Less is not always more

De kan aldrig bli för stora. Inte heller för välutrustade eller ha för många finesser. Och de har, oftast i alla fall, något spännande att visa. TV-apparaterna alltså. För det är ju en av de marknader där mottot lyder ”ju större desto bättre”. Annars ska ju det mesta i teknikväg nu för tiden vara så litet att man får leta i evigheter för att överhuvudtaget hitta dem. Mobiltelefonerna till exempel, och så mp3-spelarna för att bara nämna två. Jag och sambon ”investerade” (ja, det låter ju så mycket mer rättfärdigt om man säger så) nämligen i en 40-tums LCD-TV nyligen. Kanske inte det allra största man kan ha men i alla fall det allra största man kan ha i en normalstor 2:a (eller ja, i alla fall det allra största en kille kan övertyga flickvännen att köpa). Vi har dock ett smärre problem med bilden vars rytm flippar ur när man spelar upp filmer (vilket trots allt inte är det mest avancerade man kan göra med en TV). Nåja, det är väl smällar man får ta helt enkelt… För den är ju faktiskt väldigt stor. Och det är ju trots allt storleken som räknas.

0 thoughts on “Less is not always more

 1. Andreas says:

  BRA Jennie! Den där TV kommer göra tjuvlyssingarna så mycket bättre. Vilken tur att du inte skrev detta i en personlig blog om vad du har gjort idag istället, för då hade vi ju inte fått uppleva allt det tjuvlyssnat relevanta.

 2. Suss says:

  Varför denna hysteri att ha Platt-TV???

 3. Anders says:

  Rytm? Blir ljud och bild osynkat? Det beror nog isåfall på att TV:n tar ett tag på sig att bearbeta bilden. Det brukar i de flesta recievers gå att ställa in en fördröjning på ljudet för att få ljud och bild att synca igen.

  Ledsen om jag skrev en seriös kommentar ;)

 4. Happymealungen says:

  HAHAHAHA! Jag har min gamla telefunken som inte ens har text-tv men den är bäst, det bara dom där platta åbäkena som strular.
  Dessutom är det där med bättre bild bara en skröna, alla som påstår att bilden blir ”sååå mycket bättre” säger bara så för att dom tror att alla andra ser skillnad, det är exakt som kejsarens nya kläder.
  Köp en riktig tv istället.
  puss

 5. Stump says:

  Jag vill ha tv apparater på samma sätt som jag vill ha tuttar, lagom stora och bulliga.

 6. Eedo says:

  hehe, det kallas läppsynk… :) Finns att ställa in i de flesta apparaturer. Allt från boxar till tv apparater. Annars tycker jag du ska prata med affären som du köpte den av :)

 7. paq says:

  Bara jag som upplever att generellt är bilden bättre och skarpare på en mindre (20-30 tums) CRT-tv än en modern LCD-tv på 30-40 tum idag?

 8. Jennie says:

  Problemet hade faktiskt inte med ljudet att göra alls utan enbart med bilden. Det är dock ordnat nu. Efter en vända i instruktionsboken och en hel del tålamod lyckades vi fixa det hela. Tack och lov.

 9. Qwerty says:

  Happymealungen:
  Kolla på en HD film så ska du få se på bättre bild, skillnaden är som natt och dag. Skulle aldrig kunna gå tillbaka till gammal ful tv med sketen upplösning på 768 x 576…

 10. jurg says:

  sambo? det verkar som om the jurg får ställa in planerna på att locka med jennie på en romantisk weekend i säffle. Det ska ju vara fint där om hösten har jag hört.

 11. Happymealungen says:

  Qwerty:
  Jag respekterar din åsikt men… du har blivit hjärntvättad av den mörka sidan.
  Dessutom är HD en hoj och inget bildformat.

 12. Alexander says:

  Tror #Stump sammanfattade allt jag hade att säga ganska väl, så egentligen kan jag ju vara tyst.. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *