Family Guy vs. Simpsons

Redaktionen hade ju en liten dejt i helgen, och bland alla viktiga saker vi diskuterade var jämförelsen mellan de två tecknade serierna, kanske den viktigaste. Jag älskar Family Guy och kan inte kolla på Simpsons längre, för att det är för mesigt och snäll, om än lite smartare. Därför tänkte jag avgöra slaget med en fight mellan de två.

Peter vs. Homer: Båda är feta och dumma. Peter är överdrivet dum, som när han försöker att ge bröst till sin bebis, och Homer är en nukleär fara har fått en hel värld att skrika ”Do’h”. 1-1
Lois vs. Marge: Lois står ut med i princip allt som Peter gör, samtidigt som är hon för snygg för honom. Marge har coolt blått hår och är lite djupare. 1-2
Chris vs. Bart: Chris har en elak apa i sin garderob. Bart är världens busigaste pojke. 1-3
Meg vs. Lisa: Meg är ful och försöker ligga med familjens hund. Lisa är lillgammal och en sympatisk konstnärssjäl. 1-4
Stewie vs. Maggie: Maggie råkade av misstag skjuta Mr Burns. Stewie försöker jämt döda sin mamma, och ta över världen. Fullständig knockout. 2-4
Brian vs. Santa’s little helper: Brian är alkoholist, dejtar en snygg brud och är smygkåt på Lois. Santas little helper satte på en racinghund. 3-4
Quagmire vs. Flanders: Den första är en överkåt pilot som har sex med dockor, giraffer, you name it. Den senare är überkristen, dumsnäll och genomgod. 4-4

Det är alltså oavgjort. Jag vill ändå hävda att Family guys pundarhumor är mer underhållande än Simpsons moralkakor. Vad tycker ni?

79 thoughts on “Family Guy vs. Simpsons

 1. juli says:

  Futurama is the best!

 2. Happymealungen says:

  Det här måste vara längsta kommentartråden för ett blogg-i-blogg inlägg, nu vet vi vad som berör människor.
  kommentarerna i skrivande stund säger 16-14 till simpsons, demokrati at it’s finest.

 3. läna says:

  #50 4-4? nu får du nog kolla igen… 4-4 på sista ja, men inte totalt…
  får det till 13 för family guy och 22 för simpsons

 4. Armon (jurg-fan) says:

  Det folk inte fattat är att Damon uppdaterar ställningen efter varje duell, ni ska inte lägga ihop alla siffrorna. Angående själva ämnet är jag på Family Guy-sidan. Simpsons är roligt också, och Family Guy kan vara drygt ibland, men oftast har Family Guy riktigt skön humor.

 5. Antianonym says:

  SÅ HÄR ÄR DET: Simpsons tyckte man va kul upp till man va 14(?) år.. sen mognar man förstår ni och uppskattar mer skämten i Family Guy så att säga.. Själv förstår jag om ni som säger att Simpsons är så bra tycker det för ni inte förstår eller lärt er tycka om skämten i Family Guy än. Family Guy är en mycket råare och bättre serie än simpsons.

 6. Elin says:

  Family guy är helt klart bäst! Simpsons är lite lätt blasé tycker jag. Men Futurama klår nog ändå allt!! ^^

  Cheers!

 7. tilda says:

  Family Guy är kasst! SIMPSONS ÄGER!

 8. pissenisse says:

  Damon, försöker du bli rumsren (istället för klockren höhö)?

  Hur kan följande ge poäng till Simpson:
  ”Meg vs. Lisa: Meg är ful och försöker ligga med familjens hund. Lisa är lillgammal och en sympatisk konstnärssjäl”?

  Tidelag har ju alltid tidigare slagit mer än konst på Bakom rubrikerna. Eller är det konst om tidelag som står högst i kurs?

 9. Qwerty says:

  #46s film visar ju helt klart att Family guy gör skämten mycket roligare än simpsons.

  Simpsons är för vänster pack
  Family guy för folk som har humor

 10. Linus says:

  Satte inte Brian på en racing hund också…?

  //L

 11. elli says:

  Qwerty: Eh.. Klippet visar väl snarare att family guy har snott skämt rakt av från simpsons?

 12. Nikki says:

  Family Guy har iaf ”balls” jämfört med Simpsons.

  Båda serierna är kul, men Family Guy äger lätt Simpsons mest för att FG vågar göra precis vad som helst. Skämta om allt och alla i dom mest grövsta formerna typ.

  Medans Simpsons är mycket snällare och riktat till lite yngre personer.

 13. Nikki says:

  elli skriver:

  Qwerty: Eh.. Klippet visar väl snarare att family guy har snott skämt rakt av från simpsons?

  Den senaste Simpson säsongen har ett flertal ”cutaway gags” som är Family Guys signum.
  Så båda serierna snor från varandra.

  Dessutom är ju Homers ”Spider Pig” helt klart en Peter Griffin grej.

 14. Linus says:

  Qwerty: Family Guy är väl ändå tusen resor mer radikalt än The Simpsons…

 15. Johan says:

  South park ä bäst:D

 16. ceasar says:

  Sóuth park är bäst! http://www.allsp.com där finns alla deras avsnitt! kolla säsong 8, avsnitt 6, bösta nånsoin

 17. Mahsen says:

  Det enda Family Guy vinner på, är Stewie, och det enda The Simpsons förlorar på är sina moralkakor.
  I Family Guy sitter man bara och blir frustrerad över hur dåligt utformade vissa karaktärer är, och hur jobbiga de är, med idiotiska skämt och hysteriskt långa tystnadspauser som skämt hela tiden. I simpsons är man underhållen hela tiden – och alla karaktärer är klockrena. Fast smaken är väl som baken, antar jag.

 18. erika says:

  Simpsons är kul, men efter att ha sett Family Guy så upplevs det som rätt mesigt. Family Guy vinner!!

 19. Maryam says:

  Din analys är skev! Stewie vinner över Maggie, han vinner över alla, och Brian vinner LÄTT över Santas little helper. Hallå!!1234!??

 20. lol says:

  BOOOOOOOOOOOOORING! >_>> SÅ DÖÖÖH, (:

  SIMPSONS KAN MAN BARA NT IGNORERA,
  Homer vs Peter HOMER VINNER
  Marge vs Louis MARGE VINNER
  Maggie vs Stewie MAGGIE VINNER
  Lisa vs Meg LISA VINNER
  Bart vs Chris BART VINNER
  Santas little helper vs Brian SLH VINNER!

  så in your äzzzz, :D

 21. Sandra says:

  Det som gör Family Guy roligt är ju mest lagt på Stewie, Han vill döda sin mamma och ta över världen. Men är inte de lite överdrivet? Maggie råkade skjuta Mr Burns och är en Mammagris, det är ju gulligt men inte tillräckligt kul. Där faller nog min röst på Stewie.
  Peter är den som förstör Family Guy tycker jag, han är alldeles för överdriven och äcklig, men han kan vara kul ibland. Homer är också skitdum, men det är ju för att han har en krita i hjärnan. Han är liksom dum på ett kul sätt, Han stryper sin son och skriker jämt do´h. Så där är helt klart homer roligare! F1-S1
  Lois är lite coolare och snyggare än Marge, men när peter gör nåt riktigt överdrivet, dumt och korkat så blir hon nästan aldrig de minsta arg.. Marge Har ju sin coola röst och höga, blåa hår det går väl inte att slå? F1-S2
  Chris gillar jag inte alls, han är tjock och ful och har en elak apa i sin garderob. Desseutom så är det en gammal gubbe som typ älskar honom. Bart är en härlig typ, den busigaste av dom busiga. Han är den coolaste grabben i skolan, åker runt och stilar på skatebord och går sin far på nerverna. Bart är helt klart mycker skönare och roligare! F1-S3
  Meg är en ful tonåring och försöker ligga med deras hund, det tycker dom flesta är kul verkar det som men jag tycker bara att det är helt galet och äckligt. I skolan har hon inga vänner. Men Meg är väldigt rolig också.
  Lisa är lärarnas favoritbarn i skolan och där har inte hon heller vänner, när hon blir stor vill hon bli president. Desseutom så älskar hon djur och kramar träd. Men hon är också kul. Så där vet jag inte så ingen av dom får poäng av mig.
  Brian är en talande hund som Peter hittade ute på gatan och tog hand om honom. Brian är ganska ofta på barer och blir full, har en snygg tjej och smyggillar Lois.
  Santas little helper är en tävlingshund, Bart älskar den här lilla krabaten men ändå så gav han bort den för en lydig Lassie. Ja det är allt Jag har att säga om Santas little helper. Så där faller min röst på Brian F2-S3
  Quagmire är en kåt och sexgalen man som försöker ligga med allt han ser, bland annat Lois.
  Ned Flanders är troende, dricker och svär aldrig. Han går Homer på nerverna med sitt hidedidudeli eller nåt sånt :p Han har två barn som Bart bossar med.
  Där är absolut Ned en roligare och bättre karaktär.
  F2-S4
  Så där vinner simpsons enligt mig. Desseutom så har simpsons mycket fler karaktärer som har sin egna personlighet, te.x. Rektorn skinner som är 40-50 år och fortfarande bor med sin mamma och gör allt hon säger, Mr Burns som är Homers chef på stjärnkraftverket. En självisk jävel som jämt säger ”excelent”, Moe som äger en bar ”Moe´s” Som smygälskar Marge, Homer går till Moe´s typ varje dag, där hänger också två av homers arbetskamrater Carl och Lenny, Och en rapig ¨fet kille (Barney), Crusty The Clown som är en Clown som alla barnen älskar. Men egentligen är han en läskig typ som förhandlar med Fat Tony (Bossen för Maffian), röker och dricker. Och det finn många många fler och alla har sin egen personlighet och röst och någonting som dom ofta säger som till exempel Do´h.
  Desseutom har Family guys snott skitmycket från Simpsons så enligt mig klassar Simpsons ut Family Guy totalt. Men Jag säger inte att Family guy är tråkigt, det är också kul.

  Så där är min åsikt. :)

 22. Sandra says:

  oj blev lite långt

 23. Dana says:

  amen va fan!
  Simpsons skulle lugnt vinna!
  Family guy är ju wannabe simpsons!

  SIMPSONS ÄGER!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 24. alexander says:

  älskar simpsons så här är dett enligt mig
  homer vs peter homer
  marge vs loise marge
  bart vs crhis bart
  lisa vs meg lisa
  brain vs satans little helper brain
  maggie vs stewie maggie hatr stevie
  clevland vs barney barney

 25. alexander says:

  simpsons är roligare

 26. Karro ^w^ says:

  Jag har alltid älskat Simpsons, och de var också showen som från början ”ledde mig till Family guy,” men efter ett par hundra avsnitt är man lite mätt på humorn. Family guy däremot känns mer nyskapande, om inte lite alltför fräck då och då. När det gäller sång, och de musikaliska numren, går Family guy om med hästlängder. Till skillnad från skådespelarna i The simpsons kan karaktärerna i FG sjunga, utan att det svider son fan i öronen. Kort och gott, jag föredrar Family guy, men kommer alltid att tycka om The simpsons. <3

 27. sandra says:

  Asså skojar ni med mig elr, Family guy?
  Den suger ju, Simpsons e bäst som fan :D

 28. I CAN HAZ COOKIE? says:

  Family guy överdriver allting extremt mycket t.e.x som när man får lyssna på conway twitty i 3 minuter. Jag föredrar simpsons den har en annan sorts humor än family guy som inte överdriver allt eller har ett skämt var 10 sekund. simpsons är liksom helt enkelt en mer komplett tv serie som in bara har humor men kan ändå få en att fortsätta kolla utan att behöva pressa in ett skämt var 5e sekund.
  Och alla som säger att simpsons är för barn och family guy är för vuxna kan gå slå sig själv i huvudet. Simpsons kankse inte är så vulgär som family guy men family guy har rätt så omogna skämt till exempel om handikapade eller pensionärer. men innan nån säger nånting så vill jag bara säga att jag inte säger att simpsons är automatiskt bättre bara att jag föredrar den mer. sen kan ni ha er egen åsikt men ni behöver in säga simpsons suger för det.
  båda är bra men väldigt annorlunda i sin humor.

 29. I CAN HAZ COOKIE? says:

  Och jag hadde inte utesluttat maggie från att vinna mot stewie.

  Enna sekunden är hon en helt vanlig bebis andra sekuden skydar hon homer from mafian eller skjuter mr.burns.

  Hon är smartare än man tror…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *