38 thoughts on “AHAA!

 1. Miste says:

  alltså… jag klarade faktiskt av det, på RIKTIGT! Även om jag fick öva i en halvtimme… Det handlar ju bara om att kunna göra två saker samtidigt… Vem säger att det inte går? Någon full chalmerist?

 2. Alice says:

  Ah, garvar ihjäl mig. Skön humor att sätta dit folk så där. Se även denna länk om fenomenet:
  http://ask.metafilter.com/22906/Why-does-your-foot-change-direction-when-you-draw-the-number-6

 3. Micke says:

  Klarade faktiskt av det…. Kanske inte världens finaste cirklar men ändå, cirklar var det. Varför skulle det vara omöjligt?

 4. sss says:

  Samma här, det är helt möjligt om man bara koncentrerar sig, gick dock inte första gången.

 5. Marie (inte den marie) says:

  Men klart att det går att göra om man övar tillräckligt mycket. Det gäller bara att ha hjärnhalvorna isär, eller nått XD (inte för att jag klarade det, men det är klart det GÅR)

 6. Eunos says:

  Det går alldeles utmärkt, redan på första försöket. Tricket är att rita siffran 6 medurs istället för moturs (tvärt om mot hur man normalt sett gör det). Sen går det säkert på det andra sättet också, men då ser cirklarna mer ut som missformade cumulusmoln gissar jag.

 7. Johan H says:

  Ehhh på vilket sätt skulle det vara en ”fysiologisk omöjlig övning”..? Det är nog det löjligaste jag hört sen igår.
  Damon är bara purken för att han inte kan göra det själv. ;/ Eller så får han förklara nogrannare vad han menar. GOTCHA!!! eller nått.

 8. Alexander says:

  Men det gick ju om man gjorde sexan inifrån och ut. Med andra ord, börja i mitten av sexan och rita den medurs. Nu kanske det är fusk, men det skiter jag i för jag vägrar misslyckas med nåt sånt. :D

 9. Bulle says:

  Jag trodde grejen var att lura folk bara för att de skulle se dumma ut när de satt och snurrade med foten och viftade med armarna, men det var ju ännu roligare än så! Särskilt med alla som nu erkänner att de har ÖVAT in skiten. Kan se er framför mig när ni vid första försöket förtvivlat inser att er IQ inte är något att skryta om, så ni tränar dag och natt för att ingen ska tro att ni är puckon… hahahaha… the irony…

 10. Carro says:

  Haha, jag hoppades att det skulle vara så :)

 11. Bongo says:

  Första gången gick det inte, koncentrerade mig lite mer och kollade på foten och inte handen nästa gång, då går det utmärkt.

 12. Stump says:

  det är väldigt enkelt om din fot är löstagbar

 13. Happymealungen says:

  Damon: Vadå GOTCHA? Alla fattade ju att det inte var något IQ test.

 14. Nonian says:

  Självklart går det om man övar, men det verkar inte som att de som skriver såhär ens har försökt:
  ”Jag klarade det. Det var ju EEEEEEENKELT!”
  ”Booooring! ;p Ja, den ÄR lätt. =)”
  ”Det gick ju alldeles utmärkt, även med hög promillehalt i blodet :)”

  Bulle ska också få ett stilpoäng, utdelat av självaste mig, för att han fick mig att skratta åt andra. Skadeglädjen är den enda sanna, rätta och bästa glädjen. ;)

 15. Damon says:

  Bulle och särskilt Nonian har fattat hela grejen. Tack!
  We’re just havin fun kids…

 16. Adam says:

  och ändå fortsätter folk att ljuga :D

 17. Allison says:

  Varför kan jag fortfarande göra det då? Jag försöker om och om igen men kan inte misslyckas. Foten medsols och sexan motsols, ja? Va va va? Är jag en fysiologisk omöjlighet nu? Säger vem, Nalle Puh?

 18. Johan H says:

  fniss, ingen ser mig när jag sitter i min ensamhet och snurrar med fötterna och händerna, så såvärst pinsamt var det ju nu inte. (förens nu) Tyvärr Damon, du får se till att folk lägger upp videosnuttar på sig själva först innan det blir roligt! Tills dess: GOTCHA! (ps. jag älskar dig ändå)

 19. pontus says:

  Jag fann det omöjligt till jag nyss läste vad Eunos (#7) har skrivit. Om sexan också ritas medurs så blir det hela hur lätt som helst, pröva själv Damon, ingen fysiologisk omöjlighet där inte. Det är däremot troligtvis så att det är omöjligt om man ska rita sexan moturs och snurra foten medurs, men det står det ju inget om i anvisningarna.
  GOTCHA!

 20. jurg says:

  ja precis, det är jättelätt om man fuskar. varför tänkte du inte på det damon? snacka om dum, det är ju bara att fuska lixom, så är det värsta aaslätt haha! snurra sexan åt andra hållet. eller gör grejerna en i taget, först foten, sen en sexa. fett lätt!

 21. Chuzzle says:

  Jag vidhåller att det fungerar alldeles utmärkt… även utan att sitta och öva i tre timmar. Eller ens tre minuter. Den tiden har jag lagt på svårare grejer tidigare^^

 22. bimbo says:

  #Bulle: Din apelsin är så fin. Så rund

 23. Lisa. says:

  Klarade faktiskt det direkt. Det är inte omöjligt, bara för att de flesta inte klarar av det ;)

 24. Nonian says:

  Ni menar alltså att ni vände på sexan? Önskar jag också hade tänkt på att det inte spelar någon som helst roll vilket håll en sexa är åt.

  Skulle inte vilja se era resultat från matteprovet…

 25. Rickard says:

  Det är även en ”fysiologisk omöjlighet” att slicka sin egen armbåge, likfan finns det folk som klarar det.

 26. Rickard says:

  #25, man vänder inte på sexan utan ritar den innifrån och ut… får du fel på ett matteprov pga hur du drar pennan för en 6a har du ingen lärare som är värd sin examen.

 27. Alexander says:

  Nonian, du kanske har rätt, jag var en poäng ifrån mvg på senaste, kanske berodde på att jag skriver mina sexor spegelvända…

 28. Räven says:

  Fast om ska seriöst på det så finns det faktiskt något som heter kroppslig/kinestetisk intilligens. Att om man kan lära sig klara av detta relativt snabbt (utan att fuska) kan det vara en indikation på att man ligger ganska högt på den. Sen finns ju de som tycker att Gardner var en flummare, men det är en annan diskusion.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Howard_Gardner

 29. Allison says:

  #Gud: Jag tror inte på dig

 30. Gud says:

  #31 Allison: And yet, here I am.

 31. UgO says:

  men dom där ”fysiologiskt omöjliga” övningarna är inte omöjliga, men för de flesta. Slicka sig själv på armbågen är också fysiologiskt omöjligt, men det finns såna som klarar det också…

 32. Freddo says:

  Antar att alla som klarar det även brukar gå passgång eller nått kropsligt galet :p

 33. Freddo says:

  Kan vara bra att läsa innan man trycker skicka :(
  (syftar på mig själv)

 34. Allison says:

  #Gud: You’re the freak in disguise!

 35. Eje says:

  Fysilogiskt omöjligt my ass.

  Jag skriver mina sexor genom först göra en cirkel medurs och sedan avsluta med den uppåtgående ”svansen”. Detta gör jag även i vanliga fall, så jag fattade inte ens det svåra förrän jag började tänka på att andra gör sina sexor annorlunda. När jag testade detta andra sätt var det ju som sagt rätt omöjligt (kanske går om man tränar, men varför skall jag göra det?).

  Här blir man alltså anklagad för att vara lögnare för att författaren till testet inte kan formulera ordentligt hur testet skall gå till. Känns som en indikation på någons låga intelligens, ja, men inte är det min det gäller.

 36. Älska Schulman says:

  det där är ewjsvårt. det är som när man testar att snurra ea armen framlänges å den andra baklänges samtidit. med lite träning gåre så nej ,ingen omöjlighet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *