Allt gick att spärra in förutom hans fängslande charm

(Vårdare 25+ meddelar intagen 20+ om att någon ringt och sökt honom)
Vårdare: Du, din tjej ringde. Hon sa att du var tvungen att ringa henne. Det var akut.
Intagen: Va? Vilken tjej? Sa hon vad hon hette?
Vårdare: Ja, hon sa att hon var din tjej. Hur många flickvänner har du?
Intagen (hostar): Ja du vet…
Vårdare: Chansa på någon då. Du har ju ändå inte så mycket att förlora.

Anstalt, Södra Stockholm

40 thoughts on “Allt gick att spärra in förutom hans fängslande charm

 1. James says:

  slemmig typ!

 2. tvättbrädan says:

  Vad fan ser brudar i sånt där förbrytar pack liksom, säket en jävla pundare till råga på allt också!

 3. Terry says:

  Kul. Men eh, sekretess. Vem är det som har tjuvlyssnat?
  :)

 4. Sonja says:

  Varför är alla tjuvlyssningar bara uppsnappade av två personer?
  Damon och Gloria? Eller är ni sånna där som sitter och hittar på roliga historier till Hemmets Journal och annan press åxå? (Fast en del är ju riktigt kul, om dom varit riktiga)

 5. Bejron says:

  Hmm.. Lite smått skrämmande med en tjuvlyssning från en anstalt.

 6. Jenny says:

  haha nää stackare

 7. orebrovic says:

  Vad korkat av henne att inte presentera sig vid namn.
  Halvrolig tjuvlyssning. Första från finkan?

 8. Lassemannen says:

  Hehe… cyniskt, men kul. Ypperlig rubrik oxo.

 9. Sandra says:

  Åh herregud! Den satte fördomarna på plats igen ^^

 10. E says:

  Alltså! Gillar tjuvlyssnat, men nu börjar måttet vara rågat! Tycker inte det är ok med en massa tjuvlyssningar från ställen där tystnadsplikt råder…. Vem skulle lägga in denna om inte vårdaren eller en kollega, de intagna har ju inte datorer…
  Härligt! Vilket förtroende man får för kriminalvården! Urk för denna!

 11. Damon (Tjuvlyssnat.se) says:

  Kom igen guys. Vad är det som säger att det inte är en intagen som har tjuvlyssnat. Eller är de för dumma för att hitta hit?
  Sonja: Det stämmer bra, vi hittar på allt detta. Eller så är det så att vi sållar ut och publicerar det folk skickar in?

 12. Johan says:

  Haha.. älskar att folk fortfarande inte fattar att Damon och Gloria PUBLICERAR tjuvlyssningarna här. Hur dum får man bli eller?

  Sekretess är givetvis till för att hålla på, om det rör känsliga saker dvs. Och det gör det inte i det här fallet.
  Undrar vad killen satt inne för, bigami?!

 13. lisa says:

  men E, det är ju anonymt, vad har det för betydelse? Det kan ju vara precis vem som helst.

 14. Jocke says:

  tror ”förbrytaren” drar en vals…

 15. kenny says:

  Men nu måste ni nog läsa på lag & rätt.
  Var har sekretess brutits någonstans?
  Inga personer kan identifieras, ingen plats kan bestämmas.

  Sluta vara sådana besserwissrar

 16. Axel says:

  Jag är ganska så väldigt övertygat om att man har tillgång till internet större delen av dagen på Sveriges fängelser idag. Sanningen kan vara skrämmande…

 17. Intagen says:

  Åh nej, har jag blivit avlyssnad och publicerad här? Åh gud, dom borde inte ha använt mitt rätta namn, det är ju inte så många som heter Intagen, nu vet ju alla vad jag har gjort! Usch så kränkande. Attans er!

 18. Johan says:

  ..och har man inte tillgång till internet så finns det ju en stor tillgång på mobiltelefoner har man ju förstått.. :)

 19. isabell says:

  Fyndig rubrik! Passar riktigt bra till själva tjuvlyssningen.
  orebrovic: Tjejen trodde förstås att hon var den enda flickvännen till den intagne killen. Så då behövde hon ju inte säga sitt namn, han skulle ju veta direkt vem hon var… *host*

 20. Helena says:

  Nu vet ju ingen av oss vad det egentligen är för sorts brott han sitter inne för. Det kan ju mycket väl vara så att det inte är särskilt allvarligt i jämförelse med annat, och vad gör det egentligen då om fångarna har tillgång till internet? Dom måste ju faktiskt vara lite aklimatiserade när dom kommer ut sen!

  För övrigt så innebär tystnadsplikten att man inte får säga något så att den man säger det till kan gissa vem det handlar om. Har finns det ingenting som pekar ut vem som sagt det här, utan allt vi vet är att nån av alla som sitter i fängelse i Sverige har sagt det, men vi vet inte vem

 21. ML says:

  Enda problemet är väl om flickan som ringde läser dethär.. =)

 22. Andreas says:

  Det konstiga är väl ändå att tjejen söker honom och inte får tag på honom. Han kan ju inte direkt vara på affärsresa i Västerås, han är inspärrad!

 23. z says:

  Tack för rubriken, fyndig som vanligt.

 24. Bongo says:

  Undrar om detta kommer från min grannanstalt :P

  Aja :) Kul var det

  ML: Det är nog (tyvärr) kanska många flickvänner som ringer sina pojkvänner på många anstalter…

 25. Prinsessan says:

  Ja, en eloge för rubriken!

 26. uttagen says:

  Ni kan jag inte läsa lyssningen, utan att tänka mig att ”Intagen” är den den intagnas namn! Hihi
  Tack intagen!

 27. Meis says:

  Älskar rubriken!

 28. André says:

  man kan inte kontakta någon som sitter i fängelse. om någon ringer där man är måste plitaran säga att man inte är där å så säga till den intagne. å fuck alla dom som menar att alla intagna är slemmiga bara för den killan har flera flickvänner.

 29. björnligan says:

  Anders: bara för att dom e inspärrade så betyder det inte att dom e på samma ställe 24h om dygnet. på många ställen har dom jobb, gym, samlingsrum etc. så personalen kanske inte hinner hitta dom varje gång det ringer…

  dom har det sjukt lyxigt på vissa ställen. mitt ex satt inne nästan 2 år och under den tiden var jag och hälsade på en del gånger på olika ställen. när han i slutet blev flyttat till en klass 4 anstalt så var det ungefär som att hälsa på sin mormor på landet, vi kunde gå ut o gå i en promenadslinga i skogen, besöksrummet var ett av rummen i en stor två våningsvilla där man kunde låna köket och även prata med dom andra som hade besök om man ville det… på dagarna jobbade dom med olika saker tex med djuren eller maskiner o dom hade även en kock som lagade 2 olika rätter per dag, o gym såklart. eget rum med tv. men tilläggas bör att man hamnar där i slutet av sitt straff om man har skött sig bra… jag blev inte ens visiterad! de tidigare ställena var inte alls så, då blev man inlåst i ett litet rum med barikerat fönster o grundligt visiterad. jaja, ursäkta mitt lilla utlägg men tänkte bara dela med mig det jag vet om sveriges fängelser. ni får rätta mig hur mycket ni vill men det här är mina upplevelser o det han har berättat för mig. om jag någonsin blir hemlös så kommer jag göra nåt så jag åker in i fängelse över vintern iallafall…

 30. Bimbo says:

  Men Björnligan: Det är ju fortfarande ett straff! Man är fortfarande frihetsberövad och inlåst stora delar av dygnet. Det är inte lyx alls. Och, som Helena säger, det är ju tänkt att intagna ska bli icke kriminella invånare efter avtjänat straff. Då är det rimligt, tycker jag, att ha en hyfsat normal vardag i slutet av sitt straff. Hoppas det gick bra för ditt ex sedan =)
  För övrig tycker jag att det är okej med flera flickvänner och polyamori, om alla får veta om varandras existens, och därmed har chans att välja sin relation.
  Pöss till Intagen, klart roligast!

 31. Maria says:

  Lustigt att inte mina två tjuvlyssningar hittills blivit godkända, förmodligen för att de innehållit orden AIDS och Irak, men sånt här godkänns? Ja ja… Det är ju inte min sida…

 32. Majsan says:

  Maria: öööh, dina tjuvlyssningar kanske inte var tillräckligt roliga?

 33. Olle says:

  Intagen blir antigen om man kastar om bokstäverna. Antigener kan vara bra att ha.

 34. Elsa says:

  Det är ju ganska smart av honom att ha så många tjejer, chansen/risken att man blir påkommen är ju rätt liten och han får dessutom fler besök ;)

 35. malin says:

  superbra rubrik, och den var kul!

 36. Martina says:

  Eftersom jag själv varit i denna situationen (jobbar som vårdare) skrattade jag gått. Ofta säger flickvännerna inte sitt namn utan bara: säg åt NN att ringa sin flickvän. Dom vet ju naturligtvis inte om att det finns flera. Det kan bli många förvecklingar.

  Sen vill jag tillägga att de intagna som har tillgång till internet enbart ska ha det under översikt av personal. Där jag jobbar får dom inte ha tillgång till internet över huvud taget. Inte ens för studier.

 37. Julia says:

  Älskar rubriken! :D

 38. Zal says:

  Kul läsning må jag säga, speciellt då jag förmodligen är vårdaren ifråga (Mja lite sent att hitta hit nu men men).

  Som en del redan påpekat så har ingen sekretess brutits då man inte kan identifiera den intagne. Och för er som undrade angående internet+intagna så är det inte alltför knepigt, får användas under överseende vid studier och sen finns det något sådant ”fiffigt” som kallas PERMISSIONER, Dvs att den intagne släpps ut ”fritt” från 8-72 timmar varpå han/hon givetvis kan använda sig utav sådant som internet.

  Och givetvis kan man kontakta någon som sitter i fängelse. när flickvännen eller vad det nu är ringer får däremot vårdaren/Pliten inte bekfräfta att den intagne ifråga finns då det skulle vara ett brott mot sekretesen, så det vanligaste svaret är något i stil med ”Om NN finns hos oss så ska jag lämna ditt meddelande till honom”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *