This is fucking riksdagen – not elevrådet!

Som några av er kanske känner till har jag försökt att få ut cookies (inte chocolate-chip) från några riksdagsledamöter, för ett projekt som en bekant har startat. Först vägrade chefen på avdelningen att lämna ut filerna, med hänvisning till att cookies inte var offentliga handlingar. Sen när jag smackat upp två regeringsrättsdomar i hennes face, kom hon på att det riksdagsledamöter inte står under en myndighet, så jag kunde ändå inte få ut filerna.

Då kom det fram att vissa ledamöter sitter som ordförande i utskotten och att deras filer går att få ut, om de fanns på datorer i deras rum. Dagen efter, idag, hör hon av sig och säger att cookiesen sparas på personliga konton och att det inte går att särskilja dem.

Jag försöker argumentera att cookiesen ändå kanske finns på vissa datorer om de kollar. Då säger hon att cookiesen inte finns! Hon vet inte riktigt vad en cookie är för något, och menar att de inte sparas! Tålamodet börjar tryta hos mig. Jag ber att få tala med någon på IT-avdelningen, men hon vägrar och säger att beslutet redan är fattat. -Hur ska jag kunna överklaga beslutet om jag inte får prata med någon datakunnig? försöker jag. Hon säger att jag kan prata med förvaltningsjuristen, och jag förstår direkt att det här kommer bli en lååång process, jurister kan knappt skillnaden mellan data och datorer.

-Kan du mejla mig allt du har sagt på telefon, så att jag har det skriftligt? avslutar jag trött. Hon säger att jag kan få ett brev om beslutet. Men kan jag få ett kort mejl också? Hon är helt tyst. -Hur menar du? frågar hon. Du tar och svarar på mitt mejl som jag skickade dig. Du vet vad ett mejl är va? Hon skrattar. -Ja, det vet jag.

Även om hennes skratt mer är åt det blåsta slaget, känns det som ett hån. Jag planerar att bygga BOMBER och tillsammans med KINESISKA SPIONER attackera riksdagshuset. Det stället kan inte vara på riktigt ändå….

46 thoughts on “This is fucking riksdagen – not elevrådet!

 1. Damon says:

  Det förra inlägget är borta, jag vill inte att utomstående ska kunna se vad folk diskuterade om uppbyggnaden av Avlyssnat.se. Ge gärna lite feedback innan vi går live (troligen imorgon bitti)…

 2. jurg says:

  jag mailar dig om lite laghjälp senare idag

 3. Olof says:

  Det låter riktigt fult av henne. Om dem är oskyldiga har dem väl inget att frukta?

  Jäkligt bra design av sidan cred till Andreas. Jag vet inte om ett parlament defieneras som en myndighet, men det borde göra det.

 4. CliffBarnes says:

  Men… Det är nästan som att dom inte vill bli övervakade!
  *gasp*

  Jag hoppas att du inte ger upp Damon. Det vore en stor seger att lyckas få ut den här informationen. Med domarna i ryggen så borde det gå, bara man vet vilka den är applicerbar på och får prata med rätt person.

 5. CliffBarnes says:

  Förresten, vadå ”personliga konton”? Om dom sitter på en myndighetsdator och surfar på arbetstiden så jobbar dom.

  Ifall de skulle ha två inloggningar på samma dator, tex en för privat och en yrkesbruk, så går det fortfarande att få ut informationen.

 6. Birger says:

  Vilken otroligt töntig sak ägna sig åt. Klipp dig och skaffa ett jobb och låt politikerna jobba med sitt i fred.

 7. Olof says:

  Jag tänkte att man borde skapa FRÖ, Folkets Radio Övervakning. Men det är bara en idé.

 8. Libban says:

  Looks great! Go go Lillasyster! Får nästan lite LOTR känsla när ringens sällskap bildas ”you´ve got my bow, and my axe” etc. ^^ Damon du har mina ögon och öron, plus eventuella mobiltricks. :P Måste bara få full tillgång till min kropp igen först. :)

 9. jurg says:

  jag tänkte att olof 3 borde hålla sig till att använda ”dom” istället.

 10. Olof says:

  Du har nog rätt jurg, jag bör göra det.

 11. Marcus says:

  Det vore askul om du lyckades! Jag kommer helt klart stödja ditt förslag :)

 12. Adam I says:

  Alltså Damon är på högvarv nu….akta så du inte skär bara…

  Det är askul att läsa vad du gör för oss!

 13. ligist says:

  Haha.. Gillar verkligen Birger. Om han bara kunde skaffa sig ett vettigt arbete utöver frisör kunde hans inlägg nästan varit roligt :-) FRA stinker enligt alla.. hmmm.. Förutom frisörer dådå haha

 14. Zero says:

  Lite Eyes Only-stuk på det här. Ni som såg Dark Angel vet vad jag menar. Jag stödjer det här till 110%.

 15. Ergilwen says:

  Underbart Damon!

 16. TheWitchKing says:

  Libban: På tal om det..Drina och Diana, vad hände med ringen? Vem hade den?

 17. bimbo says:

  @ 16 TWK. Ja, det fick vi ju faktiskt aldrig reda på.

 18. Drina says:

  #16 TWK: Jurg tog ringen så vi fick aldrig leka klart.

 19. jurg says:

  19: drina. om ni verkligen vill leka kan vi väl köra klassikern 2 girls 1 jurg

 20. Drina says:

  #19 jurg: Kommer jurgen vara riktig eller av plast?

 21. bimbo says:

  euw. Kinky!

 22. Isflak says:

  Minsann, hela 19 inlägg innan 2 girls 2 cup kom upp. Vi bättrar oss!

 23. Isflak says:

  Annars så kan vi ju leka den gamla hederliga leken ”Var är integriteten?” istället…

 24. Diana says:

  Hellu, ringen är nedsmält. Diana vill inte leka 2 girl 1 jurg, Diana är ute skärgården (Diana hittade en laptop under en klippa) och återkommer på lördag. På söndag lovar jag att ta en tripp till riksdagen, om jag orkar. Tyvärr har min mobilkamera endast 0,2 megapixel. Den som lyckas lista ut vilken mobilmodell jag har får min båge.

 25. Libban says:

  Oh, då har vi nog samma usla gamla modell Diana, men jag säger inget för då är det ju fusk (dessutom kommer jag aldrig ihåg vad modellen heter ju ^^). För att bli en bättre spion ska jag dock skaffa ny alldeles strax. ;)

 26. Adam I says:

  SonyEricson T230!

  Now that’s a game worthy ”Vem kan raggningsrepliken”.

  Så Diana, vad för båge är det vi talar om, en sån där av ost, en sån där av pil, eller vad är der för båge?

  Isflak (#23), den leken är ju såååå ute. Fråga bara personalen på FRA och mupparna i den där byggnaden på Helgeandsholmen i Sthlm……va hettere…..va hettereeeeh…..dårhuset ja. Fråga dom hur ute den leken är.

 27. Drina says:

  #22 Isflak: Man skulle kunna säga att det är som en otroligt snuskig version av Godwins lag.. Eller kanske snarare en systerlag? Oundvikligt är det uppenbarligen iaf.

  Btw, jag är sjukt impad av de alster du visade upp. Bra jobbat!

 28. Isflak says:

  Ett alster är det bara än så länge. Men tack!

 29. Mås says:

  Jobba på vi måste visa hur obehagligt det är när någon rotar i det som är privat, även om vi inte har nåt att dölja.

 30. Satans Jävlar says:

  Cookies är arbetsdokument = inte offentlig handling.

  Snipp snapp slut, så kan du lägga ner.

 31. Damon says:

  Satans jävlar: WWWrong! http://www.journalisten.se/artikel/284/regeringsraetten-cookies-offentliga-handlingar
  Cookies ÄR offentliga handlingar. Dra tillbaks till helvetet nu ^_^

 32. Happymealungen says:

  Diana & Libban: Damon kan intyga att jag har sämst kamera i hela världen. Damon: Har du prövat att mejla tidningarna om att riksdagen vägrar lämna ut offentliga handlingar? Någon kanske nappar och skriver en liten artikel, kanske till och med en lite upprörd artikel.

 33. Adam I says:

  HMU, gav faktiskt ett riktigt bra förslag där. Fast Damon, säg det först till hon surmänniskan innan du ringer till pressen. Vrenskas hon då, jag då ska du ju bara köra på för fullt. PÅ DOM JÄVLARNA BARA!!!

 34. Diana says:

  Hej gott folk, jag är tillbaka, men var är NI? Drina???

 35. Isflak says:

  Jag hörde att det tisslades och tasslades om något 2 girls 1 jurg. Kanske är det dom håller på med.

 36. Drina says:

  #34 Diana: Drina (aka Rantamäki) har ett nytt bloggprojekt på gång tillsammans med en kompis, det håller mig upptagen. Den här helgen är jag till exempel tvåbarnsmorsa..

  http://klartduvagar.blogg.se

 37. Liffon says:

  Att döma av förra bloggposten (eller forumtråden som det verkar) behövs ett forum eller ännu hellre en IRC-kanal. Eller båda. Båda blir bra. (och så måste jag tillägga att FRA-förslaget är rätt befängt)

 38. Kicki says:

  Go Damon! Jag hejar på dig. Och hjälp, om vi ringer till våran regering och får så jäkla dålig responds, hur ska vi då kunna lita på att de ska kunna ta hand om våran stad? Eller hallå, hela vårat land! Helt sjukt.

 39. ankakanka says:

  Damon
  Du har på tok för mycket fritid. Du kanske skulle göra något åt det.

 40. Damon says:

  ankanka: Hålla koll på två sajter, jobba på ett mobilföretag, samtidigt som jag försöker ta lite universitetspoäng och banna trollkommentarer? Hmm, du kanske har rätt…

  Just det, forum!! Jag har glömt bort helt, måste prata med Andreas, brb!

 41. bimbo says:

  Jag som trodde det var tre sajter nu. I sinom tid får du din examen!

 42. Jacob D says:

  Svensk byråkrati for you ;)

 43. Adam I says:

  Diana, var är min båge!!!

 44. Melissa says:

  Oj oj oj… ibland så blir man ju bara så trött. Suck.

 45. bimbo says:

  Och ett halvår senare är det ingen som längre bryr sig om FRA?
  Nehej

 46. Emeric says:

  Ska jag lyckas bli sist här nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *