Cheesus, vilken tabbe!

Det är inte bara ”pappas snopp i munnen-tjuvlyssningen” som är en ständigt återkommande syn i inkorgen. Det finns nämligen ytterligare en klassiker som ramlar in ifrån både norr och söder om än inte lika frekvent. Gammal som ung, kvinna som man, jämtlänningar, stockholmare och smålänningar, ja alla verkar de ha fallit ner i samma språkliga fallgrop. Här följer ett antal varianter av denna, något cheesy, tjuvlyssning:

McDonalds, Storgatan, Växjö
Tjej (till expediten): Finns det hamburgare här? För i såna fall vill jag ha en cheeseburgare med ost.
Cred: sara

Mc Donalds, Östersund
Kille ~25 år: Fyra cheeseburgare tack.
Kassörskan: Var det bra så?
Kille: Ja, det är ost på dem va?

McDonalds, Huddinge Centrum
Kvinna ~30: Jag vill ha en cheeseburgare utan ost!
Kassörskan: Du menar en hamburgare.
Kvinnan: Nej, jag menar cheeseburgare utan ost.
Kassörskan: Ok, men cheeseburgare utan ost är hamburgare.
Kvinnan: Men jag vill inte ha hamburgare utan en cheeseburgare utan ost, du ska inte säga till mig va jag ska ha!
Kassörskan säger till de i köket och alla tittar förvånat ut genom luckan. Kvinnan får sin cheeseburgare utan ost (alltså en vanlig hamburgare).
Kvinnan: Det var väl inte så svårt? Så nästa gång kan du väl försöka att inte säga till mig vad jag vill ha, tack!

0 thoughts on “Cheesus, vilken tabbe!

 1. Klas-Kristian says:

  De första två var högst ordinära, den sista var riktigt rolig.

 2. Annicka says:

  Haha… den sista var skitrolig ju!

 3. Andi says:

  jobbade på mc donalds ett antal år. sådant händer hela tiden :D

 4. Helena says:

  säger som Andi… händer jämt. fick slå in en vanlig hamburgare i cheesepapper en gång för att en gäst skulle bli nöjd. Vanligt HB-papper duger ju lixom inte…nej då…*suck*

  Annars minns jag när jag var liten och skulle på Clock med dagis. Alla hade fått säga innan vi åkte vad dom ville ha i sin (motsvarigheten till) happy meal. Jag ville ha en ostburgare, men väl på Clock när dom delade ut maten blev jag utan, och en låda med cheeseburgare blev över. Fröknarna frågade flera gånger om jag var säker på att jag inte hade beställt en cheeseburgare. Nej, det hade jag inte, sa jag. Efter ett tag (säkert inte lika länge som jag minns det, men ändock) frågade dom mig, men vad ÄR det du beställt då? Ostburgare, svarade jag, och tydligen var det samma sak som cheeseburgare, så jag fick min ostburgare till slut =P

 5. Henric says:

  vafan, den sista ar ju precis som Hassans gamla klassiker dar han bestaller en pizza utan det ena och det andra varpa pizzabagaren sager ’du vill altsa ha en vesuvio?’ -na, jag hatar vesuvio.

 6. Tindra says:

  En av mina polare beställde faktiskt en cheeseburgare utan ost, hon ville nämligen ha dressingen som fanns på cheeseburgarna med inte på de vanliga hamburgarna. Detta var då på ett frasses och inte på donken.

 7. Anna says:

  Håller med Andi och Helena, det händer jämt och ständigt. Det är däremot inte bara gästerna som inte riktigt vet vad de vill ha, även kassapersonal utan köksvana kan lite då och då skriva grillordrar på saker som ”hamburgare med ost”, ”hamburgare utan ost” och ”cheeseburgare utan ost”…

 8. Happymealungen says:

  jag vill ha ett happymeal med ost på leksaken. annars dödar jag dig

 9. Kluivert says:

  Detta påminner om ett stopp vid ett gatukök i Kopparberg nån gång i slutet av 70-talet. Mannen före min far, som är den som förtällt historien, i kön beställde en ”stjeese med påmmes” (skall alltså läsas som det står).

 10. Helena says:

  men jag måste tillägga att det har hänt mig 8 av 10 gånger att jag fått en QP cheese utan ost då jag beställt QP cheese endast ketchup.. och dessutom lagt till ”med ost såklart”.. Det är ju inte direkt sverigest skarpaste hjärnor som jobbar på McD…

 11. Johanna says:

  Är inte alls förvånad över att sådant händer ofta, min egen far var inne på McDonalds en gång och beställde ”en McDonalds & Co”. Det tog en lång stund för honom att fatta varför inte kassapersonalen fattade vad han menade utan frågade gång på gång vad han skulle ha….. :o)

 12. Frida says:

  Det här kan mycket väl vara hämtat från McDonalds-vardagen, jag jobbar där och har varit med om båda varianterna. :)

 13. Helena says:

  #10 Helena, alltså, hur kan du säga man är dum bara för att man jobbar på MCD? Kan tala om för dig att dom flesta som jobbar där inte är osmarta människor. Många pluggar samtidigt, och kanske jobbar extra tex, och ionte heller heltidarna är inte dumma i huvet. Det kan jag lova dig. Säger nog mer om dig som uttalar dig på det viset…

  Men en sak hade du rätt i, QP endast ketchup ska vara med ost, annars är det McFeast endast ketchup.

 14. Cez says:

  Instämmer med övriga – som fd McDonaldsarbetare har man hört den där frågan MASSOR med gånger (på fullaste allvar dessutom).

 15. Fist52 says:

  Det här låter i alla fall som ngt som kan förekomma, till skillnad för det där med att ha pappas snopp i munnen. Jag brukar inte tro att tjuvlyssningar är åphittade, men jag kan verkligen inmte tro på den där pappas snopp i munnen- grejen, särskilt inte att så många har hört den… never

 16. Nina says:

  usch :P denna här förväxlingen hamburgare/ cheeseburgare händer jämt. senast för en vecka sen fick jag (jag jobbar på MCD) frågan vad skillnaden var på cheese / HB. jag svarade enkelt att det är ost på den ena. gästen: vilken då? jag: eeh.. på cheeseburgaren alltså…

  o ang qp cheese endast ketchup… d e klart den blir utan ost! en helt naturell QP är bröd och kött. ska du ENDAST ha ketchup blir det bara ketchup. d e många som e allergiska mot osten eller itne gillar den… då får du ju faktiskt säga endast ost och ketchup!… o vi som jobbar på mcdonalds är inte dumma! Merparten av oss är under 18 och pluggar samtidigt! det är väl de unga som INTE jobbar som är dumma i sånt fall?

 17. Helena says:

  #16, Nina, du har fel… fråga din chef så får du se. QP naturell ska vara MED ost. McFest narutell är exakt samma som QP naturell fast utan ost. Så är du allergisk mot ost får du beställa mcfeast naturell. (Om du har en cheese naturell, inte tar du bort osten där då… det är samma sak…)

 18. Johan says:

  haha den sista va faktist kul:D

  ja håller me Helena där. QP-naturell ä me ost. annars ä de McFeast-naturell.
  ä helt säker på de. tar nästan jämnt QP-naturell på Donken. ni som jobbar där ä säkert också säkra på eran sak va som ä va lr?

 19. happymealungen says:

  det där verkar ju vara en hel vetenskap. ät nyttig mat istället

 20. Pontus says:

  #19 Rätt signatur att säga det? :D

 21. Happymealungen says:

  #20: happymeal är jättenyttigt, har alla delar ur kostcirkeln; Fett, socker och leksak.

 22. Heligt förbannad över idiotisk kommentar!! says:

  Helena att du ens påstår att dumma människor jobbar på MCD får dig bara att se dummare ut! Ta reda på fakta och inse att människor är människor som faktiskt kan tolka saker och ting fel. Det är ju inte bara din grill-QP som ska hållas reda på i köket. Så håll för f-n snattran om du inte har något vänligt ord över till omgivningen!

 23. Frida says:

  Helena: en QP endast ketchup är det bara ketchup på, inget annat. Många vet inte att en McFeast och en QP har samma bröd och kött (alla som går till McDonalds är bra mycket dummare än de som jobbar där). Så varför inte beställa endast ost och ketchup om det blivit fel så många gånger?

  Vem är det som är dum, egentligen?

 24. Helena says:

  #23 Frida, alltså vad trött jag blir på att skriva här.. och jag vet att jag inte måste, men det är en arbetsskada. QP endast ketchup ska det även vara ost på. QP är en stor cheeseburgare. Efter att ha arbetat som arbetsledare på donken i 5 år och gått diverse olika kurser så lovar jag dig att jag vet hur det ska vara. Tyvärr verkar inte alla, i både kassa och kök, bli utbildade ordentligt på hur det egentligen är… synd eftersom jag tycker det är rätt viktigt. Men fråga din chef, ring hk och fråga dom eller nåt…

  (och den helenan som skrev att folk på mcd är dumma är inte samma som jag, som skrivit det andra)

 25. Emma says:

  hahah, de är inte bara jag som säger chesus :D

 26. kukenolsson says:

  en gång när jag skulöle äta ¨på burger king frågade jag om jag kunde få en pirog men dom sa nej men jag gjick sen till mcdonalds men det gjick inte men jag gjick hem sen och sov men sen gjick jag tillbaks ocg krävde detta bestämmt men jag fick ingen men då sköt jag alla kag såg med en 378 winchester magnum och sen fick jag en chees utan ost hihi hoho roligt va ?……..????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *