Lät som en plätt

I köket på Berns salonger, Stockholm

En kille ~18 som är praktikant, står och pratar med man ~40 som är köksmästare.
Praktikanten: Och vad vill du att jag ska göra nu?
Köksmästaren: Ja, du kan väl ta och koka upp några ägg till brunchen!
Praktikanten: Med eller utan skal?

Cred: Cha

70 thoughts on “Lät som en plätt

  1. Snaris says:

    #49. pommac… kul att kommenterandet avslutades med din kommentar…. eller… oops :/

  2. weko says:

    men ni har inte tänkt på att han kanske menade pocherade ägg eller, konstigt att ingen tänkt på det.

  3. Jo. says:

    Ni är lite fina ändå. Men var är Happymealungen?

  4. Sebastian says:

    Riktigt tråkig tjuvlyssning. Lite svårt att koka ett ägg i vatten utan skal. Grabben har ju rätt.

  5. Oxido says:

    Man kokar upp vatten, men man kokar fan inte upp ägg.
    Ang huruvida kokandet var möjligt får jag säga att
    jag gillar både dem som tar med att andra skrivit det men ändå vill påpeka det och den som trots allt INTE fattat det trots att en ofantlig massa kommentarer sagt det.
    Ja, jag syftar på dig sebastian.

  6. pinnen says:

    #54 Oxido: Sebastian ligger på en helt annan nivå av förståelse…

  7. mattias says:

    Vore ju roligare om han skulle stekt äggen (med skalet på? Knäck den alla som tjatar om pocherade ägg).

    Btw vem fan äter ägg ändå? ugh

  8. Daddyfoam says:

    @Jo: Hmu kanske har gått in i v äggen?

  9. Frulle says:

    Vet en kille som praktiserade på ett ställe där kockarna ville skämta till det, så dom bad honom att hacka vetemjöl. Han gick på det

  10. warin says:

    #59

    haha Skrattade åt kommentarer 59, hacka vetemjöl!

  11. Jo. says:

    #58 daddy: Hoppas han hade skal isf.

  12. Jo. says:

    Eller vad säger jag. I så fall vill jag ha bel ägg för det!

  13. Tim says:

    Jo, jo, det kan du få…

    Påsk otska restauranger hackar man säkert vetemjöl, mtp hur snåla de säggs vara.

  14. Andreas says:

    För att koka ägg utan skal så rör man med sked (eller annat föremål) för att få upp en virvel i vattnet. Knäck sedan ägget, lägg det i en slev och släpp det försiktigt mitt i virveln. Koka sedan i någon minut och servera tillsammans med t.ex toast ! :)

  15. Simon says:

    skulle gissa att praktikanten är från Stockholms Internationella restaurangskola

  16. Gruff says:

    Jag skulle sagt utan och samtidigt kokat de som behövdes till brunchen själv, bara för att vänta och se när han får insikten.

  17. knoddas says:

    dumt va det han sa men förlorade ägg är också något som finns i restaurantebranchen, tänk på det va :)

  18. Hallå says:

    bara så ni vet, man kan koka ägg utan skal – det kallas för poscherade ägg.. just as you know

  19. Rötopp says:

    Oj, det var roligare att läsa kommentarerna än den faktiska tjuvlyssningen…………måste vara många som skippar att läsa andras kommentarer för att de har bråttom att få in sin egen kommentar……….haha

  20. Wildheart says:

    Här kliver man in en vecka senare med misstanke om…
    och mycket riktigt, fler dumskallar har varit framme!
    Glad Påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *