Säsongsvegetarism

Buss 532 mot Markaryd

Två tjejer ~14 sitter och pratar om huruvida man ska vara vegetarian eller inte.
Tjej 1: Asså, vet du hur bra vår miljö hade varit om alla hade varit vegetarianer?
Tjej 2: Jo…
Tjej 1: Och ändå är du inte det? Fast jag är ju bara vegetarian på vintern när man äter äckliga saker som revben och prinskorv. Inte på sommaren, jag kan verkligen inte motstå grillat kött. Det är så gott!

Cred: Isabell

25 thoughts on “Säsongsvegetarism

  1. Katten says:

    Tjejer, 14. Say no more.

  2. FilipWho? says:

    Men jag har full förståelse för henne. Fast tvärtom. Hade hellre varit vegetarian på sommaren, då kan man livnära sig på jordgubbar. Julbord klarar jag mig inte utan.

  3. Andreas 2 says:

    Jag är också vegetarian mesta delen av tiden. Det vill säga tiden mellan måltiderna.

  4. Chewie says:

    Vadå, vintern. Det är ju samma mat året runt. Köttbullar och prinskorvar till julbordet, köttbullar och prinskorvar till påsk. För att inte tala om midsommar.

  5. Gealach says:

    Tja, halva året är väl bättre än ingenting, kan man tycka :-D

  6. Torsdag says:

    Det är ändå en bra anledning; det finns massor med god vegetarisk mat!

  7. Floatpooper says:

    Jag äter hellre prinsesskurva.

  8. Elin says:

    Man kan ju gärna avstå kött en hel del, men att ändå väga kalla sig vegetarian när man ändå inte är det, tycker jag är ganska fult.

  9. Theta says:

    @Torsdag – Som man inte kan förtära såvida man inte är vegetarian? :p

  10. Leejustlee says:

    ah, revben… denna högtidsmåltid i svenskaste Sverige. eller? o.O

  11. Tomas says:

    Jag vill ha lite recept… bra vegetariska… vill men kan inte laga bra vegetarisk mat, bara några få saker fungerar för mig.
    pls. någon?

  12. gustav says:

    Det är väl jättebra att tjej 1 har minskat sin köttkonsumtion! Jag känner flera personer som gjort likadant, skurit ner på köttkonsumtionen men fortfarande äter det som de tycker väldigt mycket om, som grillat eller blodpudding =)
    Ner med slentrianköttätandet!

  13. J.B says:

    Lammkött året om. Mums.

  14. /j says:

    Själv är jag deltidsvegan på helgfria söndagar som inträffar den första varje månad.

  15. jag says:

    Jag gillar revben, inte att äta, bara att känna på. Intressant va?

  16. Oxido says:

    #13 Gustav Hon är en jävla poser! ;)

  17. Dr Daniel says:

    Håller med, bättre än inget! Det behövs bara en ökad medvetenhet kring hur god vegomat är om den lagas rätt. Bra vegomat är både godare, billigare, fräschare och dessutom trevligare mot både djur, klimat och midjemått… Sen kan man såklart göra kötträtter (såklart på ekokött) ibland, man behöver inte vara fanatisk.

  18. Andreas says:

    Det är tjuvlyssningar som denna som gör det uppenbart att den mänskliga hjärnan inte är fullt utvecklad vid 14 års ålder :)

  19. Johan says:

    Om man låter bli att äta kött av miljöskäl är det ju sjukt mycket bättre att bara äta under sommarhalvåret än hela året. ”Allt eller inget”-tänkandet håller inte så bra där.

  20. Joakim says:

    Vad många vettiga kommentarer!
    Heja heltids- eller deltidsvegetarianismen.

  21. Eirik says:

    Tycker inte det här verkar knäppt på något sätt, att avstå kött periodvis för ekologins skull är väl bättre än inte alls?

  22. Amalia says:

    Klart man ska anpassa sin kosthållning efter årstiderna och äta det som det är säsong för i Sverige och som därför inte behöver skeppas/flygas/bilas över hela jorden. Helt rätt. Morötter och svenska äpplen för hela slanten nu!

  23. Psychoria says:

    När är det säsong för mango i Sverige då?

    Jag flyger sällan själv så då kan åtminstone delar av min mat få göra det. Ni andra kan ju välja om grönsakerna eller ni själva ska till Thailand i år, av miljöskäl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *