62 reaktioner på ”Dagens dubbel: Campingliv

 1. Mr July skriver:

  Tror de flesta förstått poängen med att inte särskriva vid det här laget.

  Är det inte dags att starta ett liknande korståg mot de som skriver ‘dem’ där det ska vara ‘de’? (Exempelvis #29 Cicci) Ett ofog som tyvärr börjar bli allt vanligare, till och med i tryckt text.

  Är man osäker är det väl bättre att använda talspråkets ‘dom’. Det blir liksom jämntjockt med fel på det viset.

 2. Oxido skriver:

  #46 Barbie: Ett litet tips, om du ska försöka vara överlägsen, länka inte till din blogg :-)

 3. Klas-Kristian skriver:

  När jag var i Luxemburg förra året skulle det fyllas i någon sorts personakt vid incheckning till hotellet. Detta skedde genom att receptionisten tittade på mitt körkort (passet hade jag ej åtkomligt just då och chansade på att de skulle godta körkortet, vilket var fallet) och skrev av informationen därifrån. Som min födelseort skrev hon ”Vägverket”. Jag drog lite på munnen.

 4. Klas-Kristian skriver:

  Och just det, du som kallar dig ”Barbie” (kommentar nummer 46): Om den där bloggen du länkar till är på riktigt tycker jag uppriktigt synd om dig. Om den, vilket jag starkt misstänker, är ironisk så… gillar jag den faktiskt inte heller. Så kan det bli.

 5. Anna skriver:

  Haha, ibland får jag också lust att göra som den som är sur på särskrivaren :P

 6. Mr. Bombastic skriver:

  Jäklar! Personen som anmärkte på det där stavnings felet skulle nog avlida om han/hon kollade kommentarerna på youtube :D

  Måste dock säga att skribenterna på tjuvlyssnat/tjuvtittat håller stilen! Inte ett stav fel så långt ögat kan nå ;)

 7. Elsa skriver:

  Haha, jag höll också på att få heta Korkort i efternamn men jag hann protestera :D

 8. Anna (Sthlm) skriver:

  Tyvärr så fattar ändå inte de som särskriver vad man talar om när man försöker förklara skillnaden. Visst, mellan en brunhårig och en brun hårig pojke, men inte mindre roliga exempel. Det är därför de särskriver till att börja med.

 9. mar (möln) skriver:

  heh, tänkte först att det var en dumhet, då det var ett bindestreck där. men tack för upplysningen! jag hade aldrig sett det ditklottrade strecket annars.
  +5
  (avsaknad av versaler är medvetet)

 10. Hollow skriver:

  @Schweppes #31

  Haha! Precis min tanke också! :)

  ”Sätt på en skygg lapp…”

 11. Pär skriver:

  Det hade varit lika fel om det hade varit ett tryckt bindestreck. När du skriver på svenska så är regeln att inte använda bindestreck mer än vid radbrytning och eventuellt om det är siffror inblandade. Helt klart tycker jag att ihopblandandet mellan ”de” och ”dem” är så mycket mer irriterande…

  Sol klart

 12. godafton skriver:

  Vem vare som särskrev!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>