40 år senare gick Fuglesangs dröm äntligen i uppfyllelse

Gata i Brandbergen, Stockholm

En pappa ~45 står med sin son ~7 och pratar med sonens lärare. Läraren försöker förklara för pappan att sonen är lite speciell och att hon därför har fört anteckningar om honom i en liten bok.
Pappan (orolig): Speciell… vad menar du med speciell? Är det något fel på honom, kanske?
Läraren: Nejdå… låt mig visa dig. (Hon böjer sig fram till sonen) Vad vill du bli när du blir stor?
Sonen (tittar allvarligt tillbaka): Autopilot!
Pappan skrattar så att han knappt kan andas.
Läraren: Förstår du nu vad jag menar?

92 thoughts on “40 år senare gick Fuglesangs dröm äntligen i uppfyllelse

 1. Siri says:

  Klockren =)

 2. Jag xD says:

  Haha, jag går i skolan i brandbergen… ^^
  Eh, alltså inte lågstadieskola då så det är inte samma som den killen.

 3. Victor says:

  #41 De har ju boxar i ett stall :)

 4. http://hulla.blogg.se says:

  #41: Du förstod inte det roliga?

 5. Rymding says:

  Min brossa ville bli metronom. http://sv.wikipedia.org/wiki/Metronom för de som inte vetvad det är.

 6. BettyB says:

  #27 Språknazin: Tack! :)

  #41 what: Menar du allvar?

 7. NiWe says:

  suck.. På min tid kallades alltid kvinnliga lärarna för ”fröken” – ”lärarinna” var hur mossigt som helst redan då…

 8. Johan ~30 says:

  #41 what: Det var ju roligare än själva tjuvlyssningen, jag tror du inte fattade skämtet.

 9. Malin says:

  #41: Tänk nu efter en stund och återkom sedan…

  #56: Det där garvade jag mig hes åt, jag kan se din bror stå framför en övande kör och klicka taktfast med tungan, hahaha….

 10. Madde says:

  Vem kan ha lyssnat på den här? Låter typ som en rolig historia, och inte en tjuvlyssning.

 11. Tord says:

  Madde: ”Gata i Brandbergen”, förmodligen någon som befann sig i närheten på gatan.

 12. Weuw says:

  Till alla som undrar – och vissa som inte förstår – detta hände VERKLIGEN och jag stod vid sidan om pappan som är en av mina bästa vänner. Hans son har en märklig förmåga att säga saker som får en att stanna upp, och det var just det som samtalet rörde eftersom (som någon skrev här) allt som lärare noterar behöver alls inte vara negativt, utan även ett uppmärksammande av utveckling och kreativitet.

  Barn snappar upp saker på ett annat sätt än vi vuxna och är i mångt och mycket snabbare att leverera repliker.

 13. Alexander says:

  Efter kommentar #63 behöver jag egentligen inte skriva det här, men när jag jobbade inom skolan (vilket var ca 9 år sedan senast) så förde vi anteckningar som senare skulle användas som underlag i bokstavsbarnsutredningar. Alltså, vi punktmarkerade vissa individer som visade tendenser till att ha ett mildare funktionshinder som exempelvis DAMP eller ADHD.
  Att som förälder då agera som ”Jimpa” i inlägg #X antyder gör ju bara att man inser hur mycket dessa utredningar saknades i hans barndom.

 14. Lollo says:

  – UR KUL!

 15. saran says:

  Asså är det bara jag som är nyfiken på vad läraren mer skrivit i sin bok om den lille gossen? Säkert fler as-sköna skämt ju..

 16. Jimpa says:

  Men det var ett jävla gnäll. JAg tolkade det som att idioten till lärare skulle plocka några enkla humorpoäng med hela den här grejen, och skämtade därför med föräldern med speciell-kommentaren för att visa det roliga att ungen ville bli autopilot. Columbine!

 17. Råttan says:

  Är det bara jag som tänker på Ralph i Simpsons?

 18. stina says:

  hahah.. när min lillebror var liten ville han bli pilot, statsminister eller LATMASK… mmm ungefär samma sak

 19. Mandis says:

  Ankakanka: Jag har varit smartare än mina lärare många gånger. Det är egentligen inte så svårt. Många lärare kan dock inte hantera att barn är smartare än dem. ;)

  Det där med att hon för bok att pojken är konstig, är taskigt, men tyvärr inte något som jag, av erfarenhet, tror är direkt konstigt idag. Vad ingen tänker på är att lärare kan mobba elever lika bra som att elver kan mobba varandra…

 20. Sippan says:

  För övrigt så *måste* inte ”speciell” vara en eufemism för ”utvecklingsstörd”, det kan faktiskt hända att man menar ”speciell” också. Jag är speciell som fan och det har jag varit sen dagis och det har bara gjort mig och alla mina släktingar och vänner lyckliga jämt. När jag blir stor ska jag bli miljonär på mina speciella egenskaper.

 21. En lärare says:

  För övrigt är det så att alla lärare har en skyldighet att göra en individuell utvecklingsplan för varenda elev. Enda sättet att komma ihåg saker man tycker är viktigt om en elev är att skriva ner det. Den enda det kan tänkas vara taskigt för är läraren som måste göra så sjukt mycket mer än bara undervisa. Lärare vill nästan alltid bara gott för sina elever.

 22. Linda says:

  En av mina vänner ville som barn bli en dammsugare när hon blev stor. :D Hon var inte så stor då, kanske 3 år? När jag sedan berättade den söta historien för en annan vän sa denne att när han var liten så ville han bli en BUSS! *lol*

 23. Mina says:

  Frågan är: Vem är det som har tjuvlyssnat? Jag menar, visst, det kan ju ha varit någon som gick förbi medan samtalet pågick, men pappan och läraren pratar ju rätt länge med varandra? Alltså måste tjuvlyssnaren ha stått kvar väldigt länge och dessutom väldigt nära för att kunna höra.

 24. kristin says:

  vad var det som var roligt med det där?

 25. Julie says:

  när jag var liten ville jag bli arbetslös :)

 26. MoNk says:

  Men herregud! Ska det va så svårt att fatta det roliga? Läraren tyckte väl att grabben kläckte ur sej roliga, finurliga, tänkvärda saker ibland. Å hon antecknade dem helt enkelt i en bok. Inte för att vara elak eller så utan bara för att dom kanske var kul för att komma från en sjuåring. Min dotter brukade säga massa roliga saker när hon var sex år å hennes lärare brukade berätta det för mej utan att för den skull vara nedlåtande.
  Å ni som inte vet vad en autopilot är kanske skulle börja skolan igen?

 27. Dave says:

  haha, det är jävligt kul att studera till lärare när man märker att så fort ordet lärare nämns här på tjuvlyssnat så skriker folk att lärare är idioter. Detta oavsett vilken roll de haft i tjuvlyssningen. Jippi! Vad har hänt med attityden mot lärare?

 28. Daniel says:

  Bästa rubriken på länge!

 29. dex says:

  Hahaha! En sån bok har jag för mina egna ungar där jag skriver upp deras missuppfattningar och felsäg.

 30. Patrik says:

  den kä´nns lite kryddad?

 31. hannah53 says:

  En lärare på Lärarhögskolan i Linköping sa till en lärarstudent som klagade över att kunskapskraven för att bli godkänd som lärare var för höga, att han ansåg att det var en fördel att läraren var bäst i klassen.

  Kanske kraven har sänkt sedan dess? :)

 32. Pia says:

  Hehe, när mitt ex gick på dagis fick dom rita en bild av vad dom ville bli, han ritade en pensionär med rullator ;D
  Sen vill jag säga att det finns korkade lärare, men det finns också många som är helt fantastiska! Har haft en lärare som försökte förklara franska revolutionen genom att jämföra den med en skock får, jag förstod inte mycket av det kan jag lova. Sen lärare som man ogillade i skolan för att de hade många tuffa uppgifter åt oss elever men jag tackar dem idag för trots att det var en pina då har jag lärt mig grymt mycket!
  Jag skulle vilja säga att lärarna ska ha all heder, de får mycket gnäll men trots det så vill de utbilda vår framtida generation!

 33. Siri L says:

  Stjärnöga nr. 50: Okej, men då vill jag bli russinskrynklare!

 34. Alto says:

  Gwhahahaha.. :P ägd……

 35. Frida says:

  Alltså, jag skrattade högt här bakom datorn! Och jag skrattade minst lika mycket åt #2 och #56. Tack! Jag hade en kompis på lågstadiet som skrev i min ”mina vänner-bok” att hon helst ville bli fröken och minst av allt ville bli sällsynt. Många år senare när jag frågade vad hon menade med det, skrattade hon och sa att hon menat närsynt.

 36. biwe says:

  Tycker inte alls att det är något konstigt. När min son var liten satt han och kollade på en hockey-match med sina kompisar. De var 5-6 år allihopa och några ville vara ”Canada” medans några ville vara ”Tjeckien”. Frågade min son vad han ville vara och han svarade ”Pucken”. ??? Tog ett tag innan jag förstod att han menade domaren. Min dotter -5 vill för tillfället bli ”affär” när hon blir stor. Det är hennes betäckning på kassörska

 37. Palle says:

  Varfär är ungen speciell för dte och varför för läraren anteckningar? Är hon dum i huvet lr?

 38. Sandra says:

  Som liten ville jag bli strippa. Jag kanske var 4 år när jag frågade vad en strippa var och fick svaret ”Det är en tjej som dansar för pengar.”, och i mina öron lät det ju som världens bästa jobb!
  Så här på senare år har man ju fattat galoppen, men många ögonbryn höjdes vill jag lova.

 39. Agnes says:

  Haha, den där va fan den bästa ^^ Fett gullit att se de XD

 40. Bella says:

  Så en unge kan inte säga fel/missuppfatta något utan att klassas som efterbliven? Jävla inkompetent lärare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *