”Men ok, jag skriver en check på 10.000 för förlossningen”

Café, Stockholm

Kille ~25 (i mobilen): Kan du gissa vad jag har gjort? Jag har vunnit en massa pengar… joo! På spel! Över två miljoner! Det är helt sjukt… Nä, jag vet inte vad jag ska göra än, jag måste fundera lite.
Paus.
Killen (upprört): Va?! Nej, klart jag inte ska! Vill morsan ha några pengar får hon väl för i helvete spela själv!

44 reaktioner på ””Men ok, jag skriver en check på 10.000 för förlossningen”

 1. Lajna skriver:

  Mäh.. snacka om otacksam unge.

 2. bbb skriver:

  Beklämmande men tyvärr så vanligt, så vanligt…. Varför ska föräldrarna få något tillbaka, de har ju aldrig gett barnen något :-s ”Otacksamhet är världens lön”

 3. Bello skriver:

  Fan vad snål!
  Ofta man säger att man vunnit två miljoner i ett cafe.

 4. Kluivert skriver:

  Den svenska socialismen i sin prydno… ;-)

 5. Lina B skriver:

  Fast om Morsan hade vunnit så mycket pengar hade han nog förväntat sig lite pengar…

  Klart att man ska dela med sig till make, föräldrar, syskon och barn om man vinner så mycket. Tycker jag.

  Det behöver inte vara reda pengar utan kanske en resa eller nåt annat kul.

 6. adam skriver:

  just det, hon får ju för fan anstränga sig lite!

 7. Manx skriver:

  Tacksamhet är för the weak minded

 8. Pingvin skriver:

  O_O

 9. Linda skriver:

  vat inte om det är för att jag är så himmlans trött eller om den verkligen var klockren. men jag tyckte den här ägde ;)

 10. Jonna, Malmö skriver:

  Detta kanske blir straffet för att bete sig som tunnelbanemamman och CD-mamman?

 11. PiXiE skriver:

  Every man for his own?

 12. Jonas skriver:

  Haha. Klockren rubrik som vanligt :)

  (snål son dock)…

 13. Annelie skriver:

  Hmm…jag vet inte om jag skulle våga vräka ur mig att jag vunnit så mycket pengar om jag satt på ett café! Men han kanske var singel och letade ragg?

 14. Saggezza skriver:

  Det första jag skulle göra om jag vann pengar skulle vara att ge till mina föräldrar! Det klart de ska ha som stod ut med mig under min barndom och dessutom älskar jag dem och vill att de ska ha en del av det jag vunnit!

 15. Ve skriver:

  Ni vet väl inte vad han har för relation till sin morsa. Hon kanske uppfostrat honom med prygel.

 16. Martin skriver:

  Nån räknade ut att ett barn kostar föräldrarna ungefär en miljon tills dom fyllt 18 år. Så det är väl bara att dela pengarna på mitten då.

 17. Logistic skriver:

  Nä Ve…Hon drog nog ut naglarna på han med tång… = /

 18. Sofia skriver:

  Sån lyckokänsla han måste ligga inne med! :)
  Kunde dock skänkt en liten slant till mamman och en till mig kanske 8-)

 19. demo skriver:

  det är ingen som bett om att få födas, så varför ska man ge föräldrarna pengar? är man 25 så han man väl förmodligen det rätt mkt sämre ställt än sina 50+ föräldrar? eller jag menar förhoppningsvis.

 20. Veronika skriver:

  Det beror väl också på i vilken situation i livet man är? Om man själv just ska bilda familj, skaffa hus och liknande, medan ens föräldrar just betalat av sina huslån och ungarna flyttat hemifrån och de därmed har mer pengar att roa sig för än de haft i hela sitt liv. Ska man då ge pengar till sina föräldrar om man behöver dem själv?
  Min mamma har alltid sagt att det jag är ”skyldig” henne får jag ge till mina egna barn.
  2 millar. 1 mille till så har jag råd med mitt drömhus. Då kan mamma få komma och hälsa på och dricka saft. Men några pengar får hon inte. :)

 21. BabyBacon skriver:

  Snålhelvete till människa, vad ska du göra med alla dina pengar? bygga ett slott där du kan sitta ensam? nä fy fan ge bort en slant till alla i familjen, skulle jag göra bums. vad är 10k per person, de är lite för dig men massor för alla andra :)

  Be happy Be poor (…not to rich)

 22. Sanna skriver:

  Meh, det vore ju skitkul att ge tillbaka pengar till sina föräldrar om man blev tät! Det är typ det första jag skulle göra om jag vann två miljoner. ”Hej mamma och pappa här får ni en ett par hundra tusen som tack för kaffet!”. Gud vad det skulle kännas värt :)

 23. Sanna skriver:

  # 20 ”det är ingen som bett om att få födas, så varför ska man ge föräldrarna pengar?”

 24. Glenn_G skriver:

  @BabyBacon – Du kommer inte från Stockholm va? För två millar räcker inte ens till en trea här, vilket kan bli trångt om man har ett par barn.

 25. angie skriver:

  ”BabyBacon”, de låter som om du har de bra ställt du, som har råd att ge bort alla dina pengar..
  2 miljoner räcker inte länge (om vi menar länge med en livstid)..så känns inte som om man går på en spending spree då inte, men visst lite skulle väll föräldrarna få.. men skulle ju mer troligt spendera dem på mig själv o min pojkvän. man det är inget som säger att man är skyldig sina föräldrar pengar, möjligen kärlek om de förtjänar det.

 26. jonte skriver:

  Förstår faktiskt inte varför det är så självklart för många att man ska ge bort pengar till sina föräldrar. För det första så är två miljoner ändå inte SÅ otroligt mycket pengar, även om det såklart är en saftig klumpsumma. För det andra så är det, som flera redan påpekat, sannolikt att föräldrarna redan har det ekonomiskt betydligt bättre ställt. Jag hade då inte gett bort ett öre till papsen, i så fall hellre till syrran.

 27. Jonas skriver:

  Har alla helt tappat vettet här? Klart alla (eller ja, jag förutsätter det faktiskt) skulle ge något tillbaka till sina föräldrar. Eller så är jag bara knäpp…

  Två miljoner är inte jättemycket pengar, det kan jag hålla med om MEN visst fan är det pengar och investerar/handlar/sparar man rätt så räcker dem ett tag.

 28. Ankakanka skriver:

  Men vi vet ju inte, mamman kanske är värsta alkisen och skulle supa upp pengarna.

 29. hallie skriver:

  Jag skulle aldrig ge mina föräldrar pengar, däremot hade jag nog bjudit dem på en resa, till Australien, Sydafrika eller kanske en lyxskidsemester..

 30. madde skriver:

  Det är väll inte faktumet att han inte skulle ge sin mamma några pengar utan mer attityden… Fast har man uppfostrat en sån son så kanske man får skylla sig själv.. vad vet jag

 31. Leylani skriver:

  Även om det låter som mycket pengar är två miljoner inte så mycket. Inte direkt så mycket att man kan dra sig tillbaka och leva på sin förmögenhet. Nej, är man så pass ung som 25 tycker jag det är bättre att investera i t ex lägenhet/hus.

  Hade det däremot varit Drömvinsten på 100+ miljoner, ja.. då hade det varit en annan sak.

 32. cherry oh skriver:

  det märks direkt på rubriken när det är Damon som har publicerat

 33. Sanna skriver:

  Det ger en rätt intressant bild av den sjuka samtid man lever i när flera människor känner sig nödgade att poängtera att ”två miljoner är ju inte såå mkt pengar egentligen..”. Snacka om att folk har helt skeva perspektiv.

 34. Glenn_G skriver:

  Beror ju helt på vart man bor, ok bor man i Veboda i värmlands djupaste skogar så är det ofantligt mycket pengar, i Stockholm, Göteborg eller Malmö är det inte lika mycket eftersom boendet kostar mycket mer.

 35. Camilla skriver:

  Hade han en snäll morsa borde han dela med sig…..Girig j*vel

 36. mattias skriver:

  Alltså, ni har ju ingen aning om hur hans mamma är mot honom, han kanske led hela sin barndom.

  Så han hade kanske sina skäl…eller inte :-P

 37. MackePacke skriver:

  Själv har jag lovat spelguden att skänka bort 10% av pengarna om jag vinner över en miljon kronor :)

  Härlig rubrik btw!

 38. Babybacon skriver:

  @Glenn_G nr25 & angie nr26: Nej jag kommer inte från sveriges största håla, stockholm. Dock är jag där varje dag. Och två miljoner är mycke pengar, sätter ni sprätt på alla era pengar ni får, eller? Inte så att man kan leva på det resten av livet, förstår väl vem som helst. Sen är det ingen här som vet hur han hade det själv å andra sidan, eller hans redan astäta och bitcha mor..(?)

  Jag skulle iaf ge bort pengar till min familj, för det är vad jag skulle vilja att dom gjorde till mig :P

 39. Daniel skriver:

  Varför är det självklart att man ska ge pengar till sina föräldrar? Jag är ganska säker på att mina föräldrar gillar det faktum att de har uppfostrat en son som kan ta hand om sig själv – och att de även kan göra så själva. Tror inte de är intresserade av allmosor från mig. Presenter kan man givetvis alltid köpa men pengar känns som välgörenhet och det är inte fräscht mellan självförsörjande vuxna.

 40. Romby skriver:

  Eftersom jag bor på hyra skulle jag nog börja leta efter lägenhet att köpa och dit for nog alla pengar :) Men lite mer att leva för varje månad efter det… Tröttnar man på lägenheten kan man alltid byta med någon annan som äger en bostad. Behöver ju alltså inte bli ett ”Här ska jag bo resten av mitt liv” köp.

 41. kirby921 xD skriver:

  jag skulle köpa ett program till datorn en stro hårddisk och nytt head-set ^^ sen lägga in det som e öer på kontot

 42. 08 skriver:

  Jonna, Malmö kan nog vara nåt på spåret. Hans föräldrar måste varit något dryga mot honom under uppväxten!
  Förresten skulle jag definitivt inte ge pengar till mina släktingar om jag vann 2 mille. Pengar är tråkiga. Däremot skulle de kunna vänta sig ganska schyssta presenter och julklappar. Kanske även någon resa.

 43. Shiny boll skriver:

  Hur trångsynt får man vara? men läste jag precis att 2 miljoner inte är ”SÅÅ mkt egentligen”…??? de e ju sjukt mkt pengar.. tänk att du jobbar på ett jobb som ger dig 20 000 kr/månad i lön, vilket är 240 000 kr/år… vilket betyder att du måste jobba i ÖVER 8 år för att få ihop 2 miljoner.. med antagandet att inga utgifter heller är utförda.. Många här har ju noll begrepp!! men visst, tänker man i andra banor som tex betala hyra och sånt av lägenheter i dyra områden så låter det ju inte så dyrt.. Men då gäller det att ha pengar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>