Magdalena Ribbing försöker förstöra för Tjuvlyssnat

Istället för att plugga sitter jag och läser DN, där vetikettmästaren Ribbing hjälper någon förvirrad gubbe (antagligen) som störs av att folk pratar högt om sitt privatliv i telefonen, i kollektivtrafiken. Magdalena tipsar då om att man ska säga till personen i frågan eller börja kommentera samtalet.

Men hallå??

Ta fram popcorn, och lägg fötterna på sätet. Roligare gratisunderhållning får man leta efter. Vem killen framför låg med i helgen, eller hon bakom spydde på, är ju den bästa minidokusåpan IRL. Störst njutning får man om man memoriserar samtalet och skickar in hit, the more the merrier!

Det enda alternativ jag ser nu är att vi skickar Snygg-Petter för att förföra henne, så att hon uppmuntrar mer utelämande samtal i framtiden…

15 thoughts on “Magdalena Ribbing försöker förstöra för Tjuvlyssnat

 1. Rasmus H says:

  Det är väl förmodligen vetskapen om den här sidan som gör att man överhuvudtaget kan överleva i samma buss/tågvagn som en fjortis som mer än gärna delar med sig av helgens bravader genom högt mobiltalande.

 2. Jo. says:

  Take one for the team Petter!

 3. Marie (inte den marie) says:

  Det är ju så fruktansvärt fånigt att störa sig på folks mobilsamtal. Man klagar ju inte om två personer sitter och snackar…

 4. Happymealungen says:

  The rib-lady är nog en robot, skicka haxor-Andreas istället så han kan programera om henne.

 5. Bulle says:

  Äh, folk som gnäller över mobilprat är ju bara sura för att de inte kan tjuvlyssna på HELA samtalet. Nu blir jag faktiskt besviken på annars rätt så coola Ribbing.

  En gång upprörde jag en gubbe på t-banan med mitt mobilprat så till den grad att han sa (jättehögt, mycket högre än jag pratat) ”JAHA, DÅ GÅR VÄL JAG DÅ!” och bytte plats. Vet inte vad det var med honom, han kanske blev lite sotis för att jag inte pratade med honom istället?

 6. J says:

  Samtal är ju en sak, lite lagom roande för det mesta.

  Men alla dessa fjortisar som promt måste prova varenda mobilsignal eller hålla en liten minikonsert för hela bussen eftersom ”kolla, man kan ha musik på dem också!”. Fan vad man förvandlas till en liten agressiv Ribbingtant då. Fast man egentligen hatar moralkakor och medföljande tanter över allt annat.

 7. Diana says:

  Tycker att det är fantastiskt att folk ohämmat pratar i telefon. Mer sånt åt folket, och Petter till mig 8)

 8. hypokondrikern says:

  Ja, mobilpratandet är ju det som håller den annars så tråkiga bussturen igång. Att få lyssna på härliga, lösryckta dumheter.. :D

 9. Andreas says:

  Magdalena Ribbing är fantastisk emellanåt, otroligt skön läsning trots att ämnet egentligen handlar om sådant som borde vara självklarheter. Men svaret på just den där frågan hade inget med folkvett att göra.

  För det första skriver Magdalena att en person ska tala för hela omgivningen genom att säga ”Det vill vi inte” – trots att det kanske bara är personen själv som inte vill det. Om någon får för sig att tala för alla andra närvarande i en sådan situation, så rekommenderar jag att den (eller de) som misstycker påpekar detta genom att svara ”Jag skulle uppskatta om du talade för dig själv och inte för alla andra, eftersom det finns minst en person här som inte delar din uppfattning”.

  Sedan skriver Magdalena att man ska lägga sig i mobilsamtalet och börja kommentera det som sägs, och det ska man naturligtvis inte göra eftersom det är mer oförskämt än vad själva mobilblottandet är. Det kan dessutom vara mycket obehagligt för personen som pratar i telefonen.

  Folkvettsexperten Andreas vill härmed rekommendera alla att följa den första delen av Ribbings råd och säga ifrån vänligt. Men säg hellre ”Snälla, var inte så högljudd. Du riskerar att hamna på Tjuvlyssnat.se om du fortsätter.”. Om mobilblottandet ändå fortsätter så vet ni var de bästa delarna hör hemma. :)

 10. Klas-Kristian says:

  Andreas (#9): ”Sedan skriver Magdalena att man ska lägga sig i mobilsamtalet och börja kommentera det som sägs, och det ska man naturligtvis inte göra eftersom det är mer oförskämt än vad själva mobilblottandet är.”

  Jag å min sida hävdar att mobilblottare (dvs inte alla som pratar i mobil offentligt utan just ”blottarna”, de högljudda som verkar njuta av att hela tunnelbanevagnen hör deras samtal) inte förtjänar bättre.

 11. Andreas says:

  Klas-Kristian: Det gör de kanske inte. Men tror du att mobilblottare blir tystare av att någon kritiserar och provocerar dem genom att blanda sig in i deras samtal? Effekten brukar bli den motsatta, och frågan handlade ju inte om vad störande personer förtjänar utan hur man får tyst på dem. Jag påstår att vänlighet, uppmuntran och omvänd psykologi fungerar långt mycket bättre.

 12. Matilda says:

  Håller definitivt med om de där jävla mobillåtarna folk spelar. En tjej jag såg hade hörlurarna runt halsen men inte ikopplade i mobilen, och spelade musik. Orka. Vill inte höra deras jävla musik.

 13. tove says:

  Högt mobiltalande är min bibel.

 14. Klas-Kristian says:

  Andreas: Du har förmodligen rätt i att det inte hjälper, men det du skrev från början var att det var mer oförskämt att lägga sig i en mobilblottares samtal än att mobilblotta sig och därom håller jag icke med.

 15. Irriterad says:

  Det är jobbigt att höra folk som talar högt när man redan är trött på att höra folk prata.

  Det är fruktansvärt jobbigt att höra folk snacka om rena dumheterna och inse att jaha, där är ytterligare en jävla idiot.
  Jag mår dåligt av att höra sånt eftersom det gör mig desillusionerad om mänsklighetens möjlighet till fortlevande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *