How to Lose a Friend in 10 Seconds

Jag tänkte följa upp diskussionen som blossade upp då jag publicerade denna tjuvlyssning som handlade om den senaste (och sista) Harry Potter-boken.
Bidraget här nedan kan kanske förklara varför vissa reagerade så starkt på det publicerade materialet. För Harry Potter är ju inte bara är en bokserie, utan en livsstil.

OBS! Tjuvlyssningen innehåller INGA spoilers. Alla som ännu inte hunnit läsa ut sista boken (som jag till exempel) kan alltså läsa vidare.

Rådhuset, Norrköping

Två killar ~25 sitter vid spårvagnshållplatsen när en tjej i samma ålder går förbi.
Kille 1: Ojoj, vad hon blängde på dig! Känner du henne?
Kille 2 (undvikande): Nja, har pratat med henne nån gång bara.
Kille 1: Ingen bra konversation?
Kille 2: Jag förstår inte varför hon är arg egentligen. Hon satt och läste den nya Harry Potter-boken och jag ville få igång ett samtal du vet. Och Johan läste ju den och han berättade för mig hur den slutade, så jag berättade för henne.
Kille 1 blir tyst och reser sig sedan upp.
Kille 2: Men du, det är ju bara en bok!
Kille 1 går därifrån.

0 thoughts on “How to Lose a Friend in 10 Seconds

 1. Happymealungen says:

  Smooth operator

 2. Mårthen says:

  Men är det någon som på allvar har lyckats undgå att snappa upp slutet? Boken kan ju vara spännande ändå. Titanic är inte en sämre film bara för att man vet att båten kommer att sjunka. Dålig är den, men det beror på helt andra saker…

 3. peppers says:

  ouch! nackskott på direkten..

 4. Hiro says:

  känns faktiskt lite fejkad denna.

  killen går upp å går därifrån för nåt sånt? och är 25? om det stämmer så ….wow.

 5. pissenisse says:

  Men jag förstår varför folk blir arga. Jag förstod både på den här tjuvlyssningen och den förra exakt hur boken skulle sluta… Men vänta, det kanske beror på att jag redan har läst den?

 6. Happymealungen says:

  Men, stackars små moderatorer. Dom får säkert se massa potter-spoilers inskickade från illasinnade typer. Dom tar smällen åt er potter-läsare, säg tack motherfuckers!

 7. jurg says:

  alla vet att han valdemar flyttar och adressändrar. jättespännande slut på en bok tycker jag.

 8. fysikprov says:

  FY FAN FÖR FLÄSK

 9. ingentingen says:

  Det som glimmar är inte alltid guld

 10. Sofie says:

  BARA EN BOK!?

 11. sofia says:

  HAHAHA, han reser sig och går ifrån^^ klockrent, och den andra killen fattade ingenting ;)

 12. mimi says:

  det här kommer att verka så knäppt för nästa genereration…

 13. Nina says:

  Håller med #10: Bara en bok?! Skulle nån berätta slutet för mig skulle jag bli skitarg! Jag tänker minsann vänta och leva i ovisshet tills den kommer på svenska. Så det så.

 14. south says:

  hahaha fyfan va ja garva åt jurgs kommentar :D, så jävla skön :D

 15. Zachary says:

  #4: Det finns betydligt äldre folk än 25 som läser Harry Potter-böckerna, mina föräldrar (som snart är 40) läser böckerna och gillar de lika mkt som jag gör! Men tydligen så har du aldrig läst dem.

 16. Snape´s on a plane! says:

  Harry dör. Så nu vet ni det.

 17. Bluffmakare says:

  #14: Om du tänker vara envis nog att vänta tills att den utkommer på svenska, så får du nästan skylla dej själv… Jag har läst boken, vet hur den slutar o älskar att spoila småsaker för min kompis som också väntar på översättningen.
  Btw: Böcker är bäst på orginalspråket.

 18. Armon (jurg-fan) says:

  Tack jurg, nu gör du skäl för mitt nick. :)

 19. ..:-:.. says:

  #12 mimi; förhoppningsvis kommer nästa generation också få uppleva minst en bokhysteri under sin levnadstid.
  #17 Bluffmakare; Mjo, men om man inte förstår orginalspråket är svenska helt överlägset.

 20. jurg says:

  armon: my pleasure. en sak undrar jag lite över dock i den här bloggen. Bakom rubrikerna liksom. Jag har kollat och kollat bakom varenda rubrik, men inte hittat något. jag har till och med försökt med tippex direkt på skärmen, men det var tydligen ingen bra idé. Nån som vill förklara?

 21. Mattias II says:

  jurg: Du måste ju titta från baksidan av skärmen, förstås.

 22. Mart says:

  #12: Det kommer att verka knäppt redan om ett par år.

 23. Pwnd! says:

  10. Sofie: Ja, det är bara en bok (ännu), vad skulle det annars vara? En korvkiosk? En papperskorg? Nej, det är en bok, och kanske en film lite längre fram. Inget annat.

  Och ja, jag tycker det är helt rätt åt dessa verklighetsfrämmande HarryPottertöntar att de får reda på slutet av boken. Det är ju fan jobbigt att läsa igenom hela skiten. (;

  (notera smileyn)

 24. Ell says:

  WE ARE THE POTTER GENERATION ^^

 25. Nosen says:

  HP-hysterin kommer väl inte att verka konstigare i framtiden än vad vi tycker att Härskarringen-hysterin var när Sagan om… böckerna gavs ut?

  Happymealungen: Du har absolut en poäng där. Stackars moderatorer!

 26. Nea says:

  Nej alltså, har man inte läst den inom två veckor att den kommit ut så kan man ju räkna kallt med att någon kommer försäga sig. De flesta Potterfans som jag känner läste boken när den kom ut. Jag förstår om man inte läst den ifall man varit i Uruguay när den kom ut eller så, men annars, ja, då får man nästan skylla sig själv.
  Det är ju iofs ingen ursäkt för att folk ska berätta slutet på ens favoritbok när man inte läst ut den bara för att vara taskig. Det är det piskstraff på.

 27. Mandel says:

  WE ARE THE POTTER GENERATION.
  Nejmen allvarligt,, jag skulle bli såå arg om en kompis berättade slutet för mig. Så därför håller jag tyst själv. Tur att jag är ett så insatt fan att jag stod kl 9 på morgonen utanför bokaffären och läste ut den dagen efter. :)

 28. hanna says:

  HAHA HEJA KILLE 1 som visar sitt missnöje så himla bra. harry potter är en inte bara en bok, det är 7 år av mitt liv.

 29. hanna says:

  17: att njuta av att förstöra för andra är inte hälsosamt. terapi kanske?
  23: det vi syftar på är att det är mer en bara en bok, det ha blivit ett fenomen och det finns en enorm grupp människor som har byggt upp en slags livstil runt dessa böcker där fanfiction, podcasts och konvent ingår. alltså är det inte bara en bok för oss, utan det har blivit en stor del av vårat liv.

 30. DempanLovegood says:

  hanna: word! Du har så rätt!
  För mig är Harry Potter mitt liv..Det känns som att jag har offrat mycket för den boken men fått mcyket mer tillbaka..om det int ehade varit för Harry Potter hade jag inte varit skolans nörd som de skriker Harry POtter eftr i korridorerna men jag är stolt över det..om det inte hade varit för Harry Potter hade jag aldrig träffat alla hel sköna männsikor och även 2 stycken som jag anser har blivit mina bästa kompisar…Det är bara en sak som Harry Potter har gett mig och alla de små ”negativa” sakerna r inget jämfört med alla positiva! WE ARE THE POTTERGENERATION!

 31. Alice says:

  Kille 1 är bäst.

 32. Magnus says:

  jag vet fortfarande inte hur den slutar.. och jag försöker inte ens undvika den. Gillar inte potterserien så för mig spelar det ingen roll…
  Men jag är nyfiken på eländet.. ska jag behöva läsa boken (kanske räcker med sista sidan) för att få redan på hur det slutar.. ;-)

 33. Alma says:

  Lätt, harry är en livsstil!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *