10% på varje plagg, hämta nio tröjor!

Topshop, Lund

Två tjejer ∼18 står i kön till provrummet.
Tjej 1: Du, är det 20% på vart plagg för sig eller är det när man lägger ihop dem?
Tjej 2: Hmm… jag vet inte… bra fråga. Vi frågar expediten.

66 thoughts on “10% på varje plagg, hämta nio tröjor!

 1. Buddha says:

  @Mesti: förändrar ju fortfarande inget

 2. Rickard says:

  33% är lika jävla dåliga på matematik som de i tjuvlyssningen.

  25% är lika dåliga på läsförståelse som de föregående 33 procenten är på matematik eftersom de verkar göra allt de kan för att tolka tjuvlyssningen till något helt annat.

  Den sista halvan verkar rätt vettig.

 3. Vilsen says:

  Haha Rickard. Funny stuff, idag är du min bästa kompis.

 4. Mesti says:

  Buddha, det gör det ju visst! Om man bara köper 2 så får man ju kanske ingen rabatt alls om man köper dem var för sig då. Sluta prata om saker som du inte fattar.

 5. pissenisse says:

  Överste von Gyllenstråhle förstår precis hur det däringa djäkla islänningarna lyckade lura halva Europa på penningarna då europerna inte verkar klara av procenträkning. Islänningar bör förvisso vet hut, men de har uppenbarligen lärt sig procenträkning. Kanske pga att de har varit tvugna att lära sig torsk och sill-kvoter hela livet.

 6. Wildheart says:

  #52 Rickard: Fast en halva kan inte vara 25%…

 7. blä says:

  Men tänk efter. Ett plagg kostar hundra kronor, säger vi. Sen är det tjugo procent, fem plagg blir alltså gratis! Tänk om man köper hela butiken då, då blir man ju miljonär! Fy fan vad jag är smart och alla andra är puckade, haha

 8. jenny says:

  det är ju en bra fråga. Antingen är det på en vara, eller på allt man köper!?

 9. Alicia says:

  Haha åh! Finast är att hälften av alla som kommenterat kunnat vara med i lyssningen.

 10. k says:

  rabatt på endast en vara : 20% av 100 kr, = 20 kr rabatt. Då får jag det 20 kr, billigare, och säg att jag vill köpa fyra tröjor till? då betalar jag alltså 4*100+80 kr = 480 kr.

  rabatt på allt 500*0,8=400, alltså 100 kr rabatt?

  nu låter det ju mer som att hon menar att det var 20% på varje plagg, då blir ju rabatten givetvis densamma, men hon kan ju ha menat såhär också (alltså ”20% på valfri vara”)

 11. Lasse says:

  Enkel liten lektion

  x – antal procent rabatt
  a,b,c,…,n – antal plagg

  x*a + x*b + x*c + … + x*n = x*(a+b+c+…+n)

  Detta visar simpelt att hur man än räknar sin rabatt så kommer slutresultatet bli exakt densamma. Förutsatt att varje rabatterad artikel har samma procentsats

 12. nej says:

  #56 25% är en halva av 50%

 13. Wildheart says:

  #62 nej: Visst, och 1+1=3 eller mer (iaf när det gäller fortplantning) …fast vid närmare eftertanke så menar nog Rickard dom som han inte räknade upp, men då blir den sista ”halvan” en ”tredjedel” på 42%…
  Varför inte ”övriga”.

 14. Josse says:

  Kommentarerna till den här tjuvlyssningen kan vara de mest fascinerande och underhållande, men på samma gång de sorgligaste i världshistorien.

  Procenträkning people! Herregud!

 15. kallebanan says:

  Jag är glad att folk är så puckade, här sitter jag med ett jobb med tre timmar fikapuaser och lunch med vetskapen om att INGEN kan ta mitt jobb. Till det roliga hör att lönen är 3 ggr högre. Om ni vill ta mitt jobb, skaffa dubbla examina så kan vi snacka om saken…

 16. dum teknolog says:

  Även om man egentligen kan lite matte, så orkar man ibland inte tänka ordentligt och då kan man råka tro att det är skillnad på att lägga samman talen och sen dra en andel från dem än att först dra en andel från och sen lägga samman. Men med en liten formel så insåg jag ju lätt hur det är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *