0 reaktioner på ”Tjejen som skapade historia

 1. Sippan skriver:

  Alltså för dem som inte fattar så är det så här: tjejen tycker att det är helskumt att nazisterna lyckades tajma exakt 12 000 000 människor varav exakt 6 000 000 judar och att det dog exakt 140 000 människor i Hiroshima och exakt 40 000 i Dresden. Är det inte jättekonstigt??

 2. Emma skriver:

  Ruff skriver:

  Själv är jag inne på samma spår som flickan i tjuvlyssningen. Dessutom undrar jag varför man så sällan hittar siffror på hur många som överlevt historien.

  -Jag tror det kan ha att göra med att ingen har överlevt historien…..

 3. Språkpolisen skriver:

  #24 då brukar man skriva (så!) eller bara (!) i slutet av citatet.

 4. Jinzo skriver:

  Ah. Nu kopplade jag.
  Jämnt antal som i ”7000 dog i slaget vid X” och ”digerdöden skördade 5 miljorner offer”
  Tänkte först som i jämt antal som icke-udda (dvs 706 st) eller årtal (dog 1744 istället för 1745). Och det är inte särskilt skojigt, lustigt eller ens intressant.

 5. fiffi skriver:

  mEH DAA! IM THE BEST! FU*K THE REWST

 6. Trankie skriver:

  ja jösses… varför kom man inte på vid de stora slagen att det var så pass viktigt för dagens historiakunskap så man helt enkelt skaffade sig några stycken ”Likräknare”. De som helt enkelt fick i uppgift att först överleva kriget/katastrofen eller vad det nu rörde sig om, och sen gå och räkna och fråga ut folk för exakta siffror… det skulle ju ha underlättat så mycket om man visste att det var precis 53 954 som dog i Vietnam t ex… så korkat allt var ”back then”… ;P

 7. burkeguke skriver:

  #29 GurkeBurke ha-ha-ha-ha. så förfäligt sorgligt tråkigt att jag måste skratta lite

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>