Sen står det förvisso att pizzan ska gräddas (”stekas”) på bakpapper på den norska versionen, men på galler i den svenska. Rent spontant känns det som att bakpapper kanske är lite krångligare att fästa på rätt höjd i ugnen (om det inte med ”nedre delen” avses ”längst ner”).
1-1?
12 Erik: Näe, det får man inte, då kommer pizzapolisen.Fast jag brukar göra det ibland ändå, orkar inte vänta. Sen hoppas jag på att pizzapolisen har fullt upp i Norge…..folk där behöver hjälp med att fästa pappret i nedre delen av ugnen, ca 10 cm ovanför botten….
#11 Nero: ”verkar dock inte ha riktigt alla rar-filer i releasen” <– helt underbart!! nu slipper man använda den gamla (men fortfarande bra)”inte kallaste ölen i kylen” längre :) tack!
Jag vill kommentera de som kommenterade det första inlägget.
Att ”grädda” innebär för mig att stoppa in en obakad pizza i ugnen. I det här fallet är pizzan både fryst och färdigbakad, så i det här fallet värms det bara upp.
Men nu vet jag ju inte vad den som skrev det första inlägget menade.
även kul att man ska värma en vanlig ugn till 220-230grader, varmluftsugn till ca 200grader och gasugn till 4-5(jaja det står inte grader efter men det ser ändå kul ut tycker jag).
Norrmännen påpekar också att man bör använda pizzan innan bäst-föredatum. Snacka om övertydlighet.
Många härliga språkfel här, -18 grader (i frysutrymme eller kallare), jag skulle nog sagt 18 grader eller kallare i frysutrymme. Dessutom talar man inte om hur länge den skall gräddas i gasugn. Eller som Leffe skrev, 4-5 vadå?
Ska man värma upp gasugnen 4-5 gånger kanske? OJ VAD JAG VAR KINKIG IDAG!!
#22 Sorry om jag förstör det roliga, men en del äldre gasugnar har inte temperaturen angiven, utan något som heter ”gas mark” (vet ej vad det heter på svenska då jag aldrig stött på en sån ugn i Sverige) som är en skala från 1-6 om jag inte minns fel. Och som tidigare sagt så står det ju faktiskt inte 4-5 grader.
24 Bulle: Inte vara orolig, du förstör ingenting, jag är starkare än så. Det gjorde saken ännu roligare att du inte stött på en sån ugn i Sverige, jag menar, bruksanvisningen var ju faktiskt till för just Sverige. Och just det, det står : Värm upp ugnen 4-5. Jag fattar såklart vad det betyder men det är sättet att skriva jag hackar på, det är därför jag kikar på denna sajt.
Det heter väl ändå: ”Bör inte frysas EFTER upptining” ^^
#2 Vänsterhäntas Dag:
Man säger att man steker om allt man ska värma i ugnen i Norge.
Trodde man sa så i Sverige också, som:
Bullarna ska stekas i 200c t.e.x.
Pizzan steks i 225c för exempel
(har absolut noll koll på hur många grader dessa STEKS, för att ingen ska göra nåt misstag om någon möjligen hade en pizza färdigt som ska in i ugnen) XD
Vilka e dt som får ett poäng (1-0) beror helt på vilket land som skrev tillagningsanvisningarna. Om det va sverige så är dt ju vi som skrivit fel det ska ju så ”får ej frysas efter att produten tinas” eller ”får ej frysas efter upptining”….Norge va ju dom som skrivit rätt på sitt språk ????fattar inget
Det står dessutom i instruktionstexten att man ska ”grädda den FRYSTA pizzan”. Ännu bättre!
Är jag dessutom först att kommentera? :O
Dessutom skojsigt att norrmännen *steker* sin pizza i ugnen.
oviktigt vetande: visste ni att, norge toppar listan på länder i världen som konsumerar mest fryspizza..
detta på grand av att pizza från pizzerian kostar en förmögenhet plus sin förstfödde.
”detta på grand av att pizza ”
err…stavfel!
”på grund av…” ska det vara
Sen står det förvisso att pizzan ska gräddas (”stekas”) på bakpapper på den norska versionen, men på galler i den svenska. Rent spontant känns det som att bakpapper kanske är lite krångligare att fästa på rätt höjd i ugnen (om det inte med ”nedre delen” avses ”längst ner”).
1-1?
Haha! HUR kan de låta sådant ske i utformningen av kartongen? Helt otroligt :)
#1 Wilgot> Det är väl inget ovanligt att man sätter in färdig mat som är fryst direkt i ugnen?
Wilgot, varför är det roligt? En solklar uppmaning att man inte ska tina pizzan innan man kastar in den i ugnen.
jocke: Det var ju roligt för att man inte skulle frysa pizzan innan upptining :)
Jocke: Hur ska du tina en pizza man inte får frysa?
Och hur kan folk rösta minus på denna den är ju underbar :)
PaZ och P: Jag tror att Jocke förstår alldeles utmärkt. Wilgot verkar dock inte ha riktigt alla rar-filer i releasen.
Får man inte stoppa den i ugnen innan den är uppvärmd då heller?
ojdå, var översättaren lite trött efter sin tupplur?
12 Erik: Näe, det får man inte, då kommer pizzapolisen.Fast jag brukar göra det ibland ändå, orkar inte vänta. Sen hoppas jag på att pizzapolisen har fullt upp i Norge…..folk där behöver hjälp med att fästa pappret i nedre delen av ugnen, ca 10 cm ovanför botten….
Ja, vilken tur att jag såg det nu, annars så hade ju jag troligen FRYST pizzan innan upptiningen. Vilket misstag det hade blivit, inte sant?
kall som yoghurt…
#11 Nero: ”verkar dock inte ha riktigt alla rar-filer i releasen” <– helt underbart!! nu slipper man använda den gamla (men fortfarande bra)”inte kallaste ölen i kylen” längre :) tack!
eller inte kallaste pizzan i frysen kanske?
Jag vill kommentera de som kommenterade det första inlägget.
Att ”grädda” innebär för mig att stoppa in en obakad pizza i ugnen. I det här fallet är pizzan både fryst och färdigbakad, så i det här fallet värms det bara upp.
Men nu vet jag ju inte vad den som skrev det första inlägget menade.
Köpte en sådan pizza igår, att jag missade det!
även kul att man ska värma en vanlig ugn till 220-230grader, varmluftsugn till ca 200grader och gasugn till 4-5(jaja det står inte grader efter men det ser ändå kul ut tycker jag).
Oh I’m laughing… on the inside.
Norrmännen påpekar också att man bör använda pizzan innan bäst-föredatum. Snacka om övertydlighet.
Många härliga språkfel här, -18 grader (i frysutrymme eller kallare), jag skulle nog sagt 18 grader eller kallare i frysutrymme. Dessutom talar man inte om hur länge den skall gräddas i gasugn. Eller som Leffe skrev, 4-5 vadå?
Ska man värma upp gasugnen 4-5 gånger kanske? OJ VAD JAG VAR KINKIG IDAG!!
#22 Sorry om jag förstör det roliga, men en del äldre gasugnar har inte temperaturen angiven, utan något som heter ”gas mark” (vet ej vad det heter på svenska då jag aldrig stött på en sån ugn i Sverige) som är en skala från 1-6 om jag inte minns fel. Och som tidigare sagt så står det ju faktiskt inte 4-5 grader.
Vad roligt… Alla vet ju att pizzor inte finns på riktigt!
Jag menade bara att det ändå blir dubbelt motsägelsefullt, vilket #9 PaZ uppfattade ;)
Dessutom föredrar jag att benämnas felmonterad ;)
#25, Marcus HAHAHA!? seriöst…hur dålig är jag om jag tycker det är roligare än bilden? x’) hahaha… Btw, jag har aldrig ätit pizza :D
Haha :) Norge har i alla fall tänkt till denna gång (även om det förmodligen är en översättare som har varit och klyddat)..
24 Bulle: Inte vara orolig, du förstör ingenting, jag är starkare än så. Det gjorde saken ännu roligare att du inte stött på en sån ugn i Sverige, jag menar, bruksanvisningen var ju faktiskt till för just Sverige. Och just det, det står : Värm upp ugnen 4-5. Jag fattar såklart vad det betyder men det är sättet att skriva jag hackar på, det är därför jag kikar på denna sajt.
*LOL*
Det heter väl ändå: ”Bör inte frysas EFTER upptining” ^^
#2 Vänsterhäntas Dag:
Man säger att man steker om allt man ska värma i ugnen i Norge.
Trodde man sa så i Sverige också, som:
Bullarna ska stekas i 200c t.e.x.
Pizzan steks i 225c för exempel
(har absolut noll koll på hur många grader dessa STEKS, för att ingen ska göra nåt misstag om någon möjligen hade en pizza färdigt som ska in i ugnen) XD
Asså, dethär känns som den sämsa bilden på länge.
Vilka e dt som får ett poäng (1-0) beror helt på vilket land som skrev tillagningsanvisningarna. Om det va sverige så är dt ju vi som skrivit fel det ska ju så ”får ej frysas efter att produten tinas” eller ”får ej frysas efter upptining”….Norge va ju dom som skrivit rätt på sitt språk ????fattar inget