8 reaktioner på ”Fee fun…

 1. Salmanassar skriver:

  Inte så underligt, egentligen. Avgifterna för babs är olika beroende på om du betalar med ett svenskt eller utländskt kort.

  1. Mack skriver:

   Avgiften må va olika men det är ändå inget dom får göra så bara tråkigt sätt att lura folk på, bästa är att anmäla dom.

   1. Nils skriver:

    Beror på hur avtalet mellan affären och kortföretaget ser ut. Troligtvis är det ett standardavtal med ensådan liten butik och då förmaningen ta utavgift på Visakort. Hur andra kortföretags avtal ser ut jag inte.

   2. Salmanassar skriver:

    Fast det är ju inget lurendrejeri. Företaget som får betalt betalar själva en avgift till banken för varje transaktion som genomförs. Är köpesumman för liten blir vinsten lika med noll. Dessutom tar bankerna ofta extra avgifter för summor under en viss nivå. Avgiften och minimisumman är oftast högre för utländska kort – därav skillnaden. Många företag kör ju minimibelopp för kortköp, eller gör pålägg för hanteringen. Men visst tusan ser det suspekt ut vid första ögonkastet!

   3. Mack skriver:

    Många företag gör det men det får dom inte göra, visa och mastercard accepterar det inte och de kan då förlora rätten att ta betalt med de två största kortföretagen som finns. Och eftersom de gör nåt de inte får så är det på sätt o vis att lura kunder. Du kan gå in och köpa det billigaste de har med kort utan att de kan neka.

 2. Katt skriver:

  Gained in translation…

 3. Bella skriver:

  De kan visst neka dig att köpa. Dyrt eller billigt spelar ingen roll, en affär har ingen skyldighet att sälja till någon.

 4. Fredde skriver:

  Diskriminering av icke-svensktalande?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>