God jul. Typ.

Efter att ha bott i Malmö i några månader kände jag att det var dags att börja utforska dess omnejd och kringliggande orter. För någon vecka sedan tog jag alltså bilen och gav mig ut utanför stadsgränsen. Jag hamnade i Svedala. Svedala är en tätort, 18 kilometer sydost om Malmö, med drygt 9 500 invånare (källa: Wikipedia). Efter ett besök på Swedala Outlet (som för övrigt är väl värt ett besök) valde jag och min partner-in-crime att utforska den så kallade stadskärnan. Vi åt varsin kebabtallrik på det lokala haket och sen tog vi en promenad genom centrum (vars storlek dock inte krävde någon större ansträngning från vår sida). Allt var frid och fröjd. Men så plötsligt uppenbarade sig denna… denna skapelse framför oss. Den hängde där utanför blomsterhandeln bland alla de andra, mer familjevänliga, julkransarna. För just den här kransen spred, i alla fall enligt mig, bra mycket mer än bara julglädje. Jag vet inte om det blir fler turer till Svedala för min del. I alla fall inte om detta är vad som definierar en trevlig julhelg där.

0 thoughts on “God jul. Typ.

 1. Lilla jag says:

  Jag tror inte det är en julkrans utan en gravprydnad till allhelgonahelgen. …Vilket gör den…eh…spännande?…formen ännu mer anmärkningsvärd…

 2. Johan says:

  Va ä de me kransen då:S

  ser inte så kan nån förklara de

 3. Snape´s on a plane! says:

  Du skrev vad vi alla tänker.

 4. Maja aka Syfilis says:

  Svedala bör inte föräras fler besök…
  hm..på den grav kransen alltså..

 5. Jennie says:

  #1: Haha. Ja, det gör faktiskt det hela lite värre…

 6. Happymealungen says:

  Även döda behöver lite snusk ibland

 7. Kicki says:

  Ah, herregud. Den här platsar egentligen på tjuvtittat, men den var väldigt rolig. Och väldigt läskig om den bara skulle vara gravkrans…
  #2 Johan: Eh, titta närmre på grankotten i mitten.. Den har intressanta grannar.

 8. Här sitter jag på jobbet och says:

  #2 Kicki: Jag tycker nog att det finns fler fallosreferenser på det här exemplaret än bara kottarna i mitten…

 9. Snape´s on a plane! says:

  Antagligen så har ni alla kollat i mitten, på kottarna medan jag däremot, bara tänkte på formen av hela grejen. Gör detta min hjärna är snuskigare än era?

 10. Ellie says:

  Aha, kotten i mitten..
  Tittade faktiskt på hela formen och kom fram till samma sak :)

 11. iris says:

  som helhet ser det ju bara ut som ett hjärta. vid en närmare titt och läsning av kommentarerna såg jag kotten, silken miss de gjort.

 12. Kristoffer Darj says:

  Det är som en fallos-i-fallos.
  Lite som en blogg-i-blogg men inte lika snuskigt förstås.

 13. Mumole says:

  Måste säga att jag finner det helt otroligt att någon har haft så lite kontakt med döden att hon tror att det som säljs såhär års är ”julkransar”. Har du aldrig besökt en begravningsplats på Alla helgons dag, Jennie? Grattis, antar jag.

  Djävulskt fult exemplar, för övrigt, med eller utan falloskottar.

 14. Kattis says:

  åh svedala, way to go!
  jag har kompisar som bor i svedala. jag borde nästan skälla lite på dem.
  (för övrigt kan du åka till rydsgård nån gång. de har jättegod pizza. och en tågstation.)

 15. julia says:

  man kan se det som ett hjärta också :D

 16. Andreas says:

  Jag är redan skadad av Tjuvtittat-syndromet. Jag har börjat tänka i rubriker när jag ser roliga bilder. Och jag försöker automatiskt dra paralleller till gamla tjuvlyssningar, för att få bilderna att ge svar på någon av de stora frågorna som gömmer sig i Tjuvlyssnats arkiv…

  Min rubrik för den här bilden vågar jag inte avslöja. Men den är rent morbid och innehåller givetvis snaskiga hintar om vad man kan göra med en kotte. Någon som har en bra rubrik för denna? Jennie? :)

 17. pissenisse says:

  Jennie, hälsa Grosshandlarn. Han har också flyttat till Malmö.

 18. svedalabo says:

  svedala är fint. nästa gång du besöker svedala borde du ta en promenad i aggarp, på sommaren helst. bara åkrar, visserligen. men ack så vackert =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *