”Men gurka då, för miljön?”

Kvantum, Nyköping

Mamma ~40 och dotter ~17 går omkring och handlar.
Mamman: Jag tänkte att vi skulle göra räkmackor.
Dottern: Ska vi köpa dill då?
Mamman: Nej! Vi ska inte köpa dildo!! Det har vi så att det räcker hemma!

Cred: Wendy Devell

77 reaktioner på ””Men gurka då, för miljön?”

 1. aspiehuvudet skriver:

  JOBBIGA ni är.

  Det VAR givetvis snuskigt från början till slut!

 2. kalle skriver:

  #47, 50 mfl: Frågan är väl om man räknar geografisk mittpunkt eller något slags befolkningsmässig mittpunkt. Rent geografiskt är det inte tal om annat än att både Nyköping och Norrköping är ”södra” Sverige, anser jag.

  Sverige sträcker sig i runda tal mellan 55 och 70 grader nordlig bredd. Om vi delar in landet i ”södra”, ”mellersta” och ”norra” får varje del alltså ca 5 breddgrader var. Södra delen sträcker sig då från 55 till 60 grader, eller från Skånes sydspets Smygehuk till strax norr om Uppsala. Mellersta delen går från 60 till 65 grader, eller från Uppsala upp till strax norr om Skellefteå i Västerbotten. (Mitten hamnar i trakten av Sundsvall.) Och norra delen blir då det som blir kvar upp till Treriksröset.

  Så går det när man har för lite att göra om kvällarna. Då skriver man helt onödiga geografiska utläggningar på Tjuvlyssnat. Passa er barn, så ni inte blir som farbror Kalle.

 3. Alexandra Bjuvenstrand skriver:

  Hur ofta säger man varken ”nej, vi ska inte köpa dill då” eller ”nej, vi ska inte köpa dildo”? Antingen så borde det väl vara ”nej, vi ska inte köpa dill” eller ”nej, vi ska inte köpa någon dildo” :)

 4. Prinsessan skriver:

  ett klassiskt skämt, känns påhittat.

 5. David skriver:

  Farbror kalle: Word!

 6. Samara skriver:

  27. Viktor : Allt söder om Sundsvall är ju södra sverige !

 7. Armon (jurg-fan) skriver:

  #46 och #49: Inte på gotländska heller.

 8. Kaeser skriver:

  jurg: Det finns inget att göra i Eskilstuna. Jag har bott här hela mitt 20-åriga liv och har fortfarande inte hittat något roligt att göra.

 9. karo skriver:

  Jag sekunderar Happymealungen, tror också det är en mamma med humor. :-D

 10. jurg skriver:

  om denna är sann är det roliga med tjuvlyssningen att det första ungen frågar när den hör att de ska göra räkmackor är om de ska köpa dill! lagom random första grej att tänka på.

 11. Prinsessan skriver:

  varför i all världen skulle hon säga att de har tillräckligt med dildo hemma!? om tjuvlyssningen skulle vara sann skämtar mamman. men det tror jag inte, till och med tjuvlyssnarens namn låter som en påhittad saga.

 12. ... skriver:

  #27. I min värld hör delen av sverige som är nedanför sundsvall till södra sverige, och det nedanför stockholm till skåne ;) Allt är relativt =]

 13. Ubbelubb skriver:

  #62 Prinsessan: Det finns åtminstonne en person i Nyköping med det namnet.

 14. Heidi skriver:

  Alltså, det här är ett klassiskt fall av en mamma som försöker vara rolig. Själva dill-grejen är ett riktigt gammalt skämt och modern högg punchlinen rakt av. Lite clever faktiskt. (Vad Kishti-aktig texten blev)

  Jurg: Inget händer i Eskilstuna. Sätt dig på tåget över till Västerås, jag bjuder på fika.

 15. Blabla skriver:

  Inte så himla märkvärdigt. Typisk mammahumor. Fattar inte varför folk tror att det är fejk eller tycker att mamman är helt pervers/jätterolig.

 16. Liten skriver:

  Allt nedanför Kiruna är väl södra Sverige? är det inte? :O

 17. petra skriver:

  snyft.. jag blir så lessen på alla som hävdar att roliga tjuvlyssningar måste vara fejk.. bara för att nåt använts i ett skämt t.ex nångång.. o då e de ju förbjudet eller åtminstone otänkbart att det skulle kunna hända på riktit? sen e ju dessutom vissa familjer ”öppnare” än andra.. min kompis och hennes mamma skulle helt klart kunna stå och skämta i affären på det här sättet.. förutom att mamman nog hört ”dill då” och men pratar om dildon för att skoja till det.. vem har sagt att gamla skämt inte får användas i vardagen? suck…

 18. Eunos skriver:

  #62: Enligt Sveriges rikes folkbokföring finns det en person född 1990 boendes i (föga förvånande) Nyköping som bär det namnet, så det – om något – är inte fake.

 19. Antianonym skriver:

  #13: Klart den här fake. Varför skulle mamman säga ”Vi ska inte köpa dill DÅ?” Varför skulle hon säga DÅ? Man säger ju ”Vi ska inte köpa dill”. Passande som rolig historia, men inte på tjuvlyssnat. Uppenbart fake, ja. Det första jag tänkte också.

 20. RKN skriver:

  såvida inte mamman har legat vaken hört saker om nätterna :P

 21. Cineast skriver:

  Jag röstar också på att den är fejk. Ganska uppenbart tycker jag.

 22. Mattias skriver:

  troligt att denna är san… eller inte

 23. lolololol skriver:

  #21, det fanns verkligen ingen andledning överhuvudtaget att skriva det där, men ok! och nu råkade jag visst skriva ett lika meningslöst meddelande som han.

 24. jii skriver:

  Varför är det så många som menar att man in skulle kunna svara ”nej, vi ska inte köpa dill då” För det skulle man ju kunna om hon sa det innan och att man bara upprepar vad hon har sagt och lägger till nej vi ska inte… Det har jag hört iaf..

 25. skunken skriver:

  hahaha fyfasen va rolig!!!!

 26. llill skriver:

  ni e ju sjuka i huvudet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>