Buss 2, Sundsvall
Två tjejer ~14 sitter och pratar. En svartrockare sitter mitt emot dem.
Tjej 1: Jag läste att allt man värmer i mikron tappar näring.
Tjej 2: Vadå? Så om jag mikrar en gurka en morot och sallad, så innehåller det ingenting efteråt?
Tjej 1: Ja ungefär, mikron suger ur allt liksom.
Tjej 2: Men jag mikrar alltid mina nudlar! Då är det ju ingen näring i dem alls när jag tar ut dem?
Tjej 1: Nä, helt tomma. Man ska koka nudlar!
Bussen stannar på en hållplats och svartrockaren reser sig för att gå av.
Svartrockaren: Nudlar innehåller förfan ingen jävla näring hur ni än gör.
Cred: Anna
Ge bullen, förlåt, jycken ett ben.
Heja svartrockare! Hahaha! <3
#40 Sandra: Här kan du titta på aprilskämtet om du vill: http://svtplay.se/v/1448725/kalorieliminatorn
Fast de har lite rätt. Vitamin B12 sönderfaller när de utsätts för mikrovågor. Ett problem för studenter med lunchlåda och pensionärer som ofa också äter mikrad lunch-låda (från hemtjänsten).
Orka vara så bitter :D
oh my goush, jag dööör!
Den STORA frågan är ju om det var Ljustadalen eller Bredsand? ;)
#53
I teorin ja. I praktiken är det ingen fara då det återstår 60-70% av B12 efter mikrovärmning, och kroppen har flera års lagring av B12. Äldre, framför allt kvinnor, brukar få ta tillskott av B9 och B12 oavsett om de mikrar maten eller ej.
Jonny 34#; Käka palmolja är ju inte helt nyttigt för homo sapiens överlevnad heller….syre är en trevlig liten sak.
Oxygen, can´t live with it, can´t live without it.
Har för mig det var något mer än B12-vitaminer som förstörs av mikron men jag minns inte vad.
#14, innan du googlade det där om nudlarna tror jag inte att du visste något om det heller, såatt…
@41+47
Livsmedelsverket rekommenderar uppvärmning av mat i mikrovågsugn till småbarn eftersom man menar att den kortare uppvärmningen är skonsammare för en del näringsämnen (t ex B-vitaminer).
Vad man däremot inte verka känna till är att mikrovågorna går in och påverkar bindningarna mellan atomerna i molekylerna. Resultatet är att även om det rent kemiskt sett är samma molekyl så ändras ämnet så att det kan bli mer retande för immunförsvaret.
Detta gäller speciellt mikroförändringar av proteiners struktur (kallat aminosyra isomerisering).
(punkt)
#14 Kalle
du verkar ju JÄVLIGT bildad du… Nudlar-info? ord man hittat på själv och/eller böjt fel passar sällan in när man försöker utmana folk i kunskap på nätet…
hahaha Kalle hohoho
Men vad gör det. Nudlar är gott! Biffsmak är godast!