Varför man aldrig ska ha med maken som smakråd

Lindex Ikanohuset, Linköping

En mamma provar en tröja i provhytten medan pappan sitter med barnvagnen utanför.
Mamman (kommer ut): Titta! Är den inte fin?!
Pappan: Visst, det är bara att köpa!
Mamman går in i provhytten igen.
Pappan (vänd mot barnet): … så vi kommer härifrån nån gång!

Butik, Kista Galleria, Stockholm

En rastlös pappa med två uttråkade pojkar ~7 väntar utanför provhytten där mamman står.
Pappan (ganska tyst till sönerna): Hörrni killar, när mamma kommer ut och visar kläderna så säger vi ”Gud, vad snyggt!”, oavsett vad hon har på sig. Annars kommer vi aldrig härifrån! Ok? Tummis på det?!

42 reaktioner på ”Varför man aldrig ska ha med maken som smakråd

 1. emelie skriver:

  hah, den var rolig XD

 2. Rasmus skriver:

  Jag trodde att det var så här det fungerade i alla familjer? Den här måste jag hört hundratalsgånger bara från min egen pappa.

 3. Mike skriver:

  Ouch! Den är så alldaglig! :O

 4. Annika skriver:

  Ha ha dessa pappor :)
  sånt säger de och stuttar glatt vidare till Claes Ohlson

 5. loppan skriver:

  nej men så kan det väl inte vara hoppas jag

 6. mattep74 skriver:

  Är man kille spelar det ingen roll vad man tycker om man handlar kläder med en närstående kvinna. Det är när HON är nöjd som man är tvingad att vara nöjd med kläderna:)

  Kläder som kläder.

 7. Robert skriver:

  1. Gå ett varv i butiken.
  2. Om du hittar något du behöver, med rätt pris, gå till steg 4, annars steg 3.
  3. Gå till nästa butik.
  4. Gå till provhytt och se om storleken passar (kan hoppas över vid vissa plagg).
  5. Om plagget passar gå till steg 7.
  6. Hämta annan storlek och gå till steg 5, annars gå till steg 3.
  7. Gå till kassan.

  Någonstans mellan 2-6 blir det fel för kvinnor. Om det inte är genetiskt så är det i alla fall otroligt starkt socialt inkodat.

 8. Mikaela skriver:

  Det där gäller inte specifikt pappor. Om man säger ”Åh, den där matchar dina ögon perfekt!” eller ”Åh, vad snygg din rumpa ser ut i de där!” till sina vänner så kommer man ifrån affärer mycket snabbare :)

 9. Bongo skriver:

  Det är just därför som jag alltid går och shoppar kläder själv. Det är ju hur taskigt som helst att låta pojkvän/vänner vänta på en i affären i timmar…och timmat tar det :)

 10. Anna skriver:

  Haha sånna apor! Det är därför jag alltid shoppar kläder ensam, annars får man stå ut med suckar o stånk o stön o frågor om när och om man är klar!! illa grabbar! Skärpning!

 11. mammann skriver:

  Och varje gång tror jag att jag får ett ärligt svar!
  Om man ska slippa vara omgiven av lögnare ska man alltså alltid nöja sig med sitt eget sällskap? Eller bara skita i vad alla andra tycker? Men det blir ju svårt när det är sin älskade man försöker vara fin för! Fast han vill ju bara ha en naken i alla fall…

 12. jonasn skriver:

  Robert: jag tror det faller redan på steg 1. Det är stört omöjligt att bara ”gå ett varv” i butiken. Det rusas helt planlöst kors och tvärs.

 13. J skriver:

  Har aldrig förstått de som frivilligt drar med sig sina män till IKEA, Ullared eller en vanlig klädaffär. Obegripligt att de verkar VILJA ha en uttråkad, förvuxen 5-åring som släpar sig sakta efter dem och gnäller.

 14. Linn skriver:

  Jag förstår männen exakt. Jag avskyr att handla med sånna människor som bara ska prova och prova. jag hatar att handla överhuvudtaget föreesten.

 15. Malin skriver:

  Alltså, varför lämnar inte mammorna papporna på ett pappadagis i närheten? (Pappadagis = Claes Ohlsons, Biltema eller liknande affär)

 16. Anita skriver:

  Varför följa med och shoppa om man inte bryr sig?

 17. S skriver:

  Mikaela: Ja! Jag brukar ofta dra den vita lögnen att tröjan, som egentligen sitter som ett korvskinn, sitter jättebra på mina vänner.
  Mest för att slippa stå och svettas utanför.

 18. Cesa skriver:

  Robert: så sant, så sant :)

 19. Andreas. skriver:

  IKEA är kul ju. Har absolut inget emot att shoppa i sig, men problemet med att vara shoppingsällskap åt flickvännen är ju att 99% av allt klädutbud är för flickor. Det är väl inte så konstigt att man blir extremt uttråkad av att spendera timmar i affärer där det inte finns något som intresserar en.

  Sedan förstår jag inte heller flickors benägenhet att prova plagg de ändå inte tänker köpa. Det är ologiskt.

 20. chaos2fu skriver:

  Till Anita;

  Det kanske inte alltid är frivilligt som man hänkar på…

 21. Jocke skriver:

  Till Robert:
  Ibland kanske man vill fundera lite på om man verkligen köpa det.

  Kvinnor bryr mig mer om hur de ser ut än oss, så därför måste de ta lite mer tid på sig och fundera på om de verkligen vill ha den. Det säger ju inte alltid klick så fort man ser ett klädesplagg.

 22. Jenny skriver:

  Jag förstår inte varför tjejer tvingar med sina killar in på Lindex o H&M o liknande klädaffärer! Finns väl för fan inget som helst intresse för dem att sitta o svettas utanför ett omklädningsrum? Jäkla toffelhjältar som går med på det. Och tjejer som blir sura om killen inte vill följa med. Häng med killen på Biltema och gå runt i två timmar för att välja rätt rattmuff eller hitta rätt grej till bilen och se hur kul det är?

 23. Nisse skriver:

  Been there, done that, got the T-shirt!

  Fy vad jag hatar att gå i klädaffärer. Bränner man inte minst 2000 kr i timmen är det bortkastad tid.

 24. Maja skriver:

  Jag lider med alla pappor, avskyr att följa med folk som ska tillbringa halva dagen i provrum, med kläder de sen inte ens vill ha.

  Varför prova sånt man inte vill ha??

 25. Henke skriver:

  Det var väldigt vad jobbigt det verkar vara att följa med sin respektive och shoppa.

  Så jäkla farligt är det inte, väx till er lite grand.

  Har själv aldrig vare sig blivit uttråkad eller ljugit om hur väl plaggen passar. Jag tycker det är kul att gå och shoppa tillsammans med tjejen, och hon följer även med när jag går och kollar på t.ex. elektronik, spel eller heminredning (som inte direkt intresserar henne).

 26. PisseNisse skriver:

  Henke!
  Hur många timmar har du gått?

  Är själv 43 och har gått i affärer i 24 år med min älskade. Det är inte roligt. Jag har ett krav på minst 2000 SEK i timmen annars är jag inte med.

  Sen vet jag inte vem det är som behöver växa upp?

  Man kan ha mycket annat roligt, i synnerhet om man har en familj, än att vänta in en dj**la konfektionsbutik.

 27. Fanny skriver:

  Robert – det är ju relativt det där med att ”behöva” och ”passa”. Väga pris mot snygghet, hur mycket man egentligen skulle använda det mot hur mycket man vill ha… Shopping är inte raka beslut, det är att väga för och nackdelar med varenda plagg.

  (ja, jag är hemsk att shoppa med)

 28. Emma skriver:

  Fanny: Då kan du inte leva upp till ditt namn om man är kille till dig när du är och shoppar kläder..

 29. Mary skriver:

  Åh, ni fattar inte… Det är en hel vetenskap att klä sig för en tjej. Det man har på sig avgör till stor del ens status och trenderna ändras varannan månad. Var glada att ni slipper och tala om för er tjej OFTA att hon är snygg, så kanske hon inte behöver bry sig så mycket om vad hon har på sig.

 30. Patric skriver:

  Ni killar kan väl knepet hur man slipper vara med och köpa gardiner och annat krafs? När du första gången blir tvingad så leta upp den fulaste gardinen (eller vad det nu är hon vill ha) och säg ”Denna var jäkligt vacker.. den tar vi!” … Sedan behöver du ALDRIG mer vara med och välja :)

 31. Robert skriver:

  Skillnaden mellan min flickvän och jag är att hon verkar tro att hon Måste köpa den, eller något. Är jag osäker om något är köpvärt så hänger jag tillbaka det. Oftast är det ändå kläder jag har fler av. Förutom då jag hade trasiga skor till affären förstås. Då var jag lite mer angelägen att hitta ett par nya. Killar har ju bara ett par finskor, ett par träningsskor, och eventuellt något annat.

 32. StyleSucker skriver:

  I recognize the feeling. I suffer most of the time when I have to go shopping with friends. Friends and family usually give me their old clothes… Take care all you babes out there. http://stylesucker.blogg.se

 33. Anonym skriver:

  Kul med en tjuvlyssning från Linköping, äntligen!

 34. Henke skriver:

  PisseNisse:

  Det borde väl inte vara så svårt att slippa då om du förklarat hur jobbigt och tråkigt du tycker det är…?

  Det är kul att veta att du är rejält ‘vuxen’, men jag menade bara att en del kommentarer på den här tjyvlyssningen låter som gnälliga småungar.
  Om man överhuvudtaget pratar med sin partner borde det väl inte vara så svårt att kommunicera hur man känner om långa shoppingrundor, och därmed komma fram till en lösning.

 35. Anna skriver:

  Såna killar är bara irriterande. Vågar han inte umgås med sitt ege barn och måste gå den stackars mamman i släptåg hela tiden? Lämna henne bara ditt visa-kort och låt henne va.

 36. Carl skriver:

  Enkel lösning: köp en valfri portabel spelmaskin, förslagsvis Nintendo DS, PSP till tjejen i julklapp/födelsedagspresent eller något i den stilen, sen när ni är ute och handlar ihop be henne snällt om att få låna den under tiden hon kollar runt, din spelsession kommer avbrytas av korta rådfrågningar och dylikt men inget man tar skada av

 37. Jenfiii skriver:

  Haha fy fan vilken skön snubbe!!

 38. PisseNisse skriver:

  Henke:

  Du har absolut helt och hållet rätt!

  Kanske därför jag och frugan har just den dealen ;-)

 39. Millan skriver:

  Om jag vill ha synpunkter på det jag har köpt försäkrar jag mig om att det är öppet köp och får synpunkterna efteråt istället. (tack och lov har han inte lärt sig att ljuga! Han vet att jag vill veta om det inte ser bra ut INNAN jag klipper bort prislappen)

 40. sweat girl skriver:

  killar har inget tålamod

 41. Johan skriver:

  Helt omöjligt att vara smakråd åt min tjej för hon passar fan i allt.

 42. Johanna skriver:

  haha e d bara jag som har det omvända problemet… det är hopplöst att handla med min pappa, han provar och provar och blir aldrig nöjd. det är bara att nicka och le uppmuntrande..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>