"Jag kan ju inte vara allergisk, eftersom jag är en själv"

En kille ~25 år ska köpa fikabröd. Två tjejer ~18 står i kassan.
Killen (pekar på kanelbullarna): Är det nötter i dem här?
Tjej 1 (efter en liten stunds diskussion): Ja, det kan finnas lite nötter i dem, ja!
Killen: Har ni någonting utan nötter?
Tjej (efter ännu en stunds diskussion): De där med pistage där ska vara utan nötter tror ja.

7-Eleven Järntorget, Göteborg

61 reaktioner på ”"Jag kan ju inte vara allergisk, eftersom jag är en själv"

 1. woolywings skriver:

  Nu verkar ju iofs 90% av tjuvlyssnatläsarna vara allergiker…men jag vill ändå tipsa om något ni inte får missa. Springer ni på en pistageglass som faktiskt är gjord på RIKTIGA pistagenötter, inte neongrön gegga, SMAKA DEN!!! Rena himmelriket…

 2. linda skriver:

  jaa herregud! hoppas killen fattade sj o inte dog

 3. Pokémon skriver:

  haha inte konstigt att man lever på allergitabletter med såndär konsumeringsinformation. Borde stå skrivet på alla förpackningar med stora bokstäver: VARNING INNEHÅLLER NÖTTER!!!

 4. Sofia skriver:

  5pace: haha o vart hittade du det sommarjobbet? ganska roligt faktiskt =)

 5. Karin skriver:

  Hej Damon och Gloria! Ni gör ett alldeles fantastiskt jobb med sidan. Ert språk brukar vara helt felfritt men i den här posten finns det som några redan påpekat ett grammatiskt fel! Istället för ”Är det nötter i dem här?” ska det vara ”Är det nötter i DE här?”, något som ni med största säkerhet vet. Det är svårt att inte bli skadad av blogg-svenskan! Tjo

 6. Elna skriver:

  Ibland är inte maskineriet helsynkat. Här ska jag bjuda på ett exempel av dumhet som jag själv gjorde mig skyldig till: Min yngre kollega vill veta hur drycken rom smakar. Då jag är tio år äldre och spritvan (jepp) försöker jag få till det gnm att dra en massa olika pralleller. Polaren min ser helt oförstående ut, förtvivlad svarar jag till slut: Men har du smakat Bacardi? Tablå, Bacardi är ju faktiskt rom, precis som min kompis försynt påpekade för mig.

 7. m8e skriver:

  Vad i h3llv3t3?
  varför klagar alla?

  Tjejen kan ju omöjligt veta hur allergisk killen är eller mot VAD han egentligen är allergisk mot(jordnötter, ”riktiga”-nötter, stenfrukter,mandel osv), och hon svarade faktiskt ”TROR JA(g)”. Då är det ju upp till killen att bestämma om han vågar sig på den eller inte.

 8. Johan skriver:

  svar till: m8e

  pistage är en NÖT

 9. pimme skriver:

  Är jag den enda som tycker att det ska stå ”dem”? Man kan ju byta ut ordet där ”de” eller ”dem” ska stå och prova med ”oss” och ”vi”. Är det ”oss” som är grammatiskt rätt så ska det också vara ”dem” och är det ”vi” så ska det vara ”de”. Och då blir det ju ”Är det nötter i oss här?” eller ”Är det nötter i vi här” att välja på och då, enligt min lärdom så är ”dem” det rätta ordet.

 10. Per skriver:

  Pimme: Ingen av dina exempel med ”oss” och ”vi” blir ju vettiga meningar. Alltså fungerar inte din regel i det här fallet.

 11. Patrik Grimberg skriver:

  dem är inget riktigt ord så det ska vara de.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>