"Men på lördag får vi ju borsta tänderna"

Coop Forum, Kristinehamn

En pappa ~35 är och handlar med sina två barn; en pojke ~3 och en flicka ~5. Pappan packar upp varor på bandet när pojken plötsligt frågar storasystern om vilken dag i veckan hon tycker är bäst.
Systern: Vet inte…
Brodern: Jo, men kom igen nu! Vilken dag tycker du är allra, allra bäst?
Systern: Ja… kanske lördag då.
Brodern (hoppar uppspelt upp och ner på golvet): Nä! Onsdag, onsdag är bäst, för då får vi mat!

0 reaktioner på ”"Men på lördag får vi ju borsta tänderna"

 1. gönz skriver:

  det är skillnad på gnäll och diskussion.

 2. Stefan skriver:

  Till 50 Hola:

  Du har både rätt och fel, Vi talar bara Svenska hemma. Men vi är Boendes utomlands. Det jag ville säga var att en 3 åring kan mycketväll utrycka sig som tjuvlyssnare påstår. Jag vill inte på något sätt framhåla min dotters språkkunskaper.

  Övrigt har vi vänner som även lär sin dotter engelska tillsammans med tyska och svenska. Men detta har gjort att hon ligger efter i språkutveklingen, ett barn kan utan större problem lära sig 2 språk, men när man försöker med 3 blir det problem.

 3. Hola skriver:

  Stefan: Ah se där, jag var inte helt ute och cyklade :) När sonen är tre åker vi på en tripp utomlands, vart ännu inte bestämt. Kul att se vad som snappas upp då.

  Tre språk på en gång lät lite väl mycket, förstår då att barnet ligger efter i språkutvecklingen. Fråga, varför inte börja med engelska tidigare i skolan?

 4. Liina skriver:

  Kanske tjuvlyssnaren inte kommer ihåg ordagrant vad pojken sa och kryddade texten lite så det lät bra istället för att få det så trovärdigt till pojkens ålder. Det är ju själva vitsen som är poängen…

 5. LaLaLa skriver:

  Hahaha xP Den var bara så.. kulig xP Skrattar fortfarande.. xP

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>