En typisk fjortis?

Fjortisar är populära på Tjuvlyssnat. Ofta är de dumma. Ibland bara jobbiga.

Pendeltåg Märsta-Södertälje

Tjej ~14 (pratar i handsfree): Ja, men det var typ skitlänge sen vi pratade ju. Fast vet du, jag har typ inga pengar att typ ringa för längre. Du får typ ringa mig… Va?! Jo, men är du typ störd typ. Men kan du inte typ ringa upp mig typ. För vi borde typ prata mer ju…Kom igen, men kan du inte typ logga in på typ MSN så kan vi typ snacka mer….Men nu har jag verkligen typ inga pengar kvar på mobilen typ. Du måste typ ringa upp mig, eller typ logga in på MSN typ, så att vi typ kan snacka mer, jag typ tvingar dig. Annars kommer jag typ hem till dig och typ slår ner dig….Haha, aa typ!

Cred: Sofia A

66 thoughts on “En typisk fjortis?

 1. Emma says:

  Erik!!

  Så bra, keep up the good work! Älskar sån humor.

 2. Janne says:

  Det här är inte i närheten av vad jag hört två senaste gångerna jag åkt buss… En tjej som djupt nedsjunken i sätet svarar ”HALLÅA” (fonetisk fjortisdialekt) i mycket högt tonfall upprepade gånger varje gång hennes mobil ringer! Och resten av samtalet är en blandning av alla banalord ni kan komma på; ”typ”, ”ba”, ”liksom”, ”asså” osv…

 3. Joel says:

  #26: Hur fan orkade du göra det? Det enda jag har antecknat i hela mitt liv är hur många gånger Fredrik Ljungberg ramlade i fotbolls-VM för något år sen. Drygt tio gånger per match.

  Jag skulle möjligtvis kunna anteckna hur många gånger min mattelärare säger ”MinirÄÄknarÄÄ” per lektion. Hon måste veta om att hon uttalar det roligt eftersom hon säger det i varannan mening.

 4. Albert says:

  Allvarligt, denna tjuvlyssning har fått 300 röster och leder överlägset topplistan. Jag tycker den är värd en etta och kan inte rösta någonstans.

 5. Marri says:

  Haha, det där pratet har man ju hört under hela högstadiet… typ. Vi har förresten en vikarie som säger någons namn i varenda mening t.ex. ”Går det bra, Anna?”eller ”Behöver du hjälp, Erik?” På en timmes lektion hann han säga ungefär 65 namn, inte så dåligt va? xD

 6. Rich says:

  jag gråter :'(

  sluuuta misshandla svenska språket :(

 7. Albert says:

  Nu har tjuvlyssningen en röst, har en femma och ligger allra överst på Topplistan. ’Cause I’m a rättshaverister yeah…

 8. Ellinor says:

  #53: Det var ganska lätt. Lektionerna var hur softa som helst, jag hade ett färdigt rutsystem framför mej som jag bara kunde sätta streck i (som under en brännbollsmatch). Innan terminens sista lektion räknade jag ihop allt och räknade ut ett genomsnitt för varje uttryck.
  Det roligaste var ju att jag satt och antecknade andra saker alla lektioner, och han märkte ingenting.. :P
  Det var helt klart värt det!

 9. anna says:

  #26: Jag undrar vad det är med lärare och orala tics. Hade en psykologilärare i tvåan på gymnasiet som sa ”eller hur” och ”är ni med på det?” minst två gånger varje mening. Det var som ett skämt. Efter ett tag var vi några som började anteckna hur många gånger han kunde klämma ur sig det på en lektion, ca 60 min. Slutresultatet blev 85 st ”eller hur” och 73 st ”är ni med på det”. Inte illa.

 10. mohamed says:

  Men käft, du överdriver lite med ”typ” fyfan va irriterande.

 11. hafise says:

  asså fet kul va fan det är lite överdrivet men det är kul att vara fjortis har hatat men vill bli men kan inte typ eftersom är muslim :(:(:(

 12. hata allla här!!! says:

  alltså alla här som lägger en komentar kan ju fan bara gå och hänga sej alltså orka lägga ut en komentar på det här jävla ksiten altlså vad fan tänker ni med fan ta en finger och stopp upp i röven och gå till någon seriös hemsida den här sidan är ju fan bara skit gå och häng er!!

 13. Karin says:

  Assoew inte för jag typ är en typ fjortis men assoew jag typ har en typ kompis som typ vill bli typ en FjOrTiS och liksom jag vill också bli typ det men vi vet bara typ inte hur man typ ska göra för att bli FjOrTiS å vi vill typ verkligen typ bli det!!

 14. Felicia says:

  Jag vill typ också bli fjortis !!:-*

 15. alice says:

  seriöst! fjortisar är töntar & helt fuckade(bokstavligt talat), det kan man fan inte vilja bli?!!
  fjortisslakt~emomakt

 16. kakan says:

  Asso abow! Hur kan man typ snacka sådär? :0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *