Skämtet må vara gammalt, men det blir aldrig antikt

Ekonomiföretag, Huddinge

Fem kvinnliga anställda 35-50 år står och pratar i receptionen. En manlig kollega ~40 kommer ner från övervåningen och börjar gå runt kvinnorna, efter några varv lägger de märke till honom.
Kvinna 1: Lasse, vad gör du?
Lasse: Jag går Antikrundan.

94 reaktioner på ”Skämtet må vara gammalt, men det blir aldrig antikt

 1. Mattias skriver:

  Men herregud vad vissa blev upprörda, det är ett oskyldigt litet skämt. Jag tror knappast att dom kvinnorna gjorde nåt annat en skrattade.

  Sexuella trakasserier måste väl uppenbarligen ha med sex att göra? Annars heter det bara trakasserier, mobbning eller liknande.

 2. Prinsessan skriver:

  S: lägg ner. du ger oss andra jämlikhetskämpar dåligt rykte.

 3. Erra skriver:

  Den va fan klockren! : )

 4. Oscar skriver:

  fyfaaaan vad drygt och kul sagt. ojoj, jag kanske inte respekterar hans kvinnofientliga åsikter, men visst fan är han rolig.

 5. donnie skriver:

  Faktiskt borde den här sidan ha ett slags test innan man får komma in. Man borde få rösta på några tjuvlyssningar, och har man ingen humor så ska man inte få komma in.

  Den här var faktiskt kul, om än gammal.

 6. Rebecca skriver:

  Känner de inte varandra så va skämtet elakt, men om de är vänner så tycker jag inte det är något fel på att skoja sådär. De lär ju förstå att det bara är på skoj.

 7. tjockiskatten skriver:

  Tracka Inte: Det här är ändå inte sexuella trakasserier eftersom mannen inte syftar på deras kön utan ålder. Om jag pratar med en tjej och säger: ”Jag skulle vilja veta hur gammal du är.” så är det inte sexuella trakasserier men om jag däremot säger: ”Jag skulle vilja veta hur du ser ut naken.” så är det sexuella trakasserier.

 8. Martini skriver:

  F-n vilket praktas! Problemet är inte att tl publicerar den utan att ni sätter en rubrik på den som får det att framstå som att det är ett roligt skämt. Den hade kunnat haft ett existensberättigande på tl med en rubrik som ”look who’s taking!” eller ”var fick du luft ifrån, gubbjävel?!” alternativt ”vi på tl välkommnar alla till vår sida, senast i raden sexister, var god spy ut er galla på kommentatorssidan”

 9. peter skriver:

  hahahahahhaa så grymt bra:D vet vad jag ska inleda morgondagen med för skämt;)

 10. Malin skriver:

  Men alltså, kommentarer till kommentarerna är överflödiga. Om jag lånar en penna från min kollegas skrivbord, ska han anmäla mig för stöld då?

 11. Micke i Mora skriver:

  För mig var skämtet nytt, och roligt. Jag hade skrattat precis lika mycket om ”offren” varit män, eller om det hade drabbat mig själv.

 12. jag. skriver:

  Ni behöver inte vara oroliga, mamma och hennes arbetskamrater tog inte alls illa upp. De garvar åt det än idag.

 13. Ollan skriver:

  så jäkla kul. hahaha total geil! tollywurst

 14. Palpatine skriver:

  Men ge er. Sex = kön på engelska. Sex är alltså inte SEX som på svenska. Är det könsrelaterat kan det räknas som sexuella trakasserier oavsett om det handlar om sex as in knulla eller ålder, generaliseringar etc.

  Sen kan jag inte bedöma av endast detta om det var trakasserier eller inte eftersom stämningen och mannen i frågas personlighet inte framgår. Mannen var ju i samma ålder själv, vilket visserligen tyder på att det är som S säger, kvinnor är ”gamla” i den åldern, men han räknar inte sig själv som gammal. Dock tyckte jag själv att det var ganska roligt, om nu mannen i fråga är en schysst kille som skämtar om det mesta.

 15. Bob Lunta skriver:

  Det känns fånigt av mig att ens bemödiga mig till att svara på tidigare inlägg av sån här karaktär, men jag gör ett undantag för den här gången.
  Måste man se trakasserier (sexuella eller inte) i alla skämt folk gör på varandras bekostnad? Mannen i fråga syftade (som tidigare påpekats) snarast på åldern hos sina kollegor mer än könet. I vilket fall som helst ÄR skämt som man gör på andras bekostnad oftast väldigt roliga om man bara skämtar på rätt sätt. Jag tror inte att mina kompisar skulle stå ut med mig om jag var gravallvarlig när jag skämtade med dem, men om nån av dem påstod att jag var kvinnofientlig bara för att jag gjort mig rolig på någon av mina tjejkompisars bekostnad eller uttalat mig spydigt nån gång skulle jag faktiskt bli ledsen.
  Gubben är skojig, och jag tror att vi behöver fler som honom på våra arbetsplatser.
  Gubbe ftw/
  Bob Lunta

 16. Kim skriver:

  Flabbb, flabb, Skitkul =). -> känner mycket starkt för att göra en rerun på hemmaplan, ska bara hitta ett lämpligt offer =).

 17. Henrik skriver:

  Vidrig gubbjävel.

 18. Greger Seger skriver:

  Om man vill hitta ett allvar under ytan på det plumpa skämtet så är det så kallad åldersrasism man bör titta på, inte sexism.

  Men egentligen är dte bara en osäker gubbe som inte trivs med att han blivit gammal och projicerar det på andra.

  I övrigt så vill jag hålla med en kollumn jag läste i Metro häromdagen. Ryktet om att man måste kunna skämta om allt och i alla tillfällen är betydligt överdrivet. Ibland bör man till och med låta bli.

 19. Carina skriver:

  Så jävla kul!!! Ska göra den grejen med gubbarna på jobbet en dag…

 20. Mattias skriver:

  Palpatine: Jag vet inte vart du är men jag antar att dom flesta här sitter i Sverige, och här betyder faktiskt sex inte kön.

  Sexuella trakasserier är trakasserier med sexuell natur (tafsa, komma med olämpliga förslag osv)

 21. h skriver:

  Jag fattar inte – han var ju själv i samma ålder??

 22. el0 skriver:

  Fascinerande att folk har så totalt spridda åstikter om denna tjuvlyssning. Vissa skriker ”sjukgubbdjävel” och andra vill ge honom humorpris

 23. Slagbjörn skriver:

  @ Martini :
  Det är ju synd att vissa här verkar sakna humor totalt, eftersom att de jobbade på samma arbetsplats lär han ju känna dem, det är väl inget fel att skämta med sina vänner?
  jobbigt med överfemenistiska aggresiva människor som aldrig ser det roliga.
  Det är ju frivilligt att läsa?
  jag tyckte det var kul iaf..

 24. Greger Seger skriver:

  Hur vet vi att dom är hans vänner?

 25. Erik skriver:

  HAHAHAHA!!! Nu råkar det vara såhär att min mamma, tro det eller ej, är en av kvinnorna som stod där, och hon tyckte det var fruktansvärt kul att det hamnade här! :D
  Och ja, alla inblandade känner varann väldigt bra.

 26. Alex skriver:

  Ser framför mig.
  Scenario ; Flera gubbar i bakgrunden garvar i takt, ho ho ho.
  Så fruktansvärt torrt och så fruktansvärt underbart nostalgiskt roligt.

 27. Marcus skriver:

  hehe erik :D

  Jag tycker det är så jävla tråkigt med alla aggressiva överseriösa idioter som måste ta så jäkla seriöst på allting. Seriöst hänger ni här för att diskutera könsfrågor?

  Dra till Flashbacks politikdel istället, där kan ni nog finna ro.

  Grym tjuvlyssning.

 28. Anonym skriver:

  hahaha undrar bara hur stött tjejerna blev :P

 29. Martini skriver:

  Som att detta vore en frizon för sexism?! Det är inte ok nån annanstans men i kommentarerna till tjuvlyssna är det kanske ok att driva med den maktstarka gruppen medelålders kvinnor? Skatorna, kärringarna, häxorna osv. Hur många sådana nedsättande begrepp finns det på äldre män? Inte så många (hitta på några vettja!). Att sparka nedåt är aldrig kul. Det är därför det inte är ok att driva med strukturellt missgynnade grupper som kvinnor, homosexuella, handikappade osv. I vanliga fall brukar tjuvlyssna hålla sig för goda för att publicera sådant! Om jag inte hade humor skulle jag nog inte hängt så ofta på den, i vanliga fall så fantastiskt rolig sida som tjuvlyssna i vanliga fall är!

 30. Stefan skriver:

  Ja jösses, kommentarerna är ju roligare än tjuvlyssningen – keep it up S & Martini! :)

  …och det var inte sexistiskt menat :P

 31. jokko skriver:

  precis så gjorde vi med vår slöjdlärare i 8an eller nåt. han uppskattade skämtet iofs

 32. feminist skriver:

  Totalt klockren!!! säger bara det.

 33. Palpatine skriver:

  Mattias – Det spelar knappast någon roll var man befinner sig, det har fortfarande samma ursprung och betydelse. Och det är den betydelse jag förut förklarade.

 34. Kallduscher skriver:

  Martini: Är du på riktigt? Inga nedsättande begrepp på äldre män? Jösses människa, då har du aldrig suttit med en grupp män och druckit kaffe under avslappnade former. Fler skämt på de andras bekostnad (och ja tro det eller ej, även åldern) kommer du inte kunna hitta nånstans.

  Dessutom trodde jag att missgynnade grupper ville bli behandlade som övrigt folk. För att inte känna sig utanför och bli klappade på huvudet.

  Intressant att du jämställer kvinnor med homosexuella och handikappade. Om jag varit handikappad hade jag tagit det som en grov förolämpning.

 35. F skriver:

  men herregud, det är ju på skämt, jag fattar inte hur det kan vara sexuella trakasserier. Det handlade ju om åldern och det hade visst varit lika kul om man hade bytt kön. Det är väl kul men människor sm livar upp stämningen. Jag hade absolut inte blivit sur. Det är ju jättekul. HERREGUD,

 36. loppan skriver:

  Inte särskilt kul! Själv är jag 55+ och skulle inte uppskatta den typen av skämt om mig.

 37. Klutte skriver:

  hahaha, såna utstuderade skämt är ju riktigt bra. Om ultrafeministerna(?!) ”S” och ”Martini” la ner lika mycket energi på att göra någonting produktivt istället för att sitta och gnälla på en humorsajt så kanske dom skulle kunna göra nånting vettigt någon gång…

 38. kelly skriver:

  tjuvlyssning från huddinge!!! wooohoooo!!! :D

 39. Mikaela skriver:

  HAHAHAHA! Antikrundan!!!

 40. karl skriver:

  h: precis, han är själv i samma ålder. Problemet är ju att en kvinna ofta (här tex) är ”gammal” efter 35, och en man först efter 60. Därför alla starka reaktioner på tjuvlyssningen. Är man medveten om hur hierarkin oftast ser ut på arbetsplatser så är detta skämtet ganska stötande enligt min mening.

 41. Matilda skriver:

  Åh fyfan vad kul!!!!!!!!!!!!!!!!!

 42. Lakritståmten skriver:

  Det är för mig helt obegripligt hur människor inte kan skratta åt det här och istället klagar på gubbens humor. Jag menar… om ni inte kan skratta det minsta åt något som ni kan relatera till med en promille så är ni bara riktigt tragiska människor.
  PS. Jag heter Lakritståmten för jag är BLATTE. Det där kallas självdistans gott folk. Dessutom är jag väl medveten om hur man stavar tomte så jag säger det på en gång för att bespara er spydiga kommentarer. DS.

 43. Conny skriver:

  Hoppas damerna vänder upp och ner på kvickhuvudet och använder honom som mapphållare.

 44. sagbab skriver:

  hahhaha jur kul som helst ju hahahhahahahhahahahhahahahhahahhahahah

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>