0 reaktioner på ”Keep your friends close, but your enemies closer

 1. Pelle skriver:

  Ger nog dena tummen ned, vet inte om det var så jätteroligt.

 2. Jennie skriver:

  Det syns tyvärr inte jättetydligt på denna något förminskade bilden men cykeln är alltså fastlåst i själva skylten.

 3. Vänsterhäntas Dag skriver:

  Lika bra att parkera vid ingång 60 direkt då, och slippa transportskador.

 4. Tord skriver:

  Transportskada på en cykel som flyttas en bit? Slitningar på däcken?

 5. arja skriver:

  #4 Troligtvis är cyklarna låst så de kan nog inte använda hjulen utan lastas och skjutsas dit de ska. + att låsen kanske måste brytas upp. Men visst är det hemskt att det har blivit så amerikaniserat. Att måsta skriva så för att inte bli ersättningskyldiga. Snart kan vi väl bli stämda för vad som helst här också. På mångmiljonbelopp. Hm, kanske något att jobba för. Skulle sitta fint med ett par miljoner i nuläget.

 6. Hasse skriver:

  ”Att måsta skriva så för att inte bli ersättningskyldiga”

  Fast svensk lag har inte ändrats. Det är bara folk som blivit amerikaniserade och tror att såna där formuleringar gör nån skillnad.

  Det är ungefär som när det står ”Genom att öppna detta mail har du automatiskt godkänt nedanstående användarvillkor”. Jo, tjena!

 7. Diana skriver:

  Förresten, nu går det verkligen inte att gå förbi dinsko utan att läsa ”Anal sale”, tack tjuvtittat! :)

 8. Leona skriver:

  Har en nästan likadan på datorn som jag tog i Uppsala för ett år sen. Skillnaden är att det bara står ”Cykelparkering förbjuden utanför cykelställ” och det står ungefär 50 cyklar runt den. Det var en klockren bild när jag såg det. Säkert ett hundratal cyklar som ligger slängda hur som helst och i mitten en stor skylt där det står ”Cykelparkering förbjuden”

 9. Narciss skriver:

  Leona, det är inte en helt ovanlig syn här. Det är de rackarns studentodugligarna. Jag har sett dem (cyklarna) hänga på ‘fel’ sida av broräcken, inuti mindre träd, i armeringsjärn på byggen.. man blir ju lite blasé.

 10. Hel skriver:

  Naciss, ja, men vi stackars studentoduglingar kanske behöver cykel, och med tanke på att det aldrig finns lediga parkeringsställ i den här staden så låser man fast den där det går. Lyktstolpar, åräcket/broräcken, träd, och ”cykelparkering förbjuden”-skyltar är perfekta. (Och de senare är roligast faktiskt) Så länge man inte blokerar något så är det väl ändå lugnt?

 11. Isabella skriver:

  det är ju synd liksom, det är ju fritt land, hallååå? man borde ställa sin cykel var man vill, ofta dem bestämmer. typiskt fredrik reinfeldt

 12. älgen skriver:

  Låter som ett litet lagomt illa dolt hot om att ”transportskadorna” kan bli ganska omfattande, i stil med en rörmokares bakgård

 13. Maxburgaren skriver:

  #11 Säg bara till när du tänker bli sjuk nästa gång. Då tänker jag ställa ett helt cykelställ framför akutintaget. Och om du blir handikappad tänker jag anordna cocktailparty på varenda handikapp-P-ruta där du bor. Det är ju ett fritt land!

 14. Erika skriver:

  #11 Isabella;
  Det fanns cykelparkeringsförbud innan Fredrik Reinfeldt också..

  PS. #12 Maxburgaren;
  Jag joinar ditt cocktailparty!

 15. Jo. skriver:

  Cocktailparty? Äntligen!

 16. Maxburgaren skriver:

  #15 Och alla är välkomna!

 17. Narciss skriver:

  Stackars studenter? Pyttsan! En massa dagdrivare som efter en kväll på V-dala absolut måste skråla Nessun dorma på vägen hem så att man inte kan sova. Är det någon det är synd om så är det mig! Möjligen också ett par tre funktionshindrade som tvingas vada genom cykelvrak.. om de nu vågar sig ut över huvud taget, man vet ju aldrig med alla di dära omkringstrykande studenterna!!

  Typiskt, när nu landet fått en så misogynistisk regering så kan de inte ens få tummen ur och skjuta av djäknarna.

 18. Kurt Westbom skriver:

  Ställ ej cykeln utanför stället, ställ cykeln i stället istället.

 19. Malin Deilert skriver:

  Finns många konstiga skyltar här i världen..

 20. Wildheart skriver:

  Kan vi inte ställa oss i en ring runt Isabella, flaxa med armarna och sjunga: ♪♫♪ luften är fri, luften är fri♪♫♪,
  så fort hon visar sig på allmän plats…?

 21. Aki skriver:

  11 Isabella: Det är ett fritt land, så jag får spränga ditt hus i bitar om jag vill.

 22. Wilgot skriver:

  Nu börjar det likna något! Cocktailparty och ringdans, det kan inte bli så mycket bättre!

 23. Tim skriver:

  #15 Jo,

  jag är lite på din linje. Kan vi inte ha ett stort tjuv***at-cocktailparty (där inspelningsteknik och kameror är förbjudna)? =)

 24. S/S Martha skriver:

  SLUTA HACKA PÅ ISABELLA:
  det är ju synd liksom, det är ju fredrik reinfeldt, hallååå? man borde ställa sin cykel ofta man vill. typiskt var dem bestämmer fritt land

 25. Martin skriver:

  # 17 Narciss – Är det mest kvinnliga studenter som härjar runt på nätterna? Fattar inte riktigt. Varför ska en kvinnofientlig(istisk?)a regering skjuta av studenter för att de skrålar?

  (Misogyn betyder kvinnofientlig..)

  Fast djäknar var det länge sen jag hörde, tack för det!

  Att studenter o andra parkerar sina cyklar illa är ju synd, men i grunden handlar det ju som #10 Hel skriver att det inte finns plats för dem! Fram för många cykelparkeringar där det behövs!

 26. wantingmemories skriver:

  Alla de som klagar på felparkerade cyklar borde ta sig en sväng till Uppsala och se hur det ser ut här… det finns inte tillräckligt med cykelställ, det är så bara. Det finns cyklar överallt! Som någon sa, i träd, på telefonkiosker, i Fyrisån… Cyklar fastlåsta i en sån där skylt är lika vanligt i Uppsala som plankande på tunnelbanan är i Stockholm.

 27. Isabellaaaa skriver:

  Vi har ett cykelställ brevid mitt hus, men jag pakerar aldrig i det. cykelställ är överskattade

 28. Fanny skriver:

  bilden med rubriken = klockrent

 29. Petter skriver:

  Haha. Uppsala i ett nötskal… =)

 30. Anna* skriver:

  @24 S/S Martha: Okej va?! Gör om gör rätt, du skriver på utrikiska!

 31. Wilgot skriver:

  Gemener är även de överskattade, uppenbarligen.

 32. Maxburgaren skriver:

  Hur vet vi att det inte är Fredrik Reinfeldt cykel?

 33. HUbba skriver:

  Eftersom att det finns cykelställ i hela Uppsala är det svårt att tro att det inte finns tillräckligt men så är faktiskt fallet, men att man hittar cyklar i Fyrisån eller i träd beror ju inte på felparkering i alla fall, utan mer på de ovannämnda ligisterna.

 34. Narciss skriver:

  Martin, jag påstod aldrig att det fanns ett samband mellan oväsendet utanför mitt sovrumsfönster och regeringens genuspolitik.
  En varg är en varg, och om den nu käkar sork så varför inte också stork?

 35. Rasmus H skriver:

  Kommer de slita lite extra i cykeln då eller??? :S

 36. GurkeBurke skriver:

  All cykelparkering utom cykelparkering som visar hur cykelparkering är förbjuden är förbjuden.

 37. JR skriver:

  Det där undrar jag om de verkligen kan komma undan med vid en eventuell rättstvist. Vi har lagar i Sverige som skyddar egendom. Det är klart att man kan bli tvungen att flytta på en annan persons cykel men man får inte bete sig hur som helst med den bara för att den är felparkerad. Som skylten är formulerad nu är den ju nästan ett förtäckt hot om att de tänker skada cyklarna.

 38. Jo. skriver:

  Vad säger Reinfeldt om det?

 39. Bussola skriver:

  #8 Leona: ”…på datorn som jag tog i Uppsala…”

 40. någonannan skriver:

  Kommer ni inte ihåg Mona med sina 65 p-böter…hon fick ju sin parkering till slut. Är man konsikvent kanske det går att få ett ställ där med :D

 41. Martin skriver:

  Det hade varit roligt i en annan stad än uppsala. I uppsala finns det dock säkert hundratals liknande skyltar med cyklar fastlåsta i själva skylten. Det kanske ser roligt ut för nyinflyttade, jag vet inte. På många ställen har man slutat påtala att parkeringen är förbjuden, det står bara en skylt att cyklar inom området flyttas till en annan plats med jämna mellanrum.

 42. Albin skriver:

  har en kompis som har sin cykel fastlåst i en sån skylt just nu. han har tappat bort nckeln så den har vart fastlåst sen några månader tillbaka (skrikigt grön vid åhlens i uppsala centrum)

 43. Mattias skriver:

  Har själv låst fast min cykel i sånna där skyltar i Uppsala. Gamla torget hade åtminstone förr en fin stolpe. *nostalgisk*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>