Gästblogg: Jag väntar på bragdguldet

Hej alla vänner och fiender!

Först vill jag naturligtvis tacka för den stora äran att få delge mitt dravel här, nu har jag något att skriva på gravstenen.

Jag tänkte tala lite om sport, mer precist en sport jag uppfann alldeles själv i fyllan och villan. Det hela började en kväll i november då min lille pappa kommit hem från finlandsbåten och gett mig en tax-free flaska Jack Daniels (man blir aldrig för gammal för ’en kul grej’).

Lägligt nog så var jag samma kväll bjuden på en kompis födelsedagsfest, jag önskade djupt och innerligt att det hade funnits bål på tillställningen så att jag hade kunnat visa lite american high school-takter men festen blev en succé även utan sådana tilltag. När festen sedan var slut och jag vinglat hem så hade jag konsumerat tillräckliga mängder ädla drycker för att förtjäna ett finskt medborgarskap.

Dagen innan hade jag satt upp ett par affischer med en häftpistol som jag sedan lämnat framme, självfallet var jag tvungen att plocka upp den och avlossa några skott mot ett band imaginära busar, det var då jag fick min strålande idé. Jag visste att jag hade kvar en del överblivna kalasattiraljer i en låda så jag rafsade genast fram dessa och blåste upp en ansenlig mängd ballonger.
Vad som hände sen kan ni säkert räkna ut själva, jag kastade upp en ballong i luften, riktade häftpistolen med stadig hand mot min måltavla och pressade ned avtryckaren. Ibland behövdes det några träffar innan ballongjäveln sprack men det berodde nog på att min häftpistol inte är i bästa skick, ska snarast inhandla en rejäl doning.

Så om ni någon gång får några för många under västen och vill utmana era vänner i den ädla skyttekonsten vet ni precis vad ni ska göra. Det underlättar även om ni gillar att städa upp en miljon små häftstift när ni är bakfulla.

/Happymealungen

Red hälsar: Nästa till rakning är Jurg och därefter finaste Gloria!

26 thoughts on “Gästblogg: Jag väntar på bragdguldet

 1. Krigar says:

  Låter kul måste testas.

  Kom på en idé för att förenkla häftstifts problemet… En stor magnet fixar biffen.

  //Krigar

 2. Heidi says:

  Jag har för mig att det var på något liknande sätt piercingen uppfanns. Det lär ha varit fyra fulla grabbar som gick förbi ett bygge på väg hem från krogen och så hittade någon av dem en bultpistol…

 3. Tomb says:

  Haha.. Spännande.

 4. Happymealungen says:

  #1 Krigar: Du är ett geni, att jag inte tänkte på det.

 5. Oggstar says:

  Heidi: Jag hoppas att du skämtar :D
  om inte kolla wikipedia eller nått ;)

 6. Drina says:

  Häftpistoler och fylla är sällan en bra idé..

  För ett par år sen kom jag hem från krogen och fick den briljanta idén att lämna små hälsningar till mina grannar. Jag ska inte tråka ut er med hela långa historien bakom men morgonen efter så satt det en lapp fasthäftad på varje ytterdörr med ordet ”rumpa” skrivet på.

  Gissa om en häftpistol låter mycket i ett trapphus klockan fyra på morgonen..

  Som tur är tycker (nästan alla) mina grannar om mig fortfarande.

 7. Emmaah says:

  Happymealungen är bääst :D

 8. BettyB says:

  Oggstar: Tråkmåns

 9. Matilda says:

  varför vet inte jag vem som är happymealungen? :S

 10. Bigmacfettot says:

  Älskar dig happymealungen. marry me?

 11. Jocke says:

  Gift dig med happymealungen. Ska det vara så här kan ni väl lägga ner bloggen?

 12. PiVo says:

  Jaaa Gloria!!! =D

 13. Mitra says:

  hur gammal är happymealungen?

 14. vitlöken kurra says:

  vem är gloria?

 15. jurg says:

  bra där hmu! nu har ribban satt sin sista potatis eller vad det heter. Nu blir jag nervös. Men har redan skickat in skräpet så det är bara att vänta

 16. Happymealungen says:

  Matilda: För du antagligen har bättre saker för dig än att slänga bort ditt liv på tjuvlyssnat.
  Bigmacfettot: så gärna så.
  Jocke: Bitter eller? Om du frågar Damon snällt får du säkert också skriva nåt,
  Mitra: Happymealungen är en femåring fångad i en 21-årings kropp.
  vitlöken kurra: Hon grundade tjuvlyssnat tillsammans med Damon och är en fin människa. Lite av Tjuvlyssnats skyddshelgon för oss long-timers (eller nja, nästan).

 17. Marie (inte den marie) says:

  jag är rädd för häftpistoler

 18. Kattis says:

  HMU – jag kan berätta av egen erfarenhet att fylla + stiletter + is inte heller är en bra kombination. mina knän är fortfarande blåslagna. dessutom gick jag runt hela dagen därpå och kunde inte fatta varför mitt knä gjorde så in i helvetes ont! (mitt minne var inte på topp).

  jag kan berätta om många fler dåliga kombinationer, tex dax-vax + hårspray + hultsfred. eller öl + månsken + hästar..

 19. JOGR says:

  Härligt inlägg hmu!

 20. PiaS says:

  Hmu: För att vara en femåring fångad i en äldre kropp uttrycker du dig väldigt väl! :) Tror du måste visa upp denna ädla sport lite här och var i offentlighetens alla forum för att få bragdguldet, men jag önskar dig all lycka till på vägen dit! Hoppas du inte går vilse, ta med dig karta och kompass för säkerhets skull, och scouthandboken.

 21. britta says:

  haha happpymealungen! jag fattar inte att du vågar. du måste ha haft en himla prestationsångest innan du skulle skriva det här? liksom hey, leva upp till damon och resten? men jag beundrar dig. fast mest för dina svar på tal.
  väntar även jag på gloria btw. minns när jag läste och damon och henne i kupé första gången. vilken tid!

 22. britta says:

  mäta sig med, inte leva upp till

  menade jag

 23. Miste says:

  men seriöst talat, gör happymealungen till en permanent bloggare!

 24. Full says:

  Haha Vilken gullig historia. Men jag tycker att du borde spexa till det lite mer. När ska du skaffa det där bollhavet vi snackade om då?

 25. Heidi says:

  Oggstar: Jag skämtar aldrig. Jag är helt humorbefriad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *