Lär honom svära, spotta och bara gilla svart så har du en riktig man!

Flicka ~5 år tittar fundersamt på en grön krukväxt som kvinnan ~55 i kassan bredvid köpt.
Flicka: Vem är den till?
Kvinna: Den är till min son.
Flickan får en bekymrad rynka mellan ögonen och ser mycket frågande ut.
Flicka: En blomma till en pojke?
Kvinnan: Ja, men det är ju inga färgglada blommor på den så då borde det väl gå bra?
Flickan ser inte på långa vägar övertygad ut.
Kvinnan: Vad tycker du att man ska köpa till en pojke då?
Flickan: Snus.

Mataffär, Karlskoga

38 reaktioner på ”Lär honom svära, spotta och bara gilla svart så har du en riktig man!

 1. Frida skriver:

  Haha, den var ju urgullig=)Jag tror också att alla pojkar vill ha snus^^

 2. Mary skriver:

  ”Ja, men det är ju inga färgglada blommor på den så då borde det väl gå bra?”

  Usch. Ska man verkligen uppmuntra barnen att hålla fast vid könsstereotyperna?

 3. Alex skriver:

  Ah perfekt, lagom till helgen, nu har södergenusvetarna lite material att gå loss på och tjafsa om huruvida det här är samhällets konstruktion eller inte.

 4. Diana skriver:

  Jag vill adoptera flickan.

 5. pajen skriver:

  haha, det här var den gulligaste tjuvlyssningen jag någonsin läst/hört! Fan va glad jag blev av att läsa den :)

 6. missu skriver:

  Hur kan man bli glad av denna? Den är ju hemsk =(

 7. David skriver:

  Jag börjar bli mer och mer skeptisk till alla dessa gulliga barn-citat som dyker upp då och då. Visst fan är de gulliga och söta, om de nu garanterat vore äkta. Känns som att Tjuvlyssnat har hamnat i den amerikanska profitfällan, alltså det lönar sig inte lika bra med äkta och okonstlade citat, därför tar man till tjuvknep och fabricerar ”äkta” saker. En vacker dag så är förtroendet borta inte bara för just det Tjuvlyssnat/Kids say the darndest things, utan för hela branschen i sig. Till slut är inget roligt för man tror inte att något är äkta över huvud taget. [det är inte bara detta citat som gör mig skeptisk, utan framförallt citat om saker som mer är vandringshistorier som dyker upp då och då]

 8. Micke skriver:

  Mary: Stort, dystert *suck* riktat mot dig! Sluta larva, börja skratta.

 9. Arla skriver:

  That’s it. Nu har jag fått nog av könsskillnaderna. Imorgon går jag och köper en kjol och ett diadem! Och gifter mig med första bästa killkompis!

 10. plokij skriver:

  Jag tycker den är tragisk.

 11. Varg skriver:

  Givetvis hittade moraltanterna hit med.

  Riktigt härlig tjuvlyssning ändå!
  Klart killar föredrar snus framför blommor.

 12. Elsa skriver:

  David>> Du har inte så många barn i din omgivning va?

 13. krazy skriver:

  Om man ska snacka könsroller: för ett år sen lekte min brorsdotter med bilar, kunde peka ut de flesta kända bilmärken på gatan (vilket är mer än vad jag kan, 25 år fyllda), tyckte inte om djur, och hennes favoritfärg var svart. Nu, ett år senare är det bara rosa fluff som gäller. Är det samhällets tryck eller är det genetiskt?

 14. sebastian skriver:

  David, sluta klaga. Om du inte gillar det så behöver du inte vara inne här och läsa heller.

 15. Sofia skriver:

  krazy: När jag var 8 var rosa min favoritfärg och det har inte hindrat mig från att som vuxen kvinna vara intresserad av teknik. Jag har alltid varit nyfiken av mig och inte blivit hindrad från att göra ”manliga ” saker. Vilka intressen man har som vuxen beror nog på personlighet och uppmuntran hemifrån. Det finns hopp för din brorsdotter!

 16. Anna skriver:

  Längesedan jag skrattade högt åt en tjuvlyssning. Denna var guld!

 17. David skriver:

  Elsa: Du läste inte hela mitt inlägg va?

 18. Mary skriver:

  Micke: Jag skrattar åt ungens kommentar, den är skitsöt. ^^ Men jag tycker det är dumt av vuxna människor att uppmuntra den typiska synen på manligt och kvinnligt. Som att säga till sin son: ”Men det där är ju en tjejdocka, vill du verkligen ha den där?” när man är i leksaksaffären.

 19. lina skriver:

  jag hade blit gladare av snus än av en blomma!

 20. Karl Skogås skriver:

  Tycker det är lite märkligt att ingen kommenterat det faktum att tjuvlyssningen ägde rum i Karlskoga. Knappast lika troligt att en Östermalmsunge skulle välja snus istället för blommor, kanske är det helt enkelt inget genus perspektiv som behövs utan den klassuppdelning som kan skönjas mer ifråga om geografi och inkomstklass.

 21. Elsa skriver:

  David>> Att läsa om ditt inlägg gör inte att jag ändrar min uppfattning om att jag inte tror att du har barn i din omgivning. Barn säger dom mest konstiga och förbryllande saker ibland. Sen var det ju inte heller vandringshistorierna jag syftade på med mitt förra inlägg utan början av ditt inlägg.

 22. Alexander skriver:

  Varför inte dela upp saker i manligt och kvinnligt egentligen? Har aldrig förstått den debatten. Däremot så är det ju självklart att män och kvinnor ska ha lika vilkor i fråga om tex lön (och allt annat med för den delen.)

 23. Emma skriver:

  krazy> Det är väl fint att ungen kan utvecklas och inte måste ha samma intressen exakt hela livet? Hon har nog ändrat sig igen om ett år… och om fem… och om tio…

 24. karlskogabo i själ och hjärta skriver:

  klockrent karlskoga!

 25. las palmas skriver:

  haha, fyfan vilken lirare :D

 26. David skriver:

  Sebastian: Jag klagar inte, jag walraffar. Jag undersöker sanningshalten i vissa inlägg. Det är allt. Hade jag varit övertygad om att allt här, särskilt denna tjuvlyssning är genuint så hade allt varit toppen. Det är synd att du förväxlar skepticism och kritiskt tänkande med ”klagande”.

  Elsa: Ja, jag vet att barn säger tokiga saker, och jag vet också att det är något som i sin tur säljer bra, och att det i sin tur kan förvrängas för att bli _ännu_ sötare/roligare, i syfte att tjäna pengar.

 27. Karo skriver:

  Alexander: dela upp hur då? enligt vilka kriterier? och varför egentligen? att generalisera innebär alltid grova förenklingar och kan inte ge en korrekt bild, tycker jag, oavsett vilken grupp av människor det handlar om. och i slutändan är det även sånt som ligger till grund för löneskillnader etc.

 28. Fillan skriver:

  haha klockren! Pappas flickor defenitivt!

 29. Cornelius skriver:

  David, jag håller med det finns många tjuvlyssningar som känns tveksamma. Jag gissar att vissa skickar in påhittade tjuvlyssningar för att kunna följa upp med pk kommentarer.

 30. Edlund skriver:

  Är det inte underbart med en sida där skämtsamma saker folk hört snabbt blir gravallvarliga diskussionsforum om samhället, livet etc och där man dessutom måste diskutera sanningshalten i berättelsen? Folk jagar upp sig förskräckligt över den här sidan…

 31. grahn skriver:

  HAHAHA…vilken härlig unge

 32. Alex skriver:

  Lite småkul….

  Men ändå, usch så tragiskt…..

 33. sand skriver:

  tokigt fel.. eller?

 34. Julia skriver:

  Påminner mig om en konversation jag hörde en gång på H&M:
  (Jag tvivlar på att Tjuvlyssnat skulle publicera den eftersom det var så länge sen, men nu får nu läsa den iallafall ^^)

  Mamma ~30 och son ~6 står i kön på H&M. Sonen tar upp en hårklämma och leker med den.
  Sonen: Mamma, kan inte jag få den här?
  Mamman: Nej, klämmor är ju för tjejer! Vill du inte ha någon kedja eller något istället?

 35. matias gbg skriver:

  Ja allt ska ju ses ur ett genusperspektiv
  i dessa dagar..

  Ungefär som ”temadag förintelsen” på mellanstadiet,högstadiet,gymnasiet.. osv..

 36. Stiffan skriver:

  yikes.. äckligt tycker jag bara. men det går väl bra för den e ju inte färgglad. Käften kärring! Sen att snus va ett roligt svar e en annan sak…

 37. alexandra skriver:

  krazy: när jag var liten kunde jag alla bilmärken, jag hängde med pappa jämt, han var min stora idol! när han klippte gräset, gjorde jag det med min lilla gräsklippare i plast :D när han grejade med bilen så satt jag på en stol brevid och tittade på .. =)

 38. te skriver:

  fan va söt liten tjej

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>