Å andra sidan håller röksignaler på att bli jävligt hett däruppe

Långfärdsbuss, Gävle

En kvinna ~50 pratar i sin mobiltelefon. Bussen är på väg från Stockholm till Umeå. Under tiden för samtalet befinner sig bussen i Gävle-området.
Kvinnan: Jag ringer nu för jag är på väg in i norrlands inland och där kommer jag inte ha någon mottagning!

94 thoughts on “Å andra sidan håller röksignaler på att bli jävligt hett däruppe

 1. fredrico says:

  Jag bara älskar gävle ! åk dit till majsan kiosk på storgatan 3 , godaste korv&moset i hela Sverige ! länge leve lantisar.

 2. Caroline says:

  Nä nu får det vara nog. Nu bygger vi en mur vid Sundsvall så vi får ha våra resureser ifred. Och Ronny Eriksson for president :D

 3. Anders says:

  Att Gävle och Gästrikland skulle ligga i Norrland är ett gammalt missförstånd.

 4. Ingolf says:

  Förstår inte… Det är väl bara att titta på första bästa täckningskarta från Tele2 eller Tre.

  Det finns ingen täckning i Norrlands inland och inte heller om man befinner sig utanför motorvägen mellan Sundsvall och Umeå.

  Damen ifråga kanske skulle hoppa av innan Umeå och åka mot inlandet? Då är det ju kört om man inte har Telia.

  Sämst tjuvlyssning någonsin. Den var ju inte rolig på något sätt.

 5. HARS says:

  upplevde nått liknande när jag åkte x2000 från stockholm ner mot malmö nu i helgen. tåget hade precis passerat gnesta och tjejen på sätet bakom som snackar i telefon yttrar ”hallå, hallå? ah, där kom du tillbaka, vi börjar närma oss småland, så dålig mottagning här”.

 6. Christofer says:

  Brittsten skriver:
  > I Stockholm finns det en massa höga hus och alla hatar varandra…

  Men vi har prinsessan Madeleine! (ägd!)

 7. Mattias says:

  Norrland står för 59% av sveriges area, men endast 12% av befolkningen.

 8. Jamtlandstaus says:

  I övre halvan av Jämtland funkar bara Telia, och knappt det. Radioskugga både här och var bland fjällen.., Är inte säker på hur det är i centrala Östersund.

 9. Thomas says:

  Haha, återigen. kan man inte införa ämnet ”Norrland” på alla stockholmares skolor?

 10. Tomas says:

  >Christofer skriver:
  >Brittsten skriver:
  >> I Stockholm finns det en massa höga hus och alla hatar varandra…

  >Men vi har prinsessan Madeleine! (ägd!)

  På vilket sätt skulle det vara bra? Nu bor jag iofs i 08-området, men jag har aldrig haft någon glädje av henne… Är det för att man inte tillhör de ack så egentligen ödmjuka och smarta och vänliga bratsen?

 11. Mattias II says:

  @Hars: Så sant. Småland är till stor del lika glesbefolkat (och mörkare) än Norrland. Tar man kust-till-kust banan från Göteborg in i skogen ger mobilen upp efter Borås… MED Telia.

  /smålänning i exil (tackålov)

 12. South says:

  jag har inget internet

 13. Ibrahim says:

  Hon borde ringt redan vid Norrtull…

 14. micaela says:

  #57 Mattias: Enough said.

 15. Malin says:

  #Anders: Hur pass obildad är du på en skala? Gränsen går precis under Gästrikland, vi är Norrlands sydligaste landskap. :P Dalarna däremot, som ligger bredvid och i många fall mer nordligt, de hör till Svealand… Kolla en kartbok.

 16. kicki says:

  #51 Fredrico – vi har väl ingen Storgatan i Gävle? Vart då i så fall?

 17. Johan says:

  Visst finns det en Storgatan i Gävle, hör väl till Strömsbro. Korvmojen har jag däremot inte hittat.

  http://gis.gavle.se/lanskartan/?kommun=2180

 18. Charlotte says:

  iofs så har vi ett landställe i norrland där det inte är nån mottagning alls på mobilen… så hon var nog inte helt ue och cyklade.

 19. Osmo says:

  ”Issa (#41) skriver: Osmo, det lät som att du hade lite fördomar där med du också? Plockar lingon, bränner hemma? Är det sånt vi norrläningar sysslar med? Practice what you preach som man brukar säga ;)”
  —–
  Nu läste du min post som Fan läser bibeln. Poängen var att många boende utanför stockholmsområdet ofta och mer än gärna vill poängtera för mig den påstådda skillnaden mellan stockholmare och resten av Sverige. Pratar man med ett gäng skåningar är det nästan alltid NÅGON som frågar mig om jag tycker deras snack låter som en halssjukdom. När jag hälsar på mina släktingar på en bondgård i Halland är det alltid NÅGON som ska dra upp att ”ja, så här nära lukten av koskit har du väl aldrig varit” (trots att jag hälsar på dem flera gånger om året). Går man ut med några vänner i en småstad är det alltid NÅGON som säger ”Ja, det här är ju inte lika roligt som på Stureplan, men…” (Som om jag f.ö. skulle sätta min fot på något av inneställena på Stureplan.)

  Sen ska vi inte tala om alla gånger jag har varit tvungen att fejka bort min stockholmsdialekt för att slippa åka på stryk när jag är ute på barer i andra delar av vårt avlånga och underbara land…

  Majoriteten av svenskarna, vare sig man är stockholmare, norrbottning, skåning eller årjängsbo, är inte särskilt fördomsfulla, enligt min erfarenhet. Men i varje sällskap finns alltid minst EN knasboll. Empirisk sanning.

  Själv både plockar jag lingon och dricker hembränt med glädje. Och slutligen, ja, jag vet att inte alla födda norr om Uppsala delar dessa mina intressen. :-)

 20. Oo(^o^)y- says:

  #58 Jamtlandstaus: I Östersund så fungerar Telia kanon. Före detta sambon hade Comviq och tag och hon klagade över att Comviq fungerade dåligt inne i stan, så hon bytte till Telia.
  De flesta näten fungerar bra där Stockholmarna åker för att härja. Så hela vägen till Åre lär ni klara.
  Blev uppringd en gång från någon försäljare från Tele2 (eller liknande) när jag var på jobb i Jormvattnet och hon erbjöd mig ett abbonemang från dem. Hon började med att ställa frågan vars jag bo, jag svarade med ”Jormvattnet” för att få samtalet kort. Hon tackade för sig och lade på.
  När täckningen tar slut med Telias GSM-nät, då är det bra att man har sin NMT.

 21. Scars says:

  Linnea
  Där jag bor har telenor utmärkt täckning och comviq okej, men telia är helt värdelöst, mkt irriterande…

 22. Det Jag Vet says:

  Ignorance surely is a bliss!

 23. david says:

  Mimmi du äger! :) visst.. umeå ligger inte direkt i mitten.. men 25 mil är ju som bara till grannbyn :P dock brukar dom flesta enklare kartor vara vinlade så att södra sverige blir större,vilket gör att umeå ser ut att ligga nordligaste norrbotten.. vilket gör att folk inte inser att det är nästan halva landet kvar uppåt..

 24. Bussola says:

  #44 På kalfjällen mellan Tärnaby och Gäddede fanns det myggor stora som flugor som var aggressiva som bålgetingar. Ingen överdrift. Vi klev ur bilarna (åkte på vägen där mot Gäddede) och kunde bara beundra landskapet i tio sekunder innan vi fick fly tillbaka in, chockade. Jag är säker på att Stockholmarna bara garderade sig inför sådana anomaliteter. Lite mygg och knott får man räkna med var man än är i Sverige. Annars rekommenderar jag den vägen varmt istället för att åka via Storuman.

 25. kicki says:

  Skriver ni fortfarande komments till denna? Laddat?
  Å var bor Scars förresten?

 26. Bussola says:

  #70 du ska kanske läsa det här om nedläggningen av NMT http://www.pts.se/Sidor/sida.asp?SectionId=2382

 27. Stefan says:

  David, precis det misstaget jag gjorde :D Första gången jag var uppe hos vänner i Lycksele funderade jag på om vi inte skulle ta och dra till Kiruna över dagen bara. Ligger ju i samma landskap så det kan ju inte vara så långt bort. Men det är visst 55 mil enkel väg. :o)

 28. Henrik says:

  Hon har rätt! Täckningen är kass norrut i landet!
  Om man inte har telia vilket man självklart INTE har.

 29. Oo(^o^)y- says:

  #76: Jag vet om det där. Fast innan de har lagt ned NMT-systemet, så är det bara att utnyttja det.

 30. johanna says:

  Det kan ju hända att hon har nåt kasst abbonemang med kass täckning eller så, men vad jag vet så börjar täckningen bli dålig kring Haparanda.. alltså ca 100 mil från Gävle:)

 31. ehm says:

  Vi här i Gävle tillhör inget ibland känns det som. Tex av folk i Luleå är man ”08” och folk i tex skåne tycker att man är norrlänning (som att man kommer från Haparanda eller liknande) Vi bor egentligen bara 18 mil från Stockholm.
  Men folk har ju fördommar det kommer man ju inte ifrån.

 32. Ia says:

  Personen som skickade in den här tjuvlyssningen har förmodligen aldrig varit norr om Gävle och inser inte hur rätt damen har. Men att tjuvlyssningen ändå blev publiserad är ju nåt att skratta åt i sig =)

 33. Erik says:

  Pinsamt ju :)

 34. njet says:

  det är ju sant. min syster åkte till umeå för ett par veckor sedan och det var helt hopplöst att försöka ringa till henne när hon inte var i någon stad.

 35. Caroline says:

  Vidare så funkar telia utmärkt här uppe vid luleå-piteå trakterna i alla fall. Och här har typ ALLA halebop och ringer gratis till varandra, vi är som en liten sekt :P

 36. Petter says:

  Oj, mindervärdeskomplex deluxe på många kommentarer. Väx upp? När kommer fördomarna åt båda hållen bytas ut mot sunt förnuft? Suck.

  Det enda småroliga här var ”Norrlands inland”. Att det blev till en tjuvlyssning var lite udda tycker jag. Om hon kommer ifrån Stockholm och säger sådär så är chansen stor att hon har Comviq som operatör. Comviq = sämst mottagning däruppe, vare sig folk vill tro det eller ej. Att folk verkar ha tolkat det som att hon är en ”typisk stockholmare” är däremot väldigt roligt. Mycket bättre än den halvdana tjuvlyssningen. Hoppas dock att vissa som kommenterat tänker till lite innan dom säger saker i framtiden för att undgå att bli till åtlöje i slutändan. ;)

 37. Katla says:

  Ja, fy sjutton. Själv bor jag i Umeå och det enda sättet vi kan nå varandra på; är att bygga torn av alla renarna, ställa sig högst upp och skrika ut morsekoder till våra närmaste bekanta.
  Det är lugnt om man faller. Det är två meters pudersnö året runt här.

 38. Anna says:

  HAHAHA herregud

 39. Andreas says:

  Ja ja. Ehhhh??????? Norrlands inland ligger väl norr om östersund, hur är det med Geografikunskaperna? Men det är väl så att hamnar en stockholmare utanför T-banans gränser så är denne vilse. HA HA

 40. soft says:

  Asså vilka idioter, gävle norrlands inland? vafan!! ni söder om gävle/uppsala lär inte ha mycket sinne för omvärlden i vårt land, IDIOTER SÄGEr JAG BARA

 41. Olle says:

  #23 david.

  Säkert nån som redan påpekat det orkar inte läsa allt. :p

  Men skulle mer säga att sundsvall är mer mitt i landet än umeå. Inte för att jag tycker om sundsvall. Där luktar det ju så hemskt… Blä :S

 42. niklas says:

  hon har säkert rätt om att täckningen är dålig i norra delarna av sverige
  grejen är ju dock att hon redan i gävle säger att hon är på väg in i ”norrlands inland”
  folk verkar som bäst ha skumläst den här tjuvlyssningen

 43. Jag says:

  jag bor 10 mil norr om polcirkeln och här har vi då bra täckning.

 44. Cilla says:

  Jag bor norr om polcirkeln (bor en bit från Kiruna) och har full täckning. Har halebop ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *