Aftonbladet: ”Lurad kines gick bearsärkagång på Skansen”

Skansen, Stockholm

Ett sällskap bestående av ett par i medelåldern och en ung asiatisk tjej (tydligen besökare) står på Bollnästorget strax efter att allt har stängt.
Mannen (i luckan till Gamla krogen): Det här tåget som brukar gå här… vart är det?
Tjej i luckan: Det är lite sent för det idag. Det slutade gå för en timme sen.
Mannen: Jaha. Jamen det gör inget, vi är ändå här för att se isbjörnarna.
Mannen nickar mot den asiatiska flickan.
Tjej i luckan: Ja, det blir nog lite svårt.
Mannen: Hurså? Är de inte ute så här års kanske?
Tjej i luckan: Det finns inga isbjörnar på Skansen.

61 thoughts on “Aftonbladet: ”Lurad kines gick bearsärkagång på Skansen”

 1. Tröttis says:

  Ojojojojojo………. Fatta alla ni som kommenterar, det är inte SAGT ATT EN ENDA AV DESSA TJUVLYSSNINGAR SKA VARA ROLIG !! de heter TJUVLYSSNAT och inte nåt om roligt eller kul… de kan va roligt eller tänkvärt m.m., sen är det en heeeelt annan sak att de flesta har en komisk poäng, så snälla innan jag spricker sluuutaaaa kommentera det ”inte roliga”…

 2. Oxido says:

  #5 Drillerkiller: Har inte tänkt på att särk i bärsärk såklart hänger ihop med kläder. Ibland får man sådana där aha-upplevelser med ord.

 3. Nikki says:

  Är man ute å reser å säger att man kommer från Sverige så får man höra att Sverige och Schweiz är SAMMA land/ställe… Men oxå att Sverige skulle ha ISBJÖRNAR!

  Förhoppningsvis skulle mannen skojja till det för att hon kanske trodde att det faktiskt FINNS isbjörnar i landet…

  Bara en teori… =)

 4. Emelie says:

  Sammanfattning: Det har funnits isbjörnar på skansen, det gör inte det längre. Isbjörnar finns nu att beskåda på Kolmården. Hälsa från mig!

 5. Asiat? says:

  Vad var det för etnicitet på paret i medelåldern? Och vilket kön hade de? Det man antar måste känner man att man inte måste skriva, det som sticker ut måste man berätta om. Vad säger det om den information som lämnades i denna tjuvlyssning?

 6. Jooj says:

  Jag fattar det som att han skulle visa asiaten tåget, men eftersom han inte ville avslöja det för hon i luckan, sa han att dom ändå skulle titta på isbjörnarna… Min teori iaf :)

 7. snapcase says:

  Vänta ett tag nu. kan vi reda ut VAR i landet man kan se isbjörnar? Jag minns att jag såg dom på skansen som liten men hur fasen ska jag göra när min knodd vill se en? Åka till svalbard? Skansens etniska rensning borde bli föremål för en kommitte och en offentlig utredning…

 8. Mattias C says:

  Zoo i Köpenhamn har isbjörnar. Köpenhamn är ju NÄSTAN Malmö :-)

 9. Emma says:

  Alltså, Andreas…. Älgar finns väl kanske visserligen norrut, men definitivt inte bara… Har flera gånger stött på älgar i skogarna kring Stockholmstrakten, och om jag inte missminner mig så är älg landskapsdjur i Värmland (på den tiden man fortfarande körde med landskap, vilket man gjorde när jag gick på mellanstadiet och lade grunden för mitt stora förråd onödigt vetande)….

 10. Julia says:

  I too besväras av beskrivningen och att man helt absurt väljer en nationalitet i rubriken. Inte ens på Aftonbladet är de så dumma att de skriver ”kines”, då skriver man förmodligen ”kvinna” eller ”turist”, om detta var fallet.

  Usch, fy, skam. Förstörde det lilla som fanns att förstöra av en extremt tråkig och ointressant lyssning.

 11. hej says:

  men de finns ju isbjörnar på skansen? har sett dom själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *