Om Tjuvlyssnat

Tjuvlyssnat.se är en blogg om ord, meningar och kommunikation människor emellan. Här finns samtal, konversationer, uttalanden och yttranden som ibland är vansinnigt roliga, ibland förvirrande och ibland hemska. Men nästan alltid underhållande eller tänkvärda. Tjuvlyssnat grundades våren 2006 av Damon Rasti, inspirerad av en amerikansk motsvarighet kallad ”Overheard in New York”.

Tjuvlyssnat uppmärksammades tidigt i media och blev snabbt populär. Redan i slutet av 2006 var Tjuvlyssnat en av Sveriges mest välbesökta bloggar. Sedan starten har Tjuvlyssnat haft fler än 48 miljoner besök, av mer än sju miljoner unika besökare. Den fotobaserade systerbloggen Tjuvtittat.se, som sedan den 1:a april 2013 har byggts ihop med Tjuvlyssnat.se, har haft ytterligare 20 miljoner besök sedan dess start i oktober 2007.

Idag finns fler än 7.000 inlägg att läsa på Tjuvlyssnat.se, varav cirka en fjärdedel är bildinlägg. I början av 2013 lämnade Damon Tjuvlyssnat för att fortsätta vidare med nya projekt i sikte, och Tjuvlyssnat ägs och drivs idag av det Stockholmsbaserade bolaget Avcom AB som även äger och driver andreasviklund.com.

Annonsera på Tjuvlyssnat.se

Tjuvlyssnat har över 50.000 besök varje vecka, och har i snart åtta år varit en av Sveriges absolut största humorbloggar. Majoriteten av besökarna är i åldern 18-35, ungefär en tredjedel läser sajten med mobilen. På Bloglovin har sajten för närvarande (Juli 2013) 18.800 följare, och Tjuvlyssnats Facebook-sida har i dagsläget 10.200 följare. Läs mer om möjligheter att annonsera på Tjuvlyssnat.se

Redaktionen

Idag består Tjuvlyssnat-redaktionen av fem personer som sitter utspridda i olika delar av landet, från Jokkmokk i norr till Bromölla i söder (via Stockholm, Skövde och Göteborg). Så här presenterar de sig själva:

Jennie – Mitt namn är Jennie och jag har varit en del av Tjuvlyssnatredaktionen sedan februari 2007. Jobbet som redaktör ger mig inte bara daglig tillgång till all fantastisk vardagshumor utan jag får även utlopp för mitt eget osunda och obotliga ordvitsande. Efter sju år i Tjuvlyssnats tjänst känns det otroligt spännande att vi nu förstärker redaktionen samt uppdaterar sajten med alla de funktioner som ni så länge önskat. Allt för att kunna fortsätta tillgodose er med det där knäppa, sorgliga och underhållande som diskuteras ute i vårt avlånga land. Det där som både roar och oroar.

jurg – Staffan Melin heter jag men är nog mer känd på Tjuvlyssnat som jurg. Jag och Göran har tagit en längre paus från sidorna sen vi var aktiva runt 2007-2009. Vi har trampat runt världen och sett det mesta, från Södertälje till elefanter. Istället för Tjuvlyssnat blev det Twitter för min del, där ni hittar mig som @gummidjuret, om ni av någon outgrundlig anledning skulle vilja ha mer av mina oneliners. Nu tar jag ett steg in i redaktionen här på Tjuvlyssnat. Ett litet steg för en människa kanske, men ett jättekliv för till exempel en myra.

Andreas – Jag heter Andreas Viklund och bor i Jokkmokk. Webbproducent till yrket, med musikproduktion som stort intresse vid sidan om allt annat. Jag har varit inblandad i Tjuvlyssnat-världen sedan slutet av 2006 då jag fick hedersuppdraget att bygga om sajten och sedan bli dess webmaster. Jag var också den som tillsammans med Damon startade Tjuvtittat.se, som jag sedan var redaktör för i flera år. Nu är jag tillbaka igen, både som byggare av den nya Tjuvlyssnat-sajten och som redaktionsmedlem.

Albin – Albin Olsson heter jag och är en skådespelare från Sävedalen utanför Göteborg, men nuförtiden bosatt inne i Göteborg. Jag har kommenterat och skickat in bidrag till Tjuvlyssnat i många år, och har nu fått äran att ingå i redaktionen. När jag inte jobbar med Tjuvlyssnat redigerar jag på Wikipedia, skådespelar, äter chips och hjälper min fru Josie att slåss mot daleks. Min blygsamhet hindrar mig från att nämna mina skådespelarprestationer i TV-serien ”För alla åldrar” där jag bland annat spelade ”Lilltjejen” och diverse dialektala kunder.

Theres – Jag heter Theres, är en av de nya redaktionsmedlemmarna och minstingen i Tjuvlyssnatfamiljen. Journalistikfreak som älskar att skriva om allt, men rubriker ligger mig kanske varmast om hjärtat. Är känd bland mina vänner som tjejen som skapar rubriker.

Kontakta redaktionen

Har du frågor, funderingar, idéer eller något annat ärende som inte passar att skriva i kommentarsfältet? Då kan du skicka ett mail till redaktion@tjuvlyssnat.se eller använda nedanstående formulär. Vi läser allt och svarar så snabbt vi kan.