Julhälsning från Gloria

Hej alla kära tjuvlyssnare och läsare!

Hoppas ni alla haft det skönt under helgerna och ätit mycket julgröt! Här kommer en liten hälsning och en update från mig.
Det är härligt att se att Tjuvlyssnat frodas och växer sen jag lämnade sajten! Själv pluggar jag på (mild överdrift). Nu är det bara drygt ett år kvar till examen (peppar peppar). Det ska blir så skönt att bli klar! Jag kände mig nyligen tvungen att köpa min första riktiga kostym för intervjuer och för att det börjar dra ihop sig. Jag skulle nog helst jobba i mina converse och ett par slitna jeans så suckande letade jag mig igenom pressveck och kragar. Förvånande nog upptäckte jag att en kostym är, mja, empowering. Tog på mig denna figursydda sak och kände något i stil med: Al Gore och Rajendra Pachauri släng er i väggen! (återigen mild överdrift)

Men tillbaka till Tjuvlyssnat, jag diggar både tjuvtittat och blogg-i-bloggen. Som jag nämnde till Damon nyligen så har jag funderat (vilket jag då och då gör) och om jag någonsin startar en privat blogg ska den heta ”I-landsproblem” och diskutera livets fundamentala dilemman som t.ex. om man ska spara och köpa en dyrare foundation eller köra på den gamla vanliga och om det är sant att man svettas mera i skjortor än t-shirts. Sedan kom jag på att det är ju faktiskt bara sånt de allra flesta bloggar innehåller! So much for that.

Så vad gör jag annars förutom att läsa lagen och utarma min humor med juristskämt? Jag håller på att skriva färdigt min barnbok, ”Ji-jings magiska äventyr”. Den handlar om en gammal kinesisk gumma och hennes katt som stöter på en magisk jademur med ett ensamt pekfinger som sticker ut ur muren, mjölkvita orm/drak sjöar, vinddemoner samt annat smått och gott. Det började med att jag brukade hitta på dessa Ji-jing-berättelser för min kusin som godnattsagor och efter ett tag blev det tillräckligt för att fylla en bok. Jag började bli riktigt nöjd och fick bra feedback tills en kompis påpekade att min saga var bra förutom att jag borde ha en liten pojke som huvudkaraktär istället för en gammal gumma. Är det bara jag som inte drabbats av Harry Potter-hysteri? Det får väl bli min egen lilla protest mot åldersdiskrimineringen, att fortsätta skriva om min gamla gumma. Men men, har skjutit upp min egen deadline och just nu är det tänkt att det ska vara klart att skicka in till förlag efter nyår. Oavsett är skivandet en skön och distanserande omväxling när man fått för mycket av paragrafer och prejudikat och om den någonsin kommer ut hoppas jag ni gillar den!

Sammanfattningsvis har mitt år annars innehållit: Argentina, Posadas, Iguazu-fallen, spanska och mitt första år som äkta hustru. Vad har NI gjort under det gångna året om ni sammanfattar?
En STOR kram till er alla. Ha ett gott nytt år, slappna av under ledigheten och njut av nära och käras sällskap! Vi hörs kanske nästa julhelg! /Gloria

17 thoughts on “Julhälsning från Gloria

 1. JOGR says:

  Kul att få höra från en veteran!
  Någon har haft fullt upp Märker jag.. Ser fram i mot att få läsa din bok! Pöss

 2. PiVo says:

  Lycka till med boken och allt annat! =D

 3. Rufus Cade says:

  Helt rätt!! Ingen liten palting. En gumma är helt rätt. Det må vara både IPK och oHarryPotterskt, men det känns betydligt roligare än nån liten grabb…

  Mitt år? Åt helvete förstås…

 4. Happymealungen says:

  Du lever!
  Lycka till med boken men kom ihåg att många skräddare gör onämnbara saker på tyget till dyra kostymer.

 5. Hea says:

  Helt rätt med en gammal gumma, behåll henne så köper jag boken när den kommer. :o)

 6. Alexander says:

  Jag har försökt hela året att bli uppmärksammad av min kärlek. Kan snälla nån ge mig råd. Adda gärna larra_flarra@hotmail.com

 7. Alex says:

  ”[…]Tjuvlyssnat frodas och växer sen jag lämnade sajten!”.
  Dra absolut inga paraleller där hörru du!

  I övrigt så funderar jag på vilka skojiga droger du varit torsk på för att komm upp med idéerna för barnboken. Låter mer än lovligt skumt, vilket i regel innebär att jag uppskattar det. Så jag hoppas att den kommer publiceras så att jag kan köpa den (och ja, jag har legitim anledning i form av barn). :)

  Mitt år? Studerat Svenska.. inte min grej har jag kommit på. Mitt nästa år? Tja, socialkontoret kommer nog få göra en insats eftersom jag missade att fixa till mina HS-kurser idag (sista dag för sånt). Mår dåligt.

 8. Kattis says:

  säg till när boken är utgiven!

  mitt år: lanzarote och hästar, övergiven hund. östersund är skit, malmö förvånansvärt trevligt. zoobutik, för mycket danmark, ointressanta pojkspolingar.

 9. Sockret says:

  Välkommen tillbaka (även om det är för en väldigt kort stund)! Du har varit saknad.

 10. Frida says:

  Vaddå liten pojke? Det kan väl lika gärna vara en liten flicka?
  Men jag tycker inte du ska känna ngn press Gloria, te.x finns ju ”Sagan om den lilla farbrorn” av Barbro Lindgren oerhört söt och sorglig bok, och utan ett barn som huvudkaraktär. Det funkar ändå!!! Jag tror på dig!

 11. SolSara says:

  Måste köpa den boken! Har inga barn, det får bli en liten julklapp till mig själv om den kommer ut.

  Mitt år:
  Andra året på Dataspelsutveckling Design i Skövde med alla goa studenter, min pojkvän och alla kompisgäng, godkänt i allt(puh!). Läst en massa, spelat massa dataspel, sett filmer i mängder, förgraderat mig i Taido(som jag klarade! woohoo!)
  mm…

 12. kungsanmax says:

  Jag har gått från gymnasieelev till aktivt arbetande. dessutom har jag haft ett frivilligt sexfritt&relationsfritt år (ja, jag är rätt vänster)
  så så har mitt år varit.

  förresten, jag planerar oxå att ge ut en bok 2008 så vi lär bli kollegor på ett sätt

  Linda

 13. Johan says:

  wohow ja ä först att skriva på dehär inlägget 2008! =)

  Gloria, de va ett tag sen! du verkar ju ha de bra, fortsätt så! du…

  mitt år… tja, lite studier, London, dator, musik…

 14. Snape´s on a plane! says:

  Jag har delat själ med folk och upptäckt Musiken, sålt en tavla för 7000-: och blivit klassad som deprimerad.

 15. jurg says:

  jag har satt min sista potatis.

 16. jurg says:

  det blev alldeles för jobbigt att hålla på att odla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *