FLASH: Det råder nyhetstorka!

Idag har vi glädjen att kunna lämna över ordet till en gästkrönikör som delar vår fascination för roligheter och konstigheter. Den ena halvan av författarduon bakom böckerna om Bert och Sune, och dessutom en av medlemmarna i Hemliga Byrån: Sören Olsson!

FLASH: Det råder nyhetstorka!

nyhetstorka12

Det råder nyhetstorka i vårt land. Det verkar nästan vara så att hela landet har tagit ledigt från all aktivitet. Ingenting alls händer. Alla verkar vara lediga och inget av större värde finns att rapportera. Tidningsredaktionerna sliter sitt hår och försöker med alla tänkbara sätt att skapa rubriker av i stort sett ingenting. Den ena artikeln är dummare än den andra. Vi får veta att prins William har bytt den första blöjan på sin bebis. Det är värt att veta, tydligen.

nyhetstorka4

Och vi får även veta att prinsessan Madeleine viskade till Chris under direktsändningen av Viktoriadagen. Aldrig har så lite varit så viktigt att rapportera. Läser man lite mer i tidningarna så får man veta häpnadsväckande saker. Bland annat så får vi veta att någon har stulit en madrass och att någon annan har snott en kaka. När man ser alla dessa notiser, så känns det som om de lika gärna kunde ge ut en tidning med blanka papper. På framsidan kunde det bara stå: ”I dag hände ingenting”. Jag skulle gärna köpa en sådan tidning!

nyhetstorka2

Men faktum är att det här med nyhetstorka inte är något nytt fenomen. Det har alltid inträffat perioder av nyhetstorka i världen. Tidningarna behöver ju ändå fylla ut sina sidor med någonting, så de letar upp vad som än händer i världen och rapporterar om det som om det vore något viktigt och värdefullt för oss läsare.
Vet ni vad som hände den 11 april 1954? Då hände absolut ingenting!

nyhetstorka7

Några historieforskare i Cambridge har kommit fram till att världshistoriens tråkigaste dag inträffade den 11 april 1954. Det hände absolut ingenting den dagen. Där kan vi snacka om nyhetstorka! Det enda som var noterbart just den dagen var att det var ett parlamentsval i Belgien. Utöver det så hände ingenting.

nyhetstorka0

Det är ju intressant.

Först så tänker jag att dessa historieforskare i Cambridge måste haft ganska tråkigt när de fick idéen om att ta reda på vilken som har varit den tråkigaste dagen i historien. Vad är det sätter igång viljan att forska i något sådant?

Och så tänker jag på de personer runt om i världen som är födda just den 11 april 1954. Nästa år fyller de 60 år och de har varit med om någonting historiskt. De är födda på den dag som av forskare anses vara världshistoriens tråkigaste dag. Efter det måste ju allt bara bli bättre.

nyhetstorka11

Vi får inte glömma bort att nyhetstorkan är ett tecken på att allt är ganska lugnt nu i vårt samhälle. Då kan vi passa på att njuta en stund av sommaren, innan det mesta regnar bort som landspessimisten Ledin brukar skalda om.

Ha en skön sommar alla människor!

/Sören

5 thoughts on “FLASH: Det råder nyhetstorka!

 1. Vicky says:

  Det här var typ det bästa jag läst

 2. PP says:

  ”Gästkrönikör skriver inlägg på Tjuvlyssnat.
  En gästkrönikör har skrivit ett inlägg som publicerats på Tjuvlyssnat.se. Krönikören som heter Sören Olsson lustiggör sig över menlösa nyheter. Inlägget har kommenterats av Vicky och paq och enligt Vicky är inlägget det bästa hon läst.”

 3. Emeric says:

  Det här händer Borås Tidning ganska ofta. Igår skrev de tex en halvsidesartikel om någon som hittat ett ägg utan gula.

 4. Ubbelubb says:

  I en av norrbottenstidningarna, för en massa år sedan (inte seden eller sedeln eller ngt annat), såg en jag notis om ett ”Misstänkt tillgrepp av cykel” då en person hade setts titta begärligt på en parkerad cykel, sent på kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *