Bach Zraff

Maries kärlek till Zach Braff, gjorde mig påmind om vår gamla romans. Alltså inte med Marie, utan med Zach. Jag älskade Scrubs när serien kom, och tyckte att J.D. var en förebild. Han var som jag. Nördig, men ville vara cool. Med ett galet hår. Zach gick sedan vidare och skapade en fin film och hade en fantastisk blogg, där man kunde läsa saker som ”Things that make wolves laugh: Sheep porn”. Han var IT. Jag minns känslan efter att ha sett Garden State och förälskat mig i Nathalie Portman. Jag ville vara den svenska Zach Braff. Smart, rolig, snygg och naturligt skön.

Mitt inne i vår romans, fick jag se ett avsnitt av Punk’d. Där blåstes Zach rejält och trodde att en 10-åring hade sprejat hans Porsche. Redan där började det bli fel. Varför kör han en Porsche? Jag hade ju mer tänkt honom i en gul miljöbil. Sen kom käftsmällen. Eller Zach ville ge ungen en käftsmäll. Han drog i ungen och var riktigt förbannad. Ok, hade min bil vandaliserats hade jag också varit riktigt arg. Men att nästan spöa på en liten unge? All den där skönheten var borta, och man såg i hans ögon att han inte var så ”skön” som jag alltid trott. Han var en fejk. Som ni skulle kalla det. Allt för rätt image! Det fina med dolda kameror är att man inte får se the act. Utan den sanna verkligheten. Sorry, vi har alla blivit lurade. Särskilt Marie.

Jag letade upp Garden State och tittade på den igen. Hur kunde jag ha fallit för det här? En enda stor musikorgie för att skapa konstgjord filmmagi, och ett meningslös manus som gjorde att jag kände mig mer ihålig än hel. Som jag hade känt första gången. I samma veva var Scrubs på väg utför efter säsong tre och värre skulle det bli. Det var inte lika roligt längre helt enkelt. Eller som Stewie i Family guy sa på Emmygalan senast: ”Scrubs is the proof that a sitcom doesn’t have to make us laugh”.

Så jag gjorde slut med Braffan. Åtminstone skådespelaren. För nu sitter jag här och laddar ner första avsnittet av sista Scrubs-säsongen ändå. Kanske kan han ställa vissa saker till rätta, min egen J.D.?

16 thoughts on “Bach Zraff

 1. Kempelito says:

  Zach Braff har trots allt OCD (obsessive-compulsive disorder), så man kan ju förstå varför han reagerade på det sättet, mot något han absolut inte väntat sig

 2. Johan Karlborg says:

  Du vet att det är olagligt att ladda ner upphovsrättsskyddat material väl? Du är en dålig människa och jag föraktar dig.

 3. Happymealungen says:

  Behöver du en förebild som keeps it real så är ju Bret McKenzie eller Jemaine Clement i ”Flight of the Conchords” det enda raka.

 4. Marie says:

  lägg upp punk’d-länken!

 5. ks says:

  nej nej nej!

  var ju självklart tvungen att kolla upp det avsnittet av punk’d för att se om det verkligen stämde. och nu är jag deppig, ack min bild av älskade j.d. är förstörd.. whyy damon?

 6. Lo says:

  Jag förstår inte! Jag hade blivit minst lika förbannad om nån sabbade min (hypotetiska) bil sådär! Han slår aldrig ungjäveln, han skriket som fan och rycker tag i honom.
  Zach Braff kommer alltid vara min one and only.

 7. Jimmy says:

  Lo: Han slår faktiskt killen, fast de valde att klippa bort det.

  http://www.hollywood.com/news/Braff_Busted_Beating_Up_Teen_on_Punkd/3553284

 8. ankakanka says:

  Men det är klart man måste få sopa till någon om den spraymålar ens bil.
  Det hade jag lätt gjort.

 9. Marie says:

  visst, ”garden state” är lam. och visst, zach gjorde bort sig lite i punk’d-avsnittet. men SKITSAMMA när han är så het. grr, grr, voff, voff.

 10. pissenisse says:

  Damon, tack för att du försöker hjälpa mig. Men det fungerar tydligen inte. Marie tycker fortfaranade att Zach är hetare än jag :-(

 11. Happymealungen says:

  pissenisse: du måste nog byta taktik, pröva att slå ner en tioåring. Då blir marie som vax i famnen på dig.

 12. pissenisse says:

  Happymealungen: Näää, inte riktigt min taktik. Jag är egentligen en stor gammal dum djungelbjörn som tycker att vi ska värna om de små liven samt ge överskottet av våra inkomster till dem.

  Klicka gärna på min länk och ge bort en tusing eller sju.

  /Baloo

 13. komiker says:

  pissenisse, säg det till han som skrämde dom!

 14. sophie says:

  nej!! även om zach braff försökte klå (eller klådde) en unge så kommer J.D aldrig förstöras för mig. likaså inte scrubs. jag älskar scrubs, jag älskar J.D, jag älskar till och med Ted!

 15. jesper says:

  bra skrivet :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *