig tjuvlyssning men ännu roligare att jurg har fått en hångelinvit som han dessutom nappade på. Eller de kanske känner varandra? Hm.

 22. Julia skriver:

  Påminner mig om en (stage-ad (lol)) grej på CNN för ett tag sen med Anderson Cooper, när han gjorde ett inslag om hur folk blev mer och mer otrevliga i USA.

  ”- take a look.”

  … går en sekund utan att inslaget börjar visas …

  ”What the f***! I said roll the Go***mn tape!”

  … helt tyst …

  ”… Yeah, roll the tape.”

  :D

  Okej, det där kanske var helt incomprehensible för de som inte har sett det, men ja, kolla YouTube. :D

 23. Samme skriver:

  Så klockren =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>