Verkligheten med eller utan filter

Idag är de flesta av oss konstant uppkopplade och ständigt tillgängliga via den uppsjö av sociala medier som finns blott ett knappklick bort. Vi kan dela, gilla, tagga, twittra (och självklart även sköta om djur och grödor på vår egna lilla digitala farm) direkt i mobilen – var vi än befinner oss.

HISTAGRAM-1

Allt vi gör idag registreras och lagras och dagens barn kommer att kunna gå tillbaka och se hela sin uppväxt prydligt arkiverad i föräldrarnas Facebook-, Twitter- och Instagramflöden. Lille Melkers första stapplande steg får digitala tummar upp och Tuvas 5-årskalas är tidsenligt dokumenterat med ett stämningsfullt Sierrafilter.

HISTAGRAM2

Allt som oftast handlar våra ständigt strömmande bildflöden om små, personliga händelser; finfrukost på balkongen, fötter på sandstrand och kattungar så söta att vi alla blir crazy cat ladies.

Men idag kan vi ju faktiskt följa såväl presidenter och utrikesministrar som popstjärnor på sociala medier och några av deras bilder och tweets kommer säkerligen leta sig in i historieböckerna på ett eller annat sätt.

HISTAGRAM3

Men om vi går till händelser som ägde rum innan det fanns möjlighet att hashtagga och like:a till höger och vänster. Hur skulle det ha delats då, vem hade kommenterat vad och vem hade följt vem? Skulle till exempel Shakespeare ha twittrat om han hade levt idag? Hade Claude Monet publicerat utan filter? Och vem av dåtidens stora tror du hade gett oss lektioner i hur man tar en perfekt selfie?

Och du… du glömmer väl inte att du kan följa oss på Instagram på @Tjuvlyssnat. Där hittar du troligtvis ett och annat citat som borde gå till historien. Självklart kör vi #nofilter, vi visar verkligheten precis så galen som den faktiskt är.

Cred: Bilder från Histagrams.com

3 thoughts on “Verkligheten med eller utan filter

 1. Ubbelubb says:

  Vad är det som händer med Tjuvlyssnat?
  Seriöst!

  1. Ziron says:

   Slutet är nära!

 2. Brandgul says:

  Välkommen till ännu en kompilationssida!
  Här publicerar vi ”lustiga bilder” med nya ”fräscha” undertexter för att dölja faktumet att bilderna är urgamla och mycket roligare på sidan de stals från.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *