0 reaktioner på ”Kreativ återvinning – nu även i livsmedelsbutiken

  1. Gordon Gekko skriver:

    Max låter annars som ett helsvenskt namn…

    Karl-Abdulla eller Gert-Ali är nog däremot lite blandat, men mer än 10 %.

  2. Skvalthammar B. skriver:

    Va? Tar det ca. 1 månad att slakta en nöt?

  3. Malin Deilert skriver:

    Undra vad det är för andra länder i..

  4. g skriver:

    #3 Skvalthammar B.
    Har du hört talas om att kött ska hänga (perioden mellan slakt och styckning)
    En månad i ca 1,5-2 grader då blir det mört och fint.

  5. Yorik skriver:

    Först ”fött” och ”uppfött”, men sedan ”slaktad” och ”styckad”. Varav detta genusbyte?

  6. carro skriver:

    ko med utländska föräldrar?

  7. em skriver:

    Bara jag som läser ”Slaktad i: Sverige OLLa”?

  8. Wildheart skriver:

    Jippi!! Malin D har lämnat sin första kommentar utan ”Hahahahaha”.

  9. Pinnen skriver:

    Far- eller morföräldrar snarare…

  10. Fredd skriver:

    En svensk nöt! Född, uppfödd, slaktad å styckad i Sverige… Sen är han väldigt mångkulturell, anammar den svenska kulturen bara till 10 %…

  11. CL skriver:

    Mys att man är vegetarian.

  12. En hen! skriver:

    Smart Carro :P

  13. En hen! skriver:

    Kons mors morfars mormors mor var 100% svensk sen var resten invandrare utom en som var nästan lika svensk :S

    100% + 0% Morfars mormors mor
    50% + 0% Morfars mormor
    25% + 0% Morfars mor
    12.5% + 0% Morfar
    12.5% + 8% Mor + någon annan med ungefär samma bakgrund

    = 10%

  14. Klas skriver:

    De kanske vill garantera att det är max 10% människokött från sverige =P?

  15. Magnus skriver:

    Underligt att det fortfarande kallas svenskt nötkött trots att den är MAX 10% svensk, det innefattar ju alla promillesatser över o% och kanske till och med inget alls.

  16. Wildheart skriver:

    Jag tror att han som packat köttet heter Max och är 10% svensk.

    #7 carro: Tänkte du klart innan du skrev det där?

  17. Narciss skriver:

    En månad från slakt till styckning!?
    Fy fan, jag ska aldrig mer äta kött på minst en dag kanske!

  18. Erika skriver:

    #18 Narciss läs #5 g :-)

    Så nästa move för dig är att dra till max dagen efter? ;)

  19. smet skriver:

    haha ush
    skönt att man inte äter kött… ;)

  20. Vänsterhäntas Dag skriver:

    Jag vill läsa referensnumret! Där måste lösningen på gåtan stå.

  21. Jo. skriver:

    Magnus du skämtar hoppas jag?

  22. Agilitydream skriver:

    Jag fattar inte humorn i detta, är jag trög eller vad fan är det för fel på mig, eller er.

  23. Wildheart skriver:

    22 Jo: Magnus matematik är väl rätt?
    Max 10% kan ju vara allt från 0 till 10%.

  24. Peppe skriver:

    Jag tycker det roligaste är att det verkar finnas folk som tror att ”Sverige 0118″ och ”Sverige 0216″ är datumen när slaktning och styckning skett.
    Det är väl allmän kunskap att det är anläggningsnumren på de anläggningar där slakt och styckning ägt rum.

    Läs mer här: http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=14518&epslanguage=SV

  25. Jo. skriver:

    #24 Wildheart, inget fel på matematiken, det är bara det att procentsatsen syftar på fetthalten och inte på hur svensk färsen är. :-)

  26. Wildheart skriver:

    Jo: Ok, jag trodde det var siffrorna du syftade på.

  27. joel [np] skriver:

    HAHAHA hur kan ni tro att siffrorna är datum!?!? Alla vet att man bara slaktar på måndagar och tisdagar!

  28. DirkG skriver:

    Det är inte blandfärs, utan nöt som nöt

  29. Malin skriver:

    Hur många personer är det nu som varje år försvinner i Sverige….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>