It’s all relative

Tunnelbanan mot Bredäng, Stockholm

En mamma ~30, pappa ~35 och son ~5 sitter och pratar på tunnelbanan.
Barnet: Mamma, vem är Einstein?
Mamman (till sin man): Vem är Einstein?
Pappan: En vetenskapsman, tror jag.
Mamman: Vad kom han på, den där Einstein?
Pappan: Vet inte, lampan eller telefonen.
Mamman: Då är det rättare att kalla honom för uppfinnare, eller hur?
Pappan: Ja, precis, uppfinnare.

107 thoughts on “It’s all relative

 1. Mymla says:

  Det har ar intressant.
  Var det bara jag som inte reagerade over ordet rattare? Eller jo, jag noterade det – men jag reagerade inte. Nar man tillbringar hyfsat stor del av dagen vid datorn blir man val anda ratt van vid att bortse fran dalig svenska?
  Jag tycker mest det ar synd att ungen inte far en battre kalla for kunskap, man kan bara hoppas att han inte nojer sig med svaret utan satter sig och googlar…
  En sak jag daremot reagerade pa var att Lars, som verkar ha hyfsad koll och uttrycker sig vettigt, anvander sig av ordet ”kändaste”. Ar DET korrekt svenska? Jag skulle sagt att det ar ungefar lika illa. Men det kanske bara ar jag som tycker det….

  For det ar ju faktiskt det som svenska spraket ar = nagot som andras efter hur folk anvander det. Rattare kommer sakert blir ett permanent ord, sa smaningom.

  (Och ja, jag befinner mig i USA – ett land utan prickar)

 2. Lakritståmten says:

  Bra-igare rubrik får man leta efter ;)
  PS. Ja till alla er ordmärkare, jag VET att det heter bättre! duuh, men precis som Mymla skriver så behöver man inte alltid kommentera sånt där. Varför inte bara garva åt en skön dialog? Å varför inte hajja att det här e kommentarer på nätet å inte skönlitteratur eller en jävla ordbok vi skriver! Grow up!!!

 3. Alex says:

  Pinsamt…….

 4. Alexander says:

  Stackars unge, dom generna är inte att leka med… Morsan har uppenbart noll koll på grammatik och farsan e lite smådum. Hoppas ungen blir bra på någon idrott.. Annars blire spånken som sudden säger.

 5. Maud says:

  ja men shit!
  Simonsamurai: ja! jag blir helt chockad och förfärad när folk frågar vem jimi hendrix egentligen är. snälla nån, jimi hendrix är världens bästa gitarist! han påverkade musiken nåt enormt så det är fan fel o inte veta. gillar du jimi hendrix eller? skriv till mig!
  :)

 6. Jens says:

  Kära nån, vad lärde man sig i skolan förr i tiden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *