"För att matcha håret på bröstet"

Flicka ~4 är med sin mamma för att leta efter nya skor. Hon tittar på en storväxt kvinna ~45 som också tittar på skor.
Flickan: Är du en mamma eller en pappa?
Kvinnan (fundersamt): Jaa… jag är en mamma!
Flickan: Men varför har du skägg då?
Pinsam tystnad uppstår.

Skoaffär, Piteå

31 reaktioner på ”"För att matcha håret på bröstet"

 1. Annelie skriver:

  Stackars storväxta och håriga kvinnan! Och jädrans vad jobbigt för ungens mamma…

 2. Inquisitor skriver:

  Barns ärlighet känner inga gränser! :D

 3. Zelest skriver:

  Brukade jag säga till min farmor när jag var liten ”Du ä häggig fammo”. Inte elakt eller så, mest bara konstaterande, glatt förvånad.

 4. Anonym skriver:

  stackars kvinnan

 5. pretentious skriver:

  å fy fan. Vad säger man liksom

 6. Roffe skriver:

  Vissa barn borde spärras in tidigt… :)

 7. Pärten skriver:

  kids never lie!

 8. Munche skriver:

  Varför säger ungar så många dumma saker? Efter en stund så är det nästan inte ens gulligt när de tar fel hela tiden…

 9. Erik skriver:

  Ägzor :D

 10. hoc skriver:

  slå till henne, I say

 11. Anna skriver:

  Hahaha… Ungar säger dumma saker för att inte lärt sig ännu att världen inte uppskattar ärlighet!

 12. lol skriver:

  Ja noterar en 4-åring att tanten är hårig i ansiket kanske det var på tiden att någon gjorde det…Stackaren var ju bara ~45 också. Hon får ta och göra nått åt saken helt enkel.

 13. VitNeger skriver:

  Gött att ungen sa till henne!

  Varför fixar dom inte bort håret? Fi fan

 14. Jen skriver:

  Hihi vad pinsamt, undar va kvinnan tänkte/gjorde sen :D barn säger nästan alltid vad de tänker ^^ kommer ihåg när jag var liten och var hos tandläkaren, jag tror mina föräldrar skämdes ihjäl när jag tänkte och sa: ”vad mycket hår du har i näsan” till tandläkaren x-D

 15. dunder skriver:

  ouch, burn! :/

 16. Anna skriver:

  Jag är stolt över min lilla mustasch! Jag tycker den är söt och det tycker min pojkvän också.

 17. Sham skriver:

  Haha :D Gullig unge ^^

 18. maria skriver:

  Ajajaj. Svårt pinsamt för både kvinnan och mamman. Vad säger man? ”Eh, barn är så spontana”

 19. lisa skriver:

  fan va jobbigt det är. min lillkusin satt i mitt knä och vi såg på tv, några släktingar till mig satt också i soffan och hon (kusinen) säger plötsligt högt – Du har mustasch! pinsam tystnad.. känner hur man vill gå och dö

 20. Mamma med numera vuxen son skriver:

  Min väninna kom på besök efter att vi inte setts på 4 år. Min son hade aldrig träffat henne. Ungen säger: ”Oj, du är ännu mögligare och mossigare än min mamma!” Idag är vi vänner alla tre.

 21. faster skriver:

  Det härliga med barn är att de inte menar något illa, de bara UNDRAR så otroligt mycket!

 22. Elin skriver:

  haha :D klockrent, kom att tänka på vad min syster sa när vi hade varit utomlands, så ringde det på dörren och en mörkhyad stog utanför och hon säger – oj, vart har du varit på semester och solat?

 23. Björne skriver:

  Ack barn kan vara så grymt ärliga, fast själv var jag ärlig som barn, särskilt en äldre ”rundnätt” tant fick höra ”Oj vilken tjock tant” sa jag. Gissa om lilla mamma skämdes.

 24. Numera inte hårig skriver:

  Usch! har själv ägnat fyra år åt att ta bort hårväxt i ansiktet genom att bränna varenda hårsäck. (Det gör ONT!) Så att man skall slippa kallas skäggig av kompisarna ungar i framtiden.

 25. Clara skriver:

  men barn kan faktiskt inte hjälpa det, dom tänker nånting och så kommer det bara ut. man skäms enormt mycket!

 26. Clara skriver:

  en gång så skulle jag och min mamma handla på ica och så stod det en farbro med bara ett ben jag fnissade jätte mycket och han hörde det

 27. Victoria skriver:

  När bussen stannade och en svart farbror med vitt skägg steg ur, vilket inte var särskilt vanligt i mitten av sjuttiotalet ropade min klasskompis förtjust: En chokladtomte, en cholkadtomte, titta!!! Hon hade också sin mamma med sig.

 28. carla skriver:

  Usch, gillar verkligen inte sådana ungar.

 29. dNs skriver:

  hahaha alltså det är ju bara skratta åt dom… såna små vet inte vad man ska säga och inte… Jag ahr en tjej kompis som ahr ganska mycket hår på överläppen och folk kommenterar det bakom hennes rygg. ingen vågar säga ngt till henne!! hur fan gör man ?? ge mig en ärlig unge?

 30. Barn är bäst skriver:

  Som redan sagts tidigare i detta tråd så kan man inte beskylla barnen för någonting överhuvud taget. De säger vad de tänker. Om man tar illa upp av det så får man skylla sig själv. Är en tant tjock så är hon tjock. Att kalla folk rundnätta bara för att förmildra är löjligt. Kort sagt, det är inte barnens fel att man skäms, utan ”felet” ligger hos de människor som utsätts för sanningen och reagerar med skam.

  #25 Numera inte hårig: Om du vill ta bort varenda hårsäck i ansiktet för att slippa skämmas av en hypotetisk unge som kanske påpekar att du har hårstrån där någon gång, så har du nog värre problem än ansiktebehåring.

  #20 Lisa: Kan slå vad om att det bara var några små korta hårstrån du hade. Då är det väl bara att förklara för barnet att det är helt naturligt att även tjejer/kvinnor har ansiktsbehåring, även om de inte har mycket av det.

  Förstår inte varför man ska skämmas över sådana här saker. Var stolta över er själva istället. Alla har vi skavanker och fel. Det är våra egenheter som gör oss till människor och inte fabrikstillverkade plastprodukter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>