31 reaktioner på ”Andreas kommer alltså inte att kunna lägga upp bilder ett tag framöver…

 1. Joppe skriver:

  Ett glömt bindestreck. Det är humor det…

 2. Joppe skriver:

  Ok, lite kul var det.

 3. Emil skriver:

  Men, så många minusgrader finns ju inte…

 4. Carolina skriver:

  kallare än våran kallaste planet i solsystemet O_o uranus har bara -240 grader kallt.

 5. Marie skriver:

  Jisses. Ok att fem-till-nio kan bli femtionio i vissa fall, men här borde ju någon endera förstått vad det gäller eller iallafall rundat av det till 60!

 6. linnet skriver:

  haha femhundratio! gäller att ha på såg långkallingarna om man går ut..

 7. aoeu skriver:

  #2: Kallare än den absoluta nollpunkten också :-P

 8. Martina skriver:

  Jag fattar inte rubriken och # 5: marie.
  Vad snackar du om 59 vad? och 60 vad?

 9. /j skriver:

  #7 aoeu Står inte vilken skala som används.

 10. Johan skriver:

  #8 Martina: Angående rubriken, jag gissar att Andreas är ifrån Ystad.

 11. Johan skriver:

  #9 /j: Vilken skala menar du skulle ha -510 grader?

 12. Fauwgel skriver:

  Muhahahaaaaa!! Det är kanske något dom borde pröva i Mythbusters för att se om det går att få det så kallt eller om det bara är en myt…. maha!! :-) och #7 Aueu: Glöm inte att dom säkert räknar i Kelvin-grader!! (vad nördig jag känner mig nu!!)

 13. Eva skriver:

  #12. Noll grader Kelvin = absoluta nollpunkten, så det finns inga negativa kelvingrader.

 14. Oxido skriver:

  #8 Martina: Om du och jag pratar, och jag säger 5-9 så kan du tycka att det låter som att jag säger 59, men om jag skulle säga 5-10 och du tycker det låter som ”femtitio”, då borde du rätta till det och inte skriva 510 utan 60.
  Det var så han menade.

 15. Johan skriver:

  @Fauwgel: Väääldigt nördig….lr inte, då borde du nämligen veta att Kelvin-skalan inte har några negativa grader och egentligen inga grader alls utan bara K som enhet inte °K som i °C och °F. >.<

 16. Lille P skriver:

  11: Min gissning är att de använder den ursprungliga Celsiusskalan (innan Linné kom och vände på den), där vattnets fryspunkt var 100 grader och kokpunkten noll. Då existerar i alla fall temperaturen, men det blir rätt hett om öronen.

 17. Fauwgel skriver:

  #12 Johan: Menååååh… Du fattade väl att det bara är humor, sjuan påpekade också att det var under absoluta nollpunken. Jag nämnde bara en annan temperaturskala som hade gjort det ännu lägre. Du vet väl vad ironi är, va?!

 18. JaW skriver:

  Andreas vem??

 19. Klara skriver:

  Andreas är en av killarna som jobbar på tjuvtittat, och han kommer så vitt jag vet från Norrland… jösses… varför skulle han komma från Ystad?? Artikeln handlar om Norrland, inte Ystad.

 20. Andreas skriver:

  Här skulle jag ha skrivit en fyndig kommentar, om det inte hade varit så kallt att atomerna står stilla. Jag återkommer med ett officiellt svar nästa gång Damon får se 1015 centimeter snö falla över Stockholm.

 21. Långärmad pyjamas skriver:

  #9 Johan: -510° är knappt ett och ett halvt varv mindre… Är inte detta logiskt då den Norrländska båttillverkningen i stort sett ligger på is?

 22. anonym0 skriver:

  värst vad konstigt. Alla andreasbilder raderas. Tiden går väl baklänges då det är under nollpunkten ;)

 23. Damon skriver:

  Rubriken var för hardcore-fansen som vet att Andreas bor i Jokkmokk. Och att han är tvungen att gå ut och rasta isbjörnarna stup i kvarten.

 24. CPM skriver:

  försökte läsa på om kelvin skalan… fattade verkligen.. verkligen ingenting. imponerande att folk är haj på den.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kelvin

 25. Martina skriver:

  Tack för förklaringen!

 26. linda skriver:

  #25. Kelvinskalan är egentligen inte så svår =) Det som är mest relevant är att 0 grader C = 273,15 K och att 0 (noll) K = minus 273,15 grader C. Plus att K (Kelvin) är den absoluta nollpunkten där ALLA molekyler står stilla. Innebär alltså att det är fysikaliskt omöjligt att få det kallare än minus 273,15 grader C. Därför skulle det vara MKT kallt i norrland om det var minus 510 grader C…eller snarare omöjligt ;)

 27. Kalle skriver:

  snart blir det vår och plus 1015 grader

 28. Robin skriver:

  @27 linda: hatar att vara besserwisser men… nej förresten jag älskar det! :D (resarverar mig för stavfel dock, klockan är 2 på natten ^^) iallafall… enligt termodynamikens s.k. tredje lag så är det omöjligt att nå den absoluta nollpunkten eftersom det alltid kommer att finnas lite enegri i atomerna kvar så att dom kan röra sig. så dom kan aldrig frysa fast HELT… men man kan komma väldigt nära. som en miljarddels kelvin.

 29. TIMMEEH! skriver:

  @16 lille P: så du menar att eftersom kokpunkten är noll så blir det negativ 510grader som borde vara så varmt att man kan steka ägg på isen?

 30. Linnea skriver:

  Fast jag har hört att man nu kan komma ner till kallare än det som de innan har påstått är den absoluta nollpunkten. Fast om det stämmer vet jag inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>