Alla är vi väl Homo… sapiens?

Liljeholmens tunnelbanestation

En kvinnlig lärare ~50 står med sin klass och väntar på tunnelbanan. Några fjortiskillar i klassen står och retar en popkille.
Fjortis 1: Du är så jävla ful, den enda anledning du kommer till skolan är för att du vill kunna kolla på oss andra killar!
Popkillen: Jag går i skolan för att jag måste.
Fjortis 2: Haha, jävla bög!
Läraren hör detta och avbryter genast konversationen.
Läraren: Nämen hörrni, så säger man inte. I den skola ni går i så visar man respekt för varandra.
Fjortis 2: Vadå, är det olagligt eller?
Läraren: Det vet jag inte, men man går inte runt och kallar folk bög! Du kan omöjligt veta om han är det eller inte.
Fjortis 1: Men man ser ju på honom att han är det.
Läraren: Men du kan inte veta om han är det eller inte.
Fjortis 2: Titta bara på honom så ser man det.
Läraren: Jaha, men när jag tittar på dig så tycker jag du ser ut som en bög du också!
Läraren går därifrån medans fjortisarna står kvar i tystnad.

121 thoughts on “Alla är vi väl Homo… sapiens?

 1. Marcus says:

  #97, hmm.. avvikande kan nog vara ett bättre uttryck. Fast ändå inte helt. Anledningen till att jag överhuvudtaget söker en benämning är för mitt eget ordningssinne inuti huvudet.

  Om jag vore väldigt kristen skulle mitt argument varit: ”Det är inte vad gud hade i åtanke”.. men nu är jag ju inte det. Äh, jag får väl försöka sluta kategorisera människor. Förlåt för att jag luftade mina tankar här på TL.

  #91, du anklagar mig för att vara och tycka saker som jag inte är eller tycker därför orkar jag inte bemöta den ledsna bok som du skrev. Dessutom har jag inte tid. Tycker du är störtlöjlig.

 2. Zxcvb says:

  @101: Jag tycker du ska stå för vad du skriver nästa gång och bemöta mina påståenden om de är felaktiga. Det är din fulla rätt att tycka att jag är ”störtlöjlig”, njut av den friheten medan den ännu finns kvar.

  Om du redan anser att ”avvikande” är ett bättre uttryck än ”onaturlig” när det gäller att beskriva homosexualitet så är du en bra bit på vägen.

 3. Marcus says:

  Hahaha… åååå you didn’t just go there..

  Du antyder att jag troligtvis är nazist och/eller konspirationsteoretiker.

  Du påstår att jag ser allt i svart och vitt – enbart homo eller enbart hetero – det gör jag icke. Använde en extrem situation för att exemplifiera och tydliggöra min åsikt.

  Du säger att det som hetero är ”enklare att fortplanta sig med dragning till det motsatta könet”.. eeh, det är det enda sättet? Insemination och adoption skulle jag inte kalla naturliga sätt(GOTCHA!) även om du säkert hittar nån känguru i australien som tagit hand om en koala som ramlat ner från ett träd.

  Du frågar mig vad jag egentligen är rädd för utan att veta om jag verkligen är rädd. Vilket jag inte är. Låter som om du tror att jag har homofobi. Felaktigt.

  ”Din redogörelse för vad som är naturligt” – säger du. Jag nämnde något JAG tyckte pekade på att homosexualitet var onaturligt. Du säger också att ”naturligt” är ett väldigt luddigt uttryck – vilket öppnar för flera egna tolkningar – så som min egen.

  Varför den(homosexualitet inte bidrar till fortplantning) skulle falla platt för att..

  1. homosexualitet inte skulle vara något val
  2. för att det inte smittar av sig
  3. huruvida jag skulle hört talas om insemination eller adoption
  4. för att platt-tv, snabbmat, öl, villa och andra moderniteter också skulle sabba fortplantningen

  ..det övergår verkligen mitt förstånd. Om du läser igenom din lista en gång till och funderar ett slag på vad det är du försöker visa med den så inser du att du attackerat problemet från fel håll.

  Ditt problem i det här fallet är min något okänsliga åsikt som jag offentliggjorde här. Du som homosexuell känner dig djupt kränkt när jag kallade dig för onaturlig.

  Jag ber så hemskt mycket om ursäkt om jag fått dig att må dåligt.

  Ps. Du nämner öl som något som inte bidrar till fortsatt överlevnad(fortplantning). Jag tror att öl(alkohol) hjälpt till att skapa betydligt fler barn än vad homosexualitet har gjort. He he he. I made a joke. Till och med du kan skratta åt det.

 4. Marcus says:

  Hmm.. tar tillbaka att adoption inte skulle vara naturligt. Det är det ju. Men det skapas inga barn på det sättet. Även om något barn säkert hamnar i en kärleksfull tillvaro och slipper misär så hör inte det riktigt till diskussionen.

 5. Oxido says:

  #91 Zxcvb: Angående pk. Du har helt fel. Dvs det är inte alls endast nazister etc som klagar på att saker är pk osv. Det är många som reagerar på att saker och ting ibland ska formuleras så jävla pk att man inte får reda på vad folk tycker för de är så förbannat försiktiga.
  Ta till exempel den där danska forskarkvinnan som hävdade att mäns och kvinnors hjärnor funkade olika, gud vad skit hon fick för det, utan att kritikerna ens läst vad hon skrivit. Där har du ett exempel på när pk värderas mer än kunskap/fakta.

  #101 Marcus: Är inte säker på vad du menar med ”det är inte vad gud hade i åtanke” men oavsett exakta betydelsen för dig så gör du väl saker som är skiljt från naturens ordning. Inse att detta bara är ett sätt för dig själv att rättfärdiga din rädsla för det du inte kan förstå.

 6. ojoj says:

  Det är inte lätt att komma ifrån hat och fördomar när till och med lärarna anser att ”bög” är ett skällsord eller att det på något sätt skulle vara sämre att vara homo än straight.

 7. Marcus says:

  #105, what the?!

  Förtydligande: Hata religion över allt annat.

  Drog bara en parallell när jag inte hittade riktigt rätt ord. Klart jag gör saker som är skiljt från naturens ordning. Som någon tidigare nämnde: sitta framför en platt-tv och dricka öl t.ex.

  Jag tänker ju inte kasta min tv och sluta dricka öl för det, och jag tycker inte att någon som är homo ska anstränga sig för att bli hetero. Det är bara dumt.

  Dumt var det också av mig att söka en definition(naturligt, avvikande, normalt etc) på homosexualitet särskilt offentligt här på TL. Om det grundar sig i en.. rädsla? som jag försöker rättfärdiga så sker det isf på en undermedveten nivå. Jag tycker att alla ska få älska vem de vill – och dras till sexuellt för den delen.

  Jag tycker om barn t.ex.

  .

  .

  I made another joke.

 8. Zxcvb says:

  @103: Jag antydde aldrig att du var nazist eller konspirationsteoretiker, men att du befinner dig på samma retoriska nivå som denna typen av extremister när du ropar PK så fort något går emot din världsbild. Din ”extrema situation” har inte mycket med verkligheten att göra. Du vet att i dagens moderna värld (och inte den naturliga och eftersträvansvärda grottman-tiden) så har vi inte ett problem med att fortplanta oss, vi har snarare ett problem med överbefolkning. Jag tycker att klassificeringen ”bögar är onaturliga/avvikande” är lika irrelevant som ”sterila är onaturliga/avvikande”. Jag tycker det är ganska konstigt att bedöma människor baserat på deras förmåga att fortplanta sig. Steget därifrån till socialdarwinism är inte långt.

  Det finns flera sätt idag att fortplanta sig än vanlig befruktning. Vi behöver inte tänka på hur det var på stenåldern. Jag förstår inte varför insemination eller adoption skulle vara onaturligt. Insemination är något vi har kommit på genom att använda våra hjärnor som vi har haft tillgång till sedan människans begynnelse. Våra hjärnor är inte onaturliga eller övernaturliga. Adoption finns som du redan påpekade i naturen.

  Jag tycker att mina punkter stämmer ganska bra. Vad menar du med ”sabba fortplantningen?”. Varken homosexualitet eller platt-tv förstör fortplantningen, men de behövs inte för att vi ska kunna fortplanta oss. Detta betyder dock inte att de är onaturliga eller borde försvinna.

  Jag är varken homosexuell eller kränkt. Jag tycker bara att felaktiga påståenden inte ska få stå kvar oemotsagda. Ditt uttalande tycker jag bara tyder ännu mer på att du faktiskt ser världen i svart och vitt, medvetet eller omedvetet.

 9. Kalle says:

  cool lärare…Bra sagt…hohohihihahaha

 10. Marcus says:

  Alltså, nu tycker jag du tar ett steg tillbaka i diskussionen.

  Du fortsätter säga att jag ser allt i svart och vitt och att min extrema situation inte har något med verkligheten att göra. Vad måste jag säga för att du ska FÖRSTÅ att jag inte ser det som verklighet, inte heller nära att inträffa?

  Att det är ”en superduperextrem situation helt tagen ur mina skruvade homofobiska mardrömmar med inslag av naziretorik?”

  Det jag menar är att om man zoomar in tillräckligt mycket så ser man det jag ville sätta fingret på.

  Nu drar jag en galen jämförelse: Tänk myrornas krig på tv. Om heteroprickarna är vita och homoprickarna är svarta.

  Resultatet, verkligheten, blir en gråskala. Jag kallade de svarta prickarna för naturliga och det sticker i dina ögon.

  Självklart går jag inte och våndas för att någon ska stänga av TV:n så att hela skärmen blir svart och hela världen homo. Inte heller tycker jag att de vita prickarna är bättre, mer värda. Jag menade bara på att jag såg dem som naturliga. Ordvalet kanske sticker i dina ögon, men i mitt huvud så ligger det nära min uppfattning.

  Felaktig eller inte, upp till var och en att bedöma. Som du sa; begreppet naturligt är väldigt luddigt.

 11. Marcus says:

  Onaturligt är väl ett så pass negativt laddat ord att det låter som om jag vill klanka ner på folk. Om det uppfattas så så ska jag sluta med det. Det var inte min avsikt.

 12. Marcus says:

  Oj! I min post(#110) så ska det stå att jag kallade de svarta prickarna för onaturliga – inte naturliga.

 13. Gustav says:

  undrar hur en popkille ser ut..

 14. Marcus says:

  #113 conversedojjor, tajta svarta jeans, en liten t-shirt med tryck, stora glasögon med svarta plastbågar och en frilla som hänger ner över dem.

  Vild gissning =)

 15. håo says:

  B-b-b-b-b-buuurn! :D

 16. Clara says:

  Hahaha ! Lärarens sista kommentar alltså, bäst ! :’D

 17. Hea says:

  Underbart! :o)

 18. Magnus says:

  Snälla ni som diskuterar homosexuellas vara eller icke vara. Hitta något annat forum.

 19. Lurre says:

  *Till broström*

  Precis som folk blivit ”botade” ifrån homosexualitet har en oändligt massa fler folk blivit ”botade” från heterosexualitet.

 20. mijini says:

  stackars påp-killen, jag kan trösta!
  snedvridna fjortistöntar!

 21. Joanna says:

  Så ska de tas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *